Ηττα του Ολυμπιακού

ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 26 Νοε 2020 20:30

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη από τη Μάντσεστερ Σίτι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν τον απόλυτο έλεγχο και με γκολ του Φόντεν πήραν τη νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση για τα νοκ άουτ. Οι πολλές απουσίες, επηρέασαν τους «ερυθρόλευκους» που έκαναν την πρώτη τελική στο 89’.


Το παιχνίδι άρχισε με ενός λεπτού σιγή για τον θάνατο του μεγάλου Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Μάντσεστερ Σίτι με το «καλημέρα» ανέλαβε πλήρως τα ηνία του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να δυσκολεύεται να περάσει και το κέντρο. Οι «ερυθρόλευκοι» εκτός από το φαβορί του ομίλου είχαν να αντιμετωπίσουν και τις πάρα πολλές απουσίες, με αποτέλεσμα να μπουν επιφυλακτικά στο γήπεδο. Η ασφυκτική πίεση ωστόσο των Άγγλων δεν είχε μετατραπεί σε μία κλασική ευκαιρία στο πρώτο ημίωρο.
Η πρώτη μεγάλη φάση σημειώθηκε στο 31’, όταν ο Σα νίκησε τον Ζεσούς σε τετ α τετ και κράτησε το μηδέν για την ομάδα του. Πέντε λεπτά αργότερα η Σίτι άνοιξε το σκορ. Μετά από ωραία κυκλοφορία της μπάλας ο Στέρλινγκ έδωσε με τακουνάκι στον Φόντεν κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1. Οι «ερυθρόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή καθώς στην αρχή της φάσης είχε γίνει φάουλ στον Ντρέγκερ.
Οι Πολίτες συνέχισαν την πίεσή τους και στο 45+1’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν κι ένα δεύτερο τέρμα. Ο Στέρλινγκ εκτέλεσε το φάουλ από πολύ καλή θέση, αλλά ο Σα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του, με αποτέλεσμα να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά όμως, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην εστία του Εντερσον. Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα είχαν τις ευκαιρίες, αλλά οι τελικές φάσες που δημιουργούσαν δεν ανησυχούσαν τον Σα. Στο 89’ ο Ολυμπιακός έχασε την πρώτη του ευκαιρία, αλλά το σουτ του Φορτούνη πέρασε άουτ.
Η Σίτι με αυτήν τη νίκη έφτασε στους 12 βαθμούς κι εξασφάλισε την πρόκριση. Αντίθετα ο Ολυμπιακός παρέμεινε στους 3 και θα χρειαστεί δύο νίκες στα τελευταία για να μπορεί να διεκδικήσει την πρόκριση.
Διαιτητής: Ντάβιντε Μάσα (Ιταλία)
Κάρτες: Ραφίνια – Στέρλινγκ, Ντίας, Γκουντογκάν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ντρέγκερ (66’ Βρουσάι), Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Μπα, Εμβιλά, Πέπε (71’ Μπουχαλάκης), Καμαρά, Μασούρας (78’ Σουντανί), Φορτούνης.
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαντιόλα): Έντερσον, Κανσέλο, Μεντί (78’ Ζιντσένκο), Ντίας, Στόουνς, Ρόντρι (76’ Φερναντίνιο), Γκουντογκάν (86’ Ντόιλ), Φόντεν, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (76’ Μαχρέζ), Ζεσούς (78’ Αγουέρο).ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Η Μπάγερν έκανε το 4Χ4 στο Μόναχο (2-0 τη Σάλτσμπουργκ) κι έγινε η 6η ομάδα που εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα νοκ άουτ ματς του Champions League (έχουν προκριθεί οι Τσέλσι, Σεβίλλη, Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Μάντσεστερ Σίτι), ωστόσο, ο αγώνας που «σημάδεψε» την 4η αγωνιστική των ομίλων (απομένουν άλλες δύο) έγινε στο Άνφιλντ, όπου η εκπληκτική Αταλάντα «άλωσε» το «σπίτι» της Λίβερπουλ (2-0) κι έβαλε... φωτιά στον 4ο όμιλο.
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League και οι βαθμολογίες:
1o ΟΜΙΛΟΣ
Ατλέτικο Μαδρ.-Λοκομοτίβ Μόσχας    0-0
Μπάγερν-Σάλτσμπουργκ    3-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)
Μπάγερν Μονάχου    12
Ατλέτικο Μαδρ.    5
Λοκομοτίβ Μόσχας    3
Σάλτσμπουργκ    1

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Γκλάντμπαχ-Σαχτάρ Ντόνετσκ    4-0
Ίντερ-Ρεάλ Μαδρίτης    0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)
Γκλάντμπαχ    8
Ρεάλ Μαδρίτης    7
Σαχτάρ Ντόνετσκ    4
Ίντερ    2

3ος ΟΜΙΛΟΣ
Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Σίτι    0-1
Μαρσέιγ-Πόρτο    0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)
Μάντσεστερ Σ.    12
Πόρτο    9
Ολυμπιακός    3
Μαρσέιγ    0

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ
5H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (1/12)
Μαρσέιγ - Ολυμπιακός (22:00)
Πόρτο - Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (9/12)
Ολυμπιακός - Πόρτο (22:00)
Μάντσεστερ Σίτι - Μαρσέιγ (22:00)

4ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγιαξ-Μίντιλαντ    3-1
Λίβερπουλ-Αταλάντα    0-2
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγ.)
Λίβερπουλ    9
Άγιαξ    7
Αταλάντα    7
Μίντιλαντ    0

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass