ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ MARCA

Συνελήφθη ο γιατρός του Μαραντόνα

*Αντιμετωπίζει κατηγορίες εγκληματικής αμέλειας, κρίθηκε ύποπτη η στάση του *Γιατρός Μαραντόνα: Οταν αρρώστησε, τους πέταξε όλους έξω από το σπίτι

Δημοσίευση: 30 Νοε 2020 20:20
O Μαραντόνα με τον γιατρό του  στο δωμάτιο του νοσοκομείου O Μαραντόνα με τον γιατρό του στο δωμάτιο του νοσοκομείου

Κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια αντιμετωπίζει ο γιατρός του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε με τις Αρχές να ερευνούν ήδη το σπίτι του αναζητώντας στοιχεία για το πώς κινήθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Αργεντίνος. Επίσης, θα βρεθεί ενώπιον ανακριτή ώστε να καταθέσει όσα γνωρίζει για τις συνθήκες θανάτου του Αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου, καθώς πλέον του αποδόθηκε επίσημα η κατηγορία της εγκληματικής αμέλειας, όπως αναφέρει η Marca.


Την επομένη λοιπόν του θανάτου οι δύο κόρες του Μαραντόνα, Ντάλμα και Τζιανίνα, κατέθεσαν αίτημα έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του πατέρα τους, αμφισβητώντας το κατά πόσο ο 60χρονος δεχόταν τη σωστή φαρμακευτική αγωγή. Μετά τις αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε το νοσηλευτικό προσωπικό αναφορικά με τις εντολές που είχε δεχτεί, ήρθε χθες στη δημοσιότητα ηχητικό ντοκουμέντο από την κλήση του Λεοπόλδο Λούκε στα επείγοντα.
Η στάση του γιατρού κρίθηκε ύποπτη, καθώς απέφυγε να αναφέρει για ποιον καλεί ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα όταν αυτό έφτασε, να είναι ήδη νεκρός ο Μαραντόνα. Η αστυνομία βρίσκεται ήδη στο σπίτι του Λούκε και διεξάγει έρευνα για περαιτέρω στοιχεία, έχοντας συλλάβει τον ίδιο.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα απεβίωσε στις 25 Νοεμβρίου σε ηλικία 60 ετών από ανακοπή καρδιάς και η αργεντίνικη Δικαιοσύνη ερευνά τα αίτια θανάτου του θρυλικού ποδοσφαιριστή, για το κατά πόσο θα μπορούσε να αποφευχθεί το απευκταίο. Αυτός που ερευνάται είναι ο προσωπικός γιατρός και φίλος του «Pide De Oro», ο Λεοπόλδο Λούκε, ο νευροχειρουργός που του έκανε επέμβαση στις αρχές του μήνα.
Οι δυο τους μάλιστα, φέρονται να λογομάχησαν λίγες ημέρες πριν το μοιραίο συμβάν και για πρώτη φορά ο Λούκε βγήκε δημόσια για να μιλήσει για τις τελευταίες εξελίξεις.
«Ο Ντιέγκο με πέταξε έξω από το σπίτι του πολλές φορές και μετά με καλούσε. Η σχέση μου μαζί του ήταν πατέρα - γιου. Αν δεν ήμουν εγώ, ο Ντιέγκο δεν θα έκανε το παραμικρό για την υγεία του. Ας λένε τις ηλιθιότητες που λένε, πιο πολύ κακό κάνουν στον Ντιέγκο. Εκείνη τη μέρα λοιπόν, του καβγά, πήγα ως συνήθως να τον δω και έγινε ό,τι έγινε. Όταν αρρώστησε, τους πέταξε όλους έξω από το σπίτι και είπε: «Δεν θέλω να είναι εδώ κανείς». Ποιος θα μπορούσε μόνο να είναι εκεί; Εγώ.
Πήγα και μου είπε: «Λούκε, άσε με μόνο». Δεν ήθελε ούτε τις κόρες του να δει. Εκείνη τη μέρα με έβγαλε έξω κι εμένα. Εγώ επέμενα γιατί ήξερα ότι χρειάζεται βοήθεια. Ο Ντιέγκο σιχαινόταν τους γιατρούς, σιχαινόταν τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά γιατί εγώ ήμουν γνήσιος. Είχε πολλά προβλήματα προτού με γνωρίσει».
Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται κατάθεση νοσοκόμας, ο Μαραντόνα λογομάχησε έντονα στις 19 Νοεμβρίου με τον Λεοπόλδο Λούκε και ο εκλιπών τον έσπρωξε.
Σύμφωνα με την Ole, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγματα από το σώμα του Μαραντόνα για να εξετάσουν την πραγματική ώρα που έφυγε από τη ζωή και το εάν οι νοσηλευτές τήρησαν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο στην αλλαγή της βάρδιας.
Όταν ο Λούκε κλήθηκε να μιλήσει για την έρευνα που γίνεται σε βάρος του, απάντησε: «Ήρθε η αστυνομία με τρόπο που κανείς δεν περιμένει. Με τη σύζυγό του και την οικογένειά μου ανοίξαμε τις πόρτες και τους δώσαμε ό,τι πληροφορίες ήθελαν. Ανοίξαμε τα κινητά μας τηλέφωνα, όλα. Πήραν ό,τι ζήτησαν. Είναι δουλειά τους, ακολουθούν νόμιμες διαδικασίες τις οποίες δεν θα κριτικάρω. Ξέρω τι έκανα, ξέρω πώς το έκανα. Τι έκανα με τον Ντιέγκο και για τον Ντιέγκο μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαι απολύτως σίγουρος πως έκανα το καλύτερο για τον Ντιέγκο, το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει».
Περιέγραψε ακολούθως όσα έγιναν από την ημέρα που χειρουργήθηκε ο Μαραντόνα μέχρι τη μέρα που πέθανε.
«Το μόνο που καταφέραμε ήταν να βάλουμε δίπλα του μία νοσοκόμα, θέλαμε τη συναίνεσή του. Είχε νευροχειρουργική απαλλαγή. Τα υπόλοιπα είναι προτάσεις και ο ασθενής απλά χρειάζεται να το θέλει. Εγώ ήμουν αυτός που τον πήγα στην κλινική, που μπήκα στο δωμάτιό του και τον πήγα στο νοσοκομείο. Έπρεπε να πείσει τον εαυτό του να βελτιωθεί. Πώς πείθεις κάποιον έτσι; Ο ρόλος μου ήταν να μπορώ να κάνω τον Ντιέγκο να καταλάβει τα πράγματα. Δεν μπορούσε να μεταφερθεί σε νευροψυχιατρικό νοσοκομείο επειδή δεν υπήρχε ιατρικό κριτήριο και ένα κέντρο αποκατάστασης απαιτεί τη θέληση του Ντιέγκο. Αλλά ο Ντιέγκο θα μπορούσε να διαλύσει τα πάντα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα».
Πρόσθεσε: «Δεν έγινε ιατρικό λάθος από κανέναν. Ο Ντιέγκο υπέστη καρδιακή προσβολή. Ένας ασθενής με τα χαρακτηριστικά του, αυτός είναι ο πιο συνήθης λόγος για να πεθάνει. Κάθε προσπάθεια έγινε για να μειωθεί αυτή η πιθανότητα. Η κλινική έκανε ό,τι καλύτερο γινόταν. Τον κράτησα στην κλινική όσο περισσότερο μπορούσα. Και αυτό που πετύχαμε μαζί ήταν να πείσουμε τον Ντιέγκο να του βάλουμε δίπλα του ανθρώπους. Ο Ντιέγκο ήθελε κακή ζωή. Προσπάθησα να είμαι δίπλα του. Του έλειπαν πολύ οι γονείς του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass