ΨυΧοφθόρα διαδικασία…

*ΔΙΚΑΙΗ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΕΛ ΚΑΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ (0-0)

Δημοσίευση: 29 Νοε 2020 21:20

ΨυΧοφθόρα διαδικασία ήταν η χθεσινή αναμέτρηση μεταξύ της ΑΕΛ και του Ατρόμητου Αθηνών (0-0) στο γήπεδο Αλκαζάρ στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος της Super League, αφού δεν υπήρχε ποιότητα και φάσεις, ενώ σε

ψυχοφθόρα διαδικασία θα εξελιχθεί και το φετινό πρωτάθλημα για τη λαρισινή ομάδα αφού χρειάζονται νίκες για να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση και όχι ισοπαλίες.

Η ΑΕΛ είχε νέο προπονητή τον Γιάννη Τάτση που μέσα σε 48 ώρες ήταν αδύνατον να αλλάξει κάτι και σε τακτική (ακολούθησε το 3-5-2) και σε πρόσωπα. Ο Πινακάς που ήταν τραυματίας, φυσιολογικά επανήλθε στο αρχικό σχήμα, ενώ αν μιλήσουμε για νέα πρόσωπα αυτά ουσιαστικά ήταν ο Ζίζιτς και ο Γιουνές που δεν τους ξεκινούσε ο προκάτοχός τους, Μιχάλης Γρηγορίου, και προτιμούσε τους Μούζεκ και Ντουρμισάι. Ο Ζίζιτς έδειξε πιο προσεχτικός από τον Μούζεκ, σε αντίθεση με τον Γιουνές που είναι ανέτοιμος και αντικαταστάθηκε στο παιχνίδι με τον Ντουρμισάι.
Γενικά η ομάδα ακολούθησε τους ίδιους σχηματισμούς, ενώ προς το τέλος φοβούμενοι να μη χάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας, οι «βυσσινί» κλείσθηκαν έξω από τη μεγάλη περιοχή και ο Ατρόμητος δεν είχε τρόπο να διασπάσει την άμυνά τους.
Η ΑΕΛ αν δεν ήταν χαμηλά βαθμολογικά θα είχε μείνει ικανοποιημένη από τον βαθμό, όμως τώρα θέλει νίκες και όπως φαίνεται μαζί με Λαμία, Απόλλωνα Σμύρνης και Παναιτωλικό, θα δώσουν μάχη για την παραμονή. Μακάρι να διαψευσθούμε, αλλά τα νούμερα μέχρι τώρα είναι αμείλικτα.
Στατιστικά η ομάδα του Περιστερίου έμεινε για ενδέκατο παιχνίδι αήττητη απέναντι στην ΑΕΛ, η οποία κέρδισε για τελευταία φορά στις 28 Αυγούστου 2010!
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Τάτσης, ξεκίνησε με την ίδια τακτική, το 3-5-2, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ναγκί και στην άμυνα τους: Ηλιάδη, Ζίζιτς, Μιχαήλ στη μεσαία γραμμή αμυντικό χαφ τον Σπαρβ και στα πλάγια τους Μπέρτο, Φιλίπ ενώ πιο μπροστά ήταν οι Μιλοσάβλιεβιτς και Πλατέλλας και στην επίθεση αγωνίσθηκαν οι: Πινακάς και Γιούνες.
Από την άλλη, ο προπονητής του Ατρομήτου, Νταμίρ, ξεκίνησε με 4-3-1-2 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γιαννιώτη, στην άμυνα τους: Κιβρακίδης (δεξιά), Γκαλβάο, Γούτας, Τομάσεβιτς (αριστερά), πιο μπροστά τους: Γκάλο (δεξιά), Χαρίσης, Μπουσούλατζιτς (αριστερά), πιο μπροστά τον Ραμπέγιο και στην επίθεση τους Χριστοδουλόπουλο, Μανούσο.
Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ατρόμητο στηριζόμενη στα κέφια του Πλατέλλα, αλλά χωρίς να δημιουργήσει τη μεγάλη φάση.
Αντίθετα, ο Ατρόμητος στο ημίωρο έφτασε κοντά στο 0-1, αλλά την κεφαλιά του Μανούσου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Ναγκί σε κόρνερ.
Το πρώτο μέρος ήταν ανούσιο και θα ’θελαν όλοι να το ξεχάσουν νωρίς. «Φοβόταν ο Γιάννης το θεριό και το θεριό τον Γιάννη» όπως λέει η λαϊκή παροιμία και όχι η ομότιτλη ελληνική ταινία που την παρακολουθούσες ευχάριστα. Ο χθεσινός αγώνας μόνο ευχάριστος δεν ήταν.
Στο δεύτερο μέρος για να δούμε κάποια καλή στιγμή (όχι απλά μια τελική προσπάθεια), έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο τέταρτο, όταν ο Μπουσούλατζιτς σούταρε αμαρκάριστος και η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
Οι αλλαγές, η μία αναγκαστική για την ΑΕΛ (ο Μούζεκ πήρε τη θέση στο 55’ του τραυματία Μιχαήλ, δεν άλλαξαν κάτι στο παιχνίδι. Απλά θυμηθήκαμε την ύπαρξη του Αλι Γκαζάλ που χρησιμοποιήθηκε και μπήκε δυναμικά στην αναμέτρηση.
Το τελικό 0-0 απ’ ό,τι φάνηκε από τις αντιδράσεις στο τέλος της αναμέτρησης, δεν δυσαρέστησε κανέναν...
ΦΑΣΕΙΣ
8’: Κόρνερ από δεξιά εκτέλεσε ο Πλατέλλας και κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής του Ηλιάδη, η μπάλα καταλήγει άουτ.
14’: Σουτ του Πλατέλλα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, διπλή απόκρουση για τους παίκτες του Ατρομήτου αρχικά από έναν αμυντικό και μετά του τερματοφύλακα Γιαννιώτη.
30’: Κόρνερ του Ατρομήτου με τον Γκάλο, ο Μανούσος πιάνει κεφαλιά λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
45’: Σουτ του Πινακά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει ο Γιαννιώτης.
68’: Λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει ο Σπαρβ και στέλνει την μπάλα άουτ.
69’: Μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει ο Μάτιτς στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Ναγκί.
73’: Κόρνερ από δεξιά με τον Πλατέλλα και ο Σπαρβ από το ύψος της μικρής περιοχής πιάνει κεφαλιά, αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι άουτ.
76’: Κόρνερ εκτελεί ο Μουνίθ και ο Γούτας πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
77’: Σουτ του Μπουσούλατζιτς που ήταν μόνος και αμαρκάριστος μέσα στη μεγάλη περιοχή, η μπάλα καταλήγει άουτ.
83’: Εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ, αποκρούει εντυπωσιακά ο Ναγκί.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Ναγκί που όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει το έκανε και αποτελεί εγγύηση κάτω από τα δοκάρια. Τον ακολούθησε ο Πλατέλλας μέχρι το 60’ γιατί μετά κουράστηκε και ήταν φανερό. Ο Μπέρτος από δεξιά ήταν πολύ καλύτερος του Φιλίπ, ενώ ο Ζίζιτς δεν έκανε κάποιο λάθος. Ο Μιχαήλ επίσης βρέθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα. Σταθερός ο ταλαντούχος Ηλιάδης.
Ο Σπαρβ για μια ακόμα φορά ήταν πολύ καλός και αρχίζει να βοηθάει περισσότερο στην επίθεση. Παίρνει πρωτοβουλίες, σουτάρει και ίσως τον δούμε να πετυχαίνει και άλλα τέρματα μετά από αυτό που σημείωσε στην περασμένη αγωνιστική με την ΑΕΚ.
Ο Μιλοσάβλιεβιτς καλός κατά διαστήματα, ενώ ο Πινακάς φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του. Η απουσία από τις προπονήσεις για δεκαπέντε μέρες φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο.
Ο Γιουνές έδειξε χειρότερος (ίσως του λείπουν παιχνίδια) από τον Ντουρμισάι που πήρε τη θέση του.
Ο Αλί Γκαζάλ με τη δυναμική του έκανε αισθητή την παρουσία του, ο Μούζεκ δεν έκανε κάποιο λάθος, ενώ απαρατήρητος πέρασε ο Τρούγιτς.
***
Ο Γιώργος Μανούσος ήταν ο καλύτερος του Ατρόμητου με δύο καλές ευκαιρίες του Ατρόμητου και παρότι δεν βρήκε δίχτυα, ήταν στις κρίσιμες φάσεις. Τον ακολούθησαν οι: Γιαννιώτης, Μπουσούλατζιτς, Χαρίσης και Γκάλο.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Κανένα πρόβλημα για τον διαιτητή Γιώργο Τζοβάρα (Φθιώτιδας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Σπαρβ, Γιουνές, Τρούγιτς. Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης) και Παναγιώτης Σακκάς (Θεσσαλίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Γ. Τάτσης): Νάγκι, Μπέρτος, Μιχαήλ (55’ Μούζεκ), Σπαρβ (80’ Αλί Γκαζάλ), Φίλιπ, Ηλιάδης, Ζίζιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Πλατέλλας, Γιουνές (62’ Ντουρμισάι), Πινακάς (80’ Τρούγιτς).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Γκαλβάο, Γούτας, Τομάσεβιτς, Χαρίσης (90’ Νάτσος), Γκάλο (90’ Ρισβάνης), Μπουσούλατζιτς, Ραμπέγιο (67’ Μάτιτς), Χριστοδουλόπουλος (67’ Μουνίθ), Μανούσος (90’ Κωτσόπουλος).

Του Σωτ. Κέλλα

 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass