Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Βόλο 3-1

*Νίκες για Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης * Λευκή ισοπαλία στο Περιστέρι (Ατρόμητος-ΟΦΗ)

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2021 20:25

Με την... ψυχή στο στόμα και με μέτρια απόδοση, ο ΠΑΟΚ νίκησε με ανατροπή τον αξιόμαχο Βόλο με 3-1 στην Τούμπα, χωρίς να ικανοποιήσει ωστόσο με τη συνολική του απόδοση. Ο «Δικέφαλος» βρέθηκε πίσω στο σκορ και χρειάστηκε μια γενναία ανασύνταξη

στην επανάληψη για να φτάσει στο «τρίποντο».
Μόλις στο 11’ ο Βόλος αξιοποιώντας τη χλιαρή είσοδο του «Δικεφάλου» στον αγώνα και την παθητική του παρουσία, άνοιξε το σκορ με τον Κιάκο, που με σουτ μέσα από την περιοχή παραβίασε την εστία του Πασχαλάκη για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι σύντομα έφτασαν σε μια δεύτερη μεγάλη διπλή ευκαιρία για το 0-2. Ήταν το 16’, όταν ο Δουβίκας βρέθηκε σε τελική απέναντι από τον Πασχαλάκη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ενήργησε σωτήρια, διαφυλάττοντας την εστία του από δεύτερο πλήγμα.
Ο ΠΑΟΚ που άρχισε να ξεδιπλώνεται κάπως επιθετικά, ισοφάρισε στο 29’ με πέναλτι που εκτέλεσε ο Σβαμπ και το οποίο παραχώρησε ο Ριένστρα ακουμπώντας την μπάλα με το χέρι σε τακουνάκι του Σφιντέρσκι. Το πέναλτι ελέγχθηκε από το VAR πριν καταλογιστεί οριστικά και εκτελεστεί από τον Αυστριακό μέσο.
Στην επανάληψη ο Γκαρσία πέρασε στο γήπεδο τους Βιεϊρίνια και Ελ Καντουρί, αλλά η κατάσταση δεν βελτιώθηκε. Στο 56’ από σέντρα του Ζίφκοβιτς ο Ουάρντα επιχείρησε να παραβιάσει την εστία της πρώην ομάδας του, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 60’ ο Βόλος πλησίασε το γκολ, αλλά το σουτ του Σάντος έφυγε ελάχιστα άουτ. Για τον ΠΑΟΚ η ανατροπή και λύτρωση ήρθε στο 65’, με κεφαλιά του Ινγκασον μετά από κόρνερ και πρώτη κεφαλιά ασίστ του Σφιντέρσκι.
Στο 74΄ σουτ του νεοεισελθόντα Κρμέντσικ έφυγε ελάχιστα άουτ και ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του με τις αλλαγές που έκανε. Μάλιστα στο 82’ ο Μουργκ έχασε εξ επαφής ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ που θα "κλείδωνε" νωρίτερα τη νίκη. Το ματς της Τούμπας ουσιαστικά ολοκληρώθηκε στο 90΄ με το τρίτο γκολ των γηπεδούχων, που σημείωσε ο Μίκαελ Κρμέντσικ, ο οποίος από κοντά είχε εύκολη δουλειά, πλασάροντας στην εστία του Κλέιμαν για το τελικό 3-1. Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Κίτρινες: Αντρ. Ζίφκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί - Κλέιμαν, Κιάκος, Περέα, Δουβίκας
ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Κρέσπο, Περέιρα (46’ Βιεϊρίνια), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα (84’ Αουγκούστο), Τζόλης (78’ Μουργκ), Σφιντέρσκι (67’ Κρμέντσικ)
ΒΟΛΟΣ (Άνχελ Λόπες): Κλέιμαν, Φεράρι, Γκρίλο (86’ Ντεντάκης), Μήτογλου, Σάντος, Ριένστρα, Κιάκος (68’ Μαρτίνες), Μπαρτόλο, Περέα (63’ Νίνης), Ρενάτο, Δουβίκας.
Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΠΛΕΪ-ΟΦ
Σε τροχιά... πλέι-οφ επέστρεψε ο Αστέρας Τρίπολης, μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη με 1-0, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής. Ο Χερόνιμο Μπαράλες σημείωσε το γκολ που έκανε τη διαφορά για την αρκαδική ομάδα, η οποία ανέβηκε πλέον στην 6η θέση της βαθμολογίας. Ο Απόλλων, που έχασε την τελευταία στιγμή τον Μπεντινέλι (θλάση στο ζέσταμα!), περιορίστηκε στα πρώτα λεπτά σε παθητικό ρόλο, με τον Αστέρα να μπαίνει πιο δυνατά στο ματς και να χάνει τις δύο πρώτες ευκαιρίες με τους Λουίς Φερνάντεθ στο 10’ (έδιωξε ο Σλίβκα) και Κρέσπι στο 12’ (σουτ λίγο άουτ).
Στο 18’ ακυρώθηκε γκολ του Φατιόν ως οφσάιντ (ήταν εκτεθειμένος ο χαφ του Απόλλωνα όπως έδειξε και το VAR), ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Αστέρας βρήκε δίκτυα με τον πρώτο σκόρερ του, Χερόνιμο Μπαράλες. Από φάση διαρκείας έξω απ’ την άμυνα του Απόλλωνα, ο Μπρούτσιτς έκανε τεράστιο λάθος γυρίζοντας την μπάλα προς τα πίσω σ’ ένα σημείο που βρισκόταν μόνο ο φορ των Αρκάδων, που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.
Ο Απόλλων προσπάθησε να αντιδράσει στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών του τον Μαρκ Φερνάντεθ, ο οποίος είχε δύο καλές ευκαιρίες στο 36’ και στο 45’+1’, όμως και στις δύο περιπτώσεις σημάδεψε λίγο άουτ απ’ τα γκολπόστ του Τσιφτσή.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, με τον Αστέρα να δίνει γήπεδο στον Απόλλωνα και να προσέχει περισσότερο τα νώτα του. Στο 67’ ο Ντάουντα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιφτσή, ενώ στο 73’ ο φορ του Απόλλωνα άργησε να κοντρολάρει την μπάλα μέσα στην περιοχή και το σουτ του σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών. Ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας «χτύπησε» στην κόντρα με τον Λουίς Φερνάντεθ, όμως ο Βέρχουλστ έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά απομακρύνοντας με ωραία επέμβαση.
Στο 83’ ο Απόλλων έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του για να πάρει έστω τον ένα βαθμό, όμως η κεφαλιά του Φατιόν βρήκε στο δοκάρι του Τσιφτσή κι ακολούθως μπλόκαρε με υπερένταση ο γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.
Διαιτητής: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών)
Κίτρινες: Λισγάρας, Φατιόν – Σίτο, Άλβαρες, Μουνάφο, Μπαράλες.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γ. Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Μπρούτσιτς (66’ Μουνιέ), Σλίβκα (66’ Βιτλής), Φατιόν, Κολ, Τσιλούλης, Μαρκ Φερνάντεθ (88’ Βάρκας), Ντάουντα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Ράσταβατς): Τσιφτσής, Γκαρσία (90’+3’ Κώτσιρας), Σουάρεθ, Καστάνο, Άλβαρες, Κρέσπι (67’ Καπίγια), Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (67’ Λέο Τιλίκα), Λουίς Φερνάντεθ (79’ Πασαλίδης), Μπαράλες.
ΟΛΑ «ΜΗΔΕΝ» ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Στο ισόπαλο 0-0 έμειναν ο Ατρόμητος και ο ΟΦΗ στο γήπεδο του Περιστερίου. Οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά «σφιγμένες» στον αγωνιστικό χώρο, με τον Ατρόμητο να «γράφει» την πρώτη καλή στιγμή στο 7’ με το σουτ του Γκάλο που πέρασε λίγο άουτ. Στο 10’ από σέντρα του Ουές ο πολύ δραστήριος Γρίβας μπήκε στην περιοχή κι έπιασε την κεφαλιά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα απ’ την εστία του Μανδά. Στο 19’ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε πτώση του Τομάσεβιτς έπειτα από σέντρα του Μανούσου, ενώ στο 29’ ο τελευταίος έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν κινήθηκε κάθετα από ασίστ του Μουνίθ, πρόλαβε την έξοδο του Βάτερμαν, αλλά το τελείωμά του πέρασε ελάχιστα άουτ.
Δευτερόλεπτα αργότερα, ο ΟΦΗ βρήκε δίκτυα με ωραίο ξεπέταγμα του Γρίβα στον χώρο και εξαιρετικό πλασέ με το αριστερό, όμως το τέρμα δεν μέτρησε διότι ο επιθετικός της κρητικής ομάδας ήταν ελάχιστα μπροστά απ’ τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων (κάτι που επιβεβαιώθηκε κι από το VAR).
Στο 40’ από μπαλιά του Στάρτζεον, ο Ουές έφυγε μόνος του σε τετ-α-τετ με τον Μανδά, όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ του Ατρόμητου, ενώ στο 45’+2’ από φάουλ του Μπαλογιάννη κι άστοχη έξοδο του Μανδά, ο Διαμαντής έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, όμως σημάδεψε το δεξί δοκάρι. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «ισορροπίες» άλλαξαν από πολύ νωρίς, όταν στο 52’ ο Μεγιάδο πήρε τον δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη, μετά από δυνατό φάουλ πάνω στο Νάτσο και ο Ατρόμητος πήρε πλέον τα ηνία του αγώνα.
Στο 58’ ο Μουνίθ βρήκε λίγο χώρο έξω απ’ την περιοχή, όμως το πλασέ του πέρασε ένα μέτρο δίπλα απ’ το δοκάρι του Βάτερμαν, ενώ δύο λεπτά αργότερα ξανά η προσπάθεια του Ισπανού πέρασε λίγο άουτ. Στο 71’ ο ΟΦΗ έχασε την πρώτη τελική του μετά την αποβολή με ωραία κίνηση και πάσα του Σαρδινέρο προς τον Νέιρα, ο οποίος πλάσαρε άουτ.
Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει στο τελευταίο 20λεπτο, όμως η άμυνα του ΟΦΗ και ο Βάτερμαν είχαν «απαντήσεις» σε όλες τις προσπάθειες των Μουνίθ και Χριστοδουλόπουλου, ενώ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Κρητικοί έχασαν απίστευτη ευκαιρία για να «κλέψουν» το ματς, όμως ο Νέιρα δεν κατάφερε να νικήσει τον Μανδά. Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Κίτρινες: Νάτσος, Τομάσεβιτς, Μανούσος - Λυμπεράκης, Μεγιάδο, Σαρδινέρο
Αποβολές: 52’ Μεγιάδο (2η κίτρινη)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Μανδάς, Τομάσεβιτς (77’ Μάτιτς), Γούτας, Γκαλβάο, Γκάλο, Χαρίσης (77’ Σάλομον), Νάτσος (77’ Κωτσόπουλος), Νταβιώτης (63’ Κιβρακίδης), Μουνίθ, Αγκάγιεφ (63’ Χριστοδουλόπουλος), Μανούσος.
ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Βάτερμαν, Βαφέας, Διαμαντής, Σελίμοβιτς (46’ Βούρος), Ουές, Νέιρα, Μεγιάδο, Λυμπεράκης (71’ Κοροβέσης), Μπαλογιάννης (46’ Στάικος), Στάρτζεον (84’ Τσιλιανίδης), Γρίβας (70’ Σαρδινέρο).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass