Δημοπρατείται το Αθλητικό Κέντρο στο πρώην ΤΕΙ

ΕΡΓΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΡΥΜΟΥ, ΤΗΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΜΕ 2,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2020 21:25
ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΙ ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΙ

Στην έγκριση της δημοπράτησης δύο σημαντικών έργων, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ που θα αναβαθμίσουν τις αθλητικές υποδομές του νομού, αναμένεται να προχωρήσει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη συνεδρίαση της ερχόμενης Παρασκευής.


Στο σκέλος της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τη συζήτηση 42 συνολικά θεμάτων (εγκρίσεις δαπανών, συμβάσεων, διαγωνισμών κ.λπ.) μεταξύ των οποίων διακρίνονται οι εγκρίσεις δημοπράτησης έργων που αφορούν στην αναβάθμιση αθλητικών υποδομών. Η πρώτη αφορά στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο συγκρότημα «Γαιόπολις» (πρώην ΤΕΙ Λάρισας) προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ και η δεύτερη, στην ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ελασσόνας καθώς και στη βελτίωση των εγκαταστάσεων στα Αθλητικά Κέντρα Βλαχογιαννίου, Δρυμού, Τσαριτσάνης και Ευαγγελισμού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.
«Δημοπρατούμε» δηλώνει στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός «ασφαλείς υποδομές με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής για ομάδες και αθλούμενους» στην Ελασσόνα, όπως «αναμορφώνουμε το αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στη Γαιόπολη, ένα έργο ουσίας που αναβαθμίζει τον φοιτητικό αθλητισμό».

ΣΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ»
Το έργο στο πρώην ΤΕΙ Λάρισας – στο συγκρότημα «Γαιόπολις» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προβλέπει την ανακαίνιση του Κλειστού Γυμναστηρίου, του κτιρίου αθλητικών δραστηριοτήτων και την ανακατασκευή των γηπέδων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης.
Ταυτόχρονα στο κλειστό γυμναστήριο οι τεχνικές παρεμβάσεις αφορούν από το παρκέ έως το ηλεκτρονικό σύστημα χρονομέτρησης και αποτελεσμάτων αγώνων, ενώ στο κτίριο αθλητικών δραστηριοτήτων αφορούν στην αντικατάσταση δαπέδων, κουφωμάτων κ.λπ.
Στα γήπεδα καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης και αντισφαίρισης οι εργασίες αφορούν στην ανακατασκευή αθλητικού δαπέδου, στην εγκατάσταση δικτύου φωτισμού κ.λπ., ενώ το γήπεδο ποδοσφαίρου θα ανακατασκευαστεί πλήρως σε μικρότερες διαστάσεις ώστε να προστεθούν περιμετρικά διάδρομοι στίβου, σκάμα για άλμα εις μήκος, βαλβίδα σφαιροβολίας κ.λπ.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Το έργο «Συντήρηση- Ανακατασκευή Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Ελασσόνας» είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το «Φιλόδημος» και ίδιους πόρους του Δήμου, ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας «αναλαμβάνει για λογαριασμό του κυρίου του έργου που είναι ο Δήμος Ελασσόνας, την ανακατασκευή του Κεντρικού Γηπέδου -Δημοτικού Σταδίου Ελασσόνας με την κατασκευή νέου στεγάστρου, τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα, νέας περίφραξης, νέων εστιών και αρδευτικού συστήματος καθώς και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στα Αθλητικά Κέντρα Βλαχογιαννίου, Δρυμού, Τσαριτσάνης και Ευαγγελισμού», αθλητικά κέντρα που υπέδειξε ο Δήμος Ελασσόνας. Στα αθλητικά κέντρα Βλαχογιαννίου, Δρυμού, Τσαριτσάνης και Ευαγγελισμού, όπως διευκρινίζεται στην τεχνική περιγραφή «θα γίνει αφαίρεση και επαναπλήρωση επιφανειακού εδαφικού υποστρώματος, διαμόρφωση εδαφικών κλίσεων με χρήση Laser, εγκατάσταση προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα και τελική γραμμογράφηση. Ακόμη, θα γίνει κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου και θα εκτελεστούν και οι απαραίτητες εργασίες βελτίωσης της αποστράγγισης των αγωνιστικών χώρων, με την δημιουργία καναλιών αποστράγγισης».

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ
Στη δήλωσή του ο κ. Αγοραστός αναλυτικά σημειώνει πως «δύο σημαντικά αθλητικά έργα για την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το επόμενο διάστημα. Με στρατηγικό σχεδιασμό, και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα αλλάζουμε την εικόνα των γηπέδων του Δήμου Ελασσόνας.
Η Ελασσόνα αποκτά σύγχρονο και λειτουργικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ενώ αναβαθμίζουμε τέσσερα ποδοσφαιρικά γήπεδα σε Ευαγγελισμό, Τσαριτσάνη, Βλαχογιάννι και Δρυμό, τα οποία επίσης αποκτούν ασφαλείς υποδομές με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής για ομάδες και αθλούμενους. Ακόμη σε συνεργασία με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζήση Μαμούρη αναμορφώνουμε το αθλητικό κέντρο που βρίσκεται στη «Γαιόπολη», δηλαδή στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα.
Είναι ένα αθλητικό κέντρο που έχει ανάγκη η πόλη της Λάρισας και οι φοιτητές. Ένα έργο ουσίας που αναβαθμίζει τον φοιτητικό αθλητισμό και γενικότερα τον αθλητισμό στη Θεσσαλία» καταλήγει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass