Ο Γιάννης Τάτσης νέος τεχνικός της ΑΕΛ

*ΑΝΕΛΑΒΕ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ *ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2009-10

Δημοσίευση: 24 Νοε 2020 21:17

Άμεσα η ΠΑΕ ΑΕΛ αναπλήρωσε το κενό στην τεχνική ηγεσία που άφησε ο παραιτηθείς Μιχάλης Γρηγορίου, καθώς ανακοίνωσε χθες την πρόσληψη του Γιάννη Τάτση για τη θέση του προπονητή.

Ο Γιαννιώτης κόουτς και βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, την προηγούμενη σεζόν βρισκόταν στον πάγκο του Πλατανιά, όπου μέτρησε 55 αγώνες, ενώ τον Σεπτέμβριο είχε προσληφθεί από την Καλλιθέα, η οποία αγωνίζεται στη Football League. Η ΑΕΛ θα είναι η πρώτη του ομάδα στη μεγάλη κατηγορία.
Αναλυτικά η λιτή ανακοίνωση της ΑΕΛ: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει ότι νέος προπονητής της ποδοσφαιρικής μας ομάδας θα είναι ο κ. Γιάννης Τάτσης».
*Γεννημένος στις 25 Αυγούστου 1972 έχει σημαντική διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο με 429 συμμετοχές σε επίσημες επαγγελματικές διοργανώσεις (30 γκολ). Με καταγωγή από τα Ιωάννινα, ο Γιάννης Τάτσης είναι στη διαδικασία της απόκτησης του διπλώματος UEFA PRO. Ως ποδοσφαιριστής ξεκίνησε από την ομάδα του χωριού του, Μάρμαρα Ιωαννίνων. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος της ομάδας Νέων του ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ αγωνίστηκε και με την 1η ομάδα του ΠΑΣ σε τρεις χρονικά διαφορετικές θητείες (Α’, Β’ και Γ’ Εθνική) και έπαιξε ακόμα σε Απόλλωνα Σμύρνης (Α’ Εθνική και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ), Πανηλειακό (Α’ Εθνική), Ακράτητο (Α’ Εθνική), Καλλιθέα (Α’ Εθνική), Καβάλα (Β’ και Γ’ Εθνική) και Α.Σ. Πυργετού (Δ’ Εθνική), ομάδα στην οποία ολοκλήρωσε την ποδοσφαιρική του πορεία, την περίοδο 2009-2010. Το 2011 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την προπονητική, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα (στον οποίο διετέλεσε και τιμ μάνατζερ), για να ακολουθήσει η Κ20. Το 2015 πήγε πρώτη φορά στην Κρήτη για λογαριασμό του Α.Ο. Τυμπακίου στην Α1 Κατηγορία του Ηρακλείου. Το 2016 ξεκίνησε ως μέλος του τεχνικού επιτελείου του Εργοτέλη (βοηθός προπονητή του Γιάννη Πετράκη) και την ολοκλήρωσε ως προπονητής στους Νέους του Εργοτέλη (Α2 Κατηγορία Ηρακλείου). To 2017 ήταν βοηθός προπονητή στον Κισσαμικό και την τελευταία διετία 2018-2020 δούλεψε στον Πλατανιά Χανίων, που είχε αξιόλογη πορεία στη Super League 2.
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σήμερα ο Τάτσης θα έρθει στη Λάρισα και το μεσημέρι θα μεταβεί στο δημοτικό γήπεδο του Τυρνάβου, όπου θα έχει μια πρώτη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και αρχίζει ουσιαστικά η προετοιμασία για τον εντός έδρας αγώνα της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League με τον Ατρόμητο Αθηνών, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου και ώρα 17:15, στο στάδιο Αλκαζάρ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑΤΣΗ
Σχετικά με την αποχώρηση του Γιάννη Τάτση, η Καλλιθέα σε ανακοίνωσή της τόνισε τα εξής: «O Γιάννης Τάτσης αποτελεί παρελθόν αφού απάντησε καταφατικά και με συναίνεση της ομάδας στη δελεαστική πρόταση της ΑΕΛ. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στη νέα του προσπάθεια και να είναι υγιής».
Για το συγκεκριμένο θέμα ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σπύρος Παπαδόπουλος, είπε τα εξής: «Εγώ και οι συνεργάτες μου Μάριοs Μπίλιος και Αγγελήs Μπούτας αισθανόμαστε τυχεροί που συνεργαστήκαμε έστω και λίγο με τον κύριο Γιάννη Τάτση.
Είναι αξιοσημείωτο ότι τότε που είχαμε συμφωνήσει το πιθανότερο σενάριο ήταν ότι η Καλλιθέα να αγωνιζόταν στη SL2. Αφού δεν έγιναν οι δύο όμιλοι στη Super League 2 ο κύριος Τάτσης κράτησε τον λόγο του και δεν έφυγε από την ομάδα.
Στο μικρό διάστημα που έμεινε στην Καλλιθέα οργάνωσε το ποδοσφαιρικό τμήμα και σε μεγάλο βαθμό ενέπνευσε μία πιο επαγγελματική νοοτροπία σε Διοίκηση και ποδοσφαιριστές.
Του ευχόμαστε τα καλύτερα και κάθε επιτυχία στην ιστορική ομάδα της ΑΕΛ. Ευχόμαστε να τον συναντήσουμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες».

Του Χρήστου Αρχοντούλη

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass