ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ:

Ο Γιάννης ήρθε στην ΑΕΛ για να διεκδικήσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη!

*ΤΑΤΣΗΣ: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΟΛΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: «ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΙΣΓΑΡΑ»

Δημοσίευση: 25 Νοε 2020 21:15

Του Σωτ. Κέλλα
«Δεν πήρα τον κ. Τάτση για να παραμείνουμε. Έχω παρακολουθήσει πολλά παιχνίδια του Τάτση στη Super League 2 με τον Πλατανιά που έφθασε να διεκδικήσει από τον ΟΦΗ την άνοδο και να τη χάσει από τον αλήστου μνήμης ποδοσφαιρικά Κομίνη. Παρακολούθησα

πολλά παιχνίδια και τον τρόπο που αντιμετώπιζε τα παιχνίδια. Όταν τον είχα παίκτη ήταν ο προπονητής της ομάδας στο γήπεδο.
Ο Γιάννης ήρθε στην ΑΕΛ για να διεκδικήσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Έχουμε κάνει επτά παιχνίδι το χειρότερο πρόγραμμα. Έχουμε κάνει δύο εντός και πέντε εκτός, ενώ έχουμε και δύο παιχνίδια λιγότερα από τις ομάδες της Ευρώπης αυτή τη στιγμή. Δύσκολο πρόγραμμα όμως η φιλοσοφία η δική μου και το υλικό που έχουμε είναι πολύ καλό. Κάθε χρόνο μας είχαν φαβορί για τον υποβιβασμό και εμείς παραλίγο να βγούμε Ευρώπη.
Εμείς τον Τάτση τον πήραμε για να βγούμε στην Ευρώπη, αυτός είναι ο στόχος της ΑΕΛ».
Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας έβαλε χθες αρκετά ψηλά τον πήχη για τον νέο τεχνικό της ομάδας Γιάννη Τάτση, που διαδέχθηκε τον Μιχάλη Γρηγορίου στην παρουσίαση αυτού που έγινε στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ, με μέτρα σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο για την προσέλευση των εκπροσώπων Τύπου.
Ο κ. Κούγιας στο καλωσόρισμα του νέου τεχνικού μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
*«Ο Γιάννης δεν είναι άγνωστος σε μένα ούτε σαν άνθρωπος του ποδοσφαίρου, ούτε σαν άνθρωπος γιατί γνωρίζω την οικογένειά του. Είναι ένα παιδί δικό μου στην κυριολεξία. Πάνω σε αυτόν οικοδόμησα τον ΠΑΣ Γιάννενα, την ομάδα που έκανα με αποκορύφωμα την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας αποκλείοντας τον Ολυμπιακό και έμμεσα δίνοντας βοήθεια στην ΑΕΛ μας για να κατακτήσει το κύπελλο Ελλάδας. Ήταν αρχηγός εκείνης της ομάδας».
* «Τότε που πήρα τον Τάτση προσπαθούσα να βρω παίκτες και θυμάμαι πήγαινα σε ένα δικαστήριο και συναντηθήκαμε στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Τον θυμόμουν στην Καλλιθέα τότε και ήταν αρχηγός της Καλλιθέας. Και τότε ήταν να υπογράψει στον Άρη, τον ρωτάω πόσα σου δίνει, εγώ θα σου δώσω ένα ευρώ παραπάνω για τριετές συμβόλαιο και ένα μήνα δωρεάν στη Μύκονο στο σπίτι μου. Τα Γιάννενα μου είπε ότι θα παίζουν τρίτη κατηγορία... Τελικά ο λόγος που ήρθε ήταν η αγάπη του για την πόλη και ήταν ο πρώτος παίκτης που πήρα για να οικοδομήσω την ομάδα».
* «Δεν είναι ωραίο να αλλάζεις προπονητή μετά από επτά αγωνιστικές αλλά εγώ είμαι ένας άνθρωπος που ό,τι σκέφτεται το λέει δυνατά. Και έχω πει ότι μετράω μέχρι το 1000, στην περίπτωση του κ. Γρηγορίου μέτρησα μέχρι το 3.000. Έκανα μια δήλωση που ήξερα ότι θα παρεξηγούσε ο κ. Γρηγορίου με τον οποίο είχα κάνει μια συμφωνία ότι αν έχω κάποιο παράπονο να του τα λεω μετά το τέλος του κάθε αγώνα. Και το τήρησα. Την Κυριακή δεν μπόρεσα να το κρατήσω γιατί χάσαμε, για τον τρόπο που χάσαμε και το κυριότερο γιατί διασυρθήκαμε».
* «Αν δεν υπήρχε πέρυσι στο τέλος το κυνηγητό που δεχθήκαμε θα παίζαμε εμείς στην Ευρώπη στη θέση του ΟΦΗ».
* «Πήρα τον Γιάννη αμέσως τηλέφωνο και μου είπε προς τιμήν του ότι θα πρέπει να μιλήσει με την Καλλιθέα που τον είχαν διαβεβαιώσει ότι θα παίζει η ομάδα στη Super League 2. Προς τιμή του δεν μου είπε το ναι αμέσως γιατί ήθελα να πάει στην Καλλιθέα να συζητήσει. Και ευχαριστώ δημοσίως την Καλλιθέα που τον αποδέσμευσε».
«ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΩ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ»
Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο νέος τεχνικός που αφού ευχαρίστησε τον μεγαλομέτοχο της ομάδας για τα καλά του λόγια είπε: «Ήρθα σε μια ομάδα που έχει προοπτική εξέλιξης για αντιλαμβανόμενος και το αίσθημα ευθύνης που με διακατέχει τόσο σαν άνθρωπος όσο και σαν προπονητής. Αυτή η ομάδα δημιουργείται βήμα βήμα με όραμα να πάει πολύ ψηλά.
Από την πλευρά μου θα προσπαθήσω να κάνω το περιβάλλον γύρω μου χαρούμενο. Ο στόχος μου είναι τα δώσω όλα, να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου. Σίγουρα αντιλαμβάνομαι κάποια πράγματα που λένε για ονόματα.
Όλα αυτά είναι κύκλος στο ποδόσφαιρο. Υπάρχει κόσμος που λέει να παίζουν νέα παιδιά. Και το ίδιο πρέπει να λένε και για προπονητές. Θα προσπαθήσω να κάνω χαρούμενους ανθρώπους που αγαπούν αυτή την ομάδα».
*Ποια η διάρκεια του συμβολαίου που υπογράψατε;
Τον λόγο πήρε ο Κούγιας και είπε ότι δε πρόλαβαν να υπογράψουν γιατί όλα έγιναν γρήγορα και πήγε κατευθείαν στο γήπεδο.
*Πιστεύετε θα προσαρμοστείτε στην κατηγορία;
«Είμαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου και κοιτάω περισσότερες κατηγορίες όσο το επιτρέπει ο χρόνος. Το τελευταίο διάστημα που είχα χρόνο κοιτούσα και την κατηγορία αυτήν αλλά και τα προηγούμενα χρόνια και τη Football League. Το ποδόσφαιρο είναι ένα και οι παίκτες αλλάζουν επίπεδο.
Κάθε ποδοσφαιριστής, κάθε προπονητής από κάπου ξεκινάει. Τα καλύτερα για τον εαυτό του και να φθάσει όσο το δυνατόν πιο ψηλά θέλει ένας πρόεδρος για έναν σύλλογο, ένας ποδοσφαιριστής το ίδιο και ένας προπονητής.
Σήμερα ευχήθηκα στους παίκτες να έχουμε μια καλή χρονιά με στόχο μέσα από μια μεγάλη διάκριση για την ομάδα να πετύχουν μέσα από αυτή και τους δικούς τους στόχους. Αυτοί έρχονται από μια διάκριση της ομάδας και το συμφέρον αυτής είναι πάνω απ’ όλα.
*Οι συνεργάτες σας ποιοι θα είναι;
«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Από αύριο θα ξέρω».
ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΓΙΑ
Στη συνέχεια ο κ. Κούγιας έκανε μια σύντομη δευτερολογία τονίζοντας μεταξύ άλλων:
* «Τον παρακάλεσα να μείνει ο Βαγγέλης ο Φιλιππής, ο προπονητής τερματοφυλάκων. Και εξασφάλισε τη συμφωνία με τον κ. Γρηγορίου για να μείνει στην ομάδα γιατί ήταν θέμα ηθικής τάξης. Δεν υπάρχει κανένα κενό».
* «Τον γυμναστή Χαράλαμπο Παναγούλη δεν τον γνωρίζει, θα τον αξιολογήσει ο ίδιος».
* «Υπάρχει ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ΑΕΛ που λέγεται Κώστας Μαντζώκας που ήταν πάντοτε μαζί μας είτε ως γυμναστής είτε ως συνεργάτης στην τεχνική ηγεσία είτε σε άλλο πόστο».
* «Το μοναδικό μου παράπονο από τον κ. Γρηγορίου είναι ότι δεν μου έδωσε χρόνο. Θα μπορούσε να είχε παραιτηθεί μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο. Αυτό είναι το μόνο παράπονο από τη συνεργασία 16 μηνών που είχαμε. Η δήλωσή μου ήταν σκληρή αλλά και αυτά που έχω προσφέρει στον κ. Γρηγορίου είναι σημαντικά. Θα μπορούσα να είχα κάνει δηλώσεις όταν χάσαμε με 3-0 από τη Λαμία, την Καλαμάτα ή από τον Ατρόμητο που μας έκοψε πέρυσι τον δρόμο για την Ευρώπη».
* «Θέλω για την ΑΕΛ μια επανάληψη της προπονητικής διαδρομή Δώνη. Ήρθε ως προπονητής από τον Ηλυσιακό, ομάδα Β’ Εθνικής κατηγορίας και έμεινε έξι χρόνια στην ομάδα και μετά όταν έφυγε τον παρακαλούσαν να μείνει. Έτσι θέλω και εγώ να έχω έναν μόνιμο προπονητή».
* «Το Σάββατο δίνουμε ένα πολύ δύσκολο αγώνα με τον Ατρόμητο που έχει τους ίδιους στόχους με μας. Μη μας ξεγελάει ότι δεν κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι».
*«Για τον Γρηγορίου έδιωξα τον Φατιόν για να κρατήσουμε τον Σετσέροβις. Ένα δικό μου παιδί που τον είχα από 18 χρόνων».
* «Για τον Αυστριακό σέντερ σέντερ μπακ που χάσαμε πέσαμε θύμα απατεώνων για να πάρει περισσότερα χρήματα από την ομάδα. Τον Αρμένιο τον χάσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τον πόλεμο. Είχαμε συμφωνήσει με τον Λισγάρα. Και ήταν μια τριάδα Ζίζιτς, Λισγάρας, Μιχαήλ. Εγώ πιστεύω στον Ζίζιτς αλλά ακυρώθηκε μετά τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ».
* «Με διέψευσε ο Τάτσης ως ποδοσφαιριστής όταν του είπα να σταματήσει και αυτός είπε ότι μπορεί να παίξει άλλα τρία χρόνια. Πήγε στην Καβάλα και μέσα σε τρία χρόνια την ανέβαζε κάθε χρόνο κατηγορία και εγώ έψαχνα να βρω αμυντικό χαφ».
* «Το λάθος των προηγούμενων προπονητών είναι ότι δεν έγιναν οικογένεια με τους παίκτες. Έγιναν όλοι Μουρίνιο. Ο σύγχρονοι προπονητές είναι αυτοί για τους οποίους παίζουν οι παίκτες. Όποιος δεν το έχει καταλάβει γίνεται προσωρινός προπονητής».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass