Αριστα με 10 η ΑΕΚ

*ΚΕΡΔΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 1-0

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2021 20:02

Με γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ από το 9ο λεπτό, η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Λαμίας εκτός έδρας, σε ματς με το οποίο ολοκληρώθηκε η 16η αγωνιστική της Super League. Η Ένωση έπαιξε στο μεγαλύτερο διάστημα του β’ ημιχρόνου με 10 παίκτες, λόγω

αποβολής του Ινσούα στο 53’.
Το ματς χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέχρι την αποβολή του Ινσούα, όπου η ΑΕΚ κυριαρχούσε, πέτυχε ένα γκολ, είχε ένα δοκάρι και ένα χαμένο κλασικό τετ-α-τετ. Από το 55’ και μετά υποχρεώθηκε να αμυνθεί για να κρατήσει το σκορ με έναν παίκτη λιγότερο στο γήπεδο.
Το σκορ άνοιξε νωρίς, στο 9’, όταν ο Καρίμ Ανσαριφάρντ πέρασε την μπάλα από την... τρύπα της βελόνας για να τη στείλει στη γωνία του Επασί. Στο 19’ ο Μπακάκης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ασίστ του Μάνταλου, αλλά ο Επασί τον νίκησε στο τετ-α-τετ και στο 21’ ο Ανσαριφάρντ με κεφαλιά από πολύ δύσκολη θέση, «σημάδεψε» το δοκάρι. Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα περνούσε εύκολα από τη Λαμία, μέχρι που ο Εμάνουελ Ινσούα πάτησε τον Προβυδάκη, ίσως με πρόθεση, ίσως από απροσεξία. Όπως και να έχει, ο διαιτητής το είδε και έδειξε απευθείας κόκκινη στον Αργεντινό αμυντικό, ενώ η ΠΑΕ ΑΕΚ με ποστάρισμά της στα Social Media χαρακτήρισε την κόκκινη «εφεύρεση».
Οι φιλοξενούμενοι έπρεπε να αντέξουν περίπου 40 λεπτά με αριθμητικό μειονέκτημα. Η αλήθεια είναι ότι τα κατάφεραν σχετικά εύκολα, αφού η ουραγός Λαμία δεν απείλησε παρότι πλεονεκτούσε αριθμητικά.
Έτσι ο «Δικέφαλος» με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο του κράτησε για δεύτερο συνεχόμενο ματς πρωταθλήματος το «μηδέν» παθητικό, κάτι που για τελευταία φορά συνέβη... προ κορονοϊού, τον Φεβρουάριο του 2020. Βέβαια τα κατάφερε εναντίον δύο ομάδων (Παναιτωλικός, Λαμία) που βρίσκονται πολύ χαμηλά στη βαθμολογία. Ασφαλέστερο κριτήριο για την αγωνιστική βελτίωση -ή μη- της ΑΕΚ, θα είναι το σπουδαίο εξ αναβολής ματς με τον Αρη, που θα γίνει την Πέμπτη (14/1) στη Θεσσαλονίκη.
Διαιτητής: Κουτσιαύτης
Κίτρινες: Ρόμανιτς, Βασιλακάκης, Τζανδάρης - Ολιβέιρα
Κόκκινη: Ινσούα (53’)
ΛΑΜΙΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Επασί, Βλάχος, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Σκόνδρας, Μπεχαράνο (63’ Τζανδάρης), Μπιάρνασον (74’ Γκούγκα), Προβυδάκης (59’ Ντέλετιτς), Βασιλακάκης (59’ Αραμπούλι), Ρόμανιτς (63’ Τιρόνε), Καραμάνος.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Νεντελτσεάρου, Σβάρνας, Ινσούα, Σιμόες, Σάκχοβ (69’ Κρίστιτσιτς), Μάνταλος (62’ Γαλανόπουλος), Αλμπάνης (57’ Λόπες), Τάνκοβιτς (69’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ (62’ Ολιβέιρα).
ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης, ΠΑΣ Γιάννινα και Άρης, αναδείχθηκαν ισόπαλοι δίχως τέρματα στους «Ζωσιμάδες», σε αναμέτρηση για τη 16η αγωνιστική της Super League. Αρκετές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες και ακυρωθέν γκολ -με τη χρήση του VAR- για τους Θεσσαλονικείς.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι κερδίζοντας τρία κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο, ωστόσο, πέρασαν ανεκμετάλλευτα. Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε στο 13’, με τον Κριστιάν Γκάνεα να δοκιμάζει από μακρινή απόσταση και να αστοχεί. Πέντε λεπτά αργότερα, έπειτα από φάση διαρκείας, στο σουτ του Αλέξανδρου Καρτάλη, η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ζάκαρι Μπουσέ, στην πρώτη καλή στιγμή για τους παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη. Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» συνέχισε να απειλεί, με το σουτ του αμαρκάριστου Στέφανου Σιόντη μέσα από την περιοχή να περνάει πάνω από την εστία του Άρη στο 27’. Έξι λεπτά μετά, οι «κίτρινοι» έφτασαν στην επίτευξη ενός τέρματος, το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε: ο Σαντέ Σίλβα έκανε το γύρισμα, ο Λευτέρης Χουτεσιώτης έδιωξε αλλά συγκρούστηκε με τον Δημήτρη Μάνο, με τον Ντάνιελ Μαντσίνι να σκοράρει στη συνέχεια σε κενή εστία. Ο Πέτρος Τσαγκαράκης, βλέποντας τη φάση στο video, ακύρωσε το γκολ σημειώνοντας επιθετικό φάουλ. Στο 40’ ο Καρτάλης για δεύτερη φορά απείλησε με δυνατό αριστερό σουτ ωστόσο εκ νέου δε βρήκε δίχτυα, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους.
Με τον αγωνιστικό χώρο να γίνεται όλο και πιο βαρύς όσο περνούσε η ώρα, οι ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες μειώθηκαν. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, ο Άκης Μάντζιος γύρισε το σύστημα σε 4-4-2, περνώντας στο ματς τον Κρίστιαν Λόπεθ. Ένα σουτ του Μαντσίνι και μια κεφαλιά του Γιοάν Μπεναλουάν δεν ανησύχησαν τον Χουτεσιώτη ενώ ένα φάουλ του Μπρούνο Γκάμα βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ. Ο οποίος έκανε πιο δύσκολη επέμβαση στο γυριστό σουτ του Μάνου στο 69’. Κι ο Μπουσέ, πάντως, όταν χρειάστηκε έκανε τη δουλειά του. Αρχικά στη φάση του 76ου λεπτού, όταν πρόλαβε τον επελαύνοντα Σάντι Κριζμάν μετά την κάθετη πάσα του Καρτάλη. Και, ακόμα περισσότερο, δύο λεπτά μετά, όταν με το ένα χέρι σταμάτησε το σουτ του Γιώργου Παμλίδη μετά την πάσα του Μπαπτίστ Λεό που μόλις είχε περάσει στο ματς. Κι αφού η προβολή του Μαντσίνι στο 85’, μετά τη σέντρα του Ντάνιελ Σούντγκρεν, βρήκε την εξωτερική πλευρά των διχτύων, τα πάντα τελείωσαν.
Το 0-0 – δεύτερη ισοπαλία ανάμεσα στις δύο ομάδες μετά το 2-2 του πρώτου γύρου, στο ντεμπούτο του Μάντζιου στον πάγκο των «κίτρινων» – κράτησε τον ΠΑΣ στο β’ μισό του βαθμολογικού πίνακα και, παράλληλα, διατήρησε τον Άρη στη δεύτερη θέση, αλλά στο -8 πλέον από τον Ολυμπιακό.
Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Πίρσμαν, Παμλίδης, Κριζμάν – Γκάνεα, Γκάμα.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Πίρσμαν, Εραμούσπε, Σάλιακας, Σιόντης, Ντομίνγκεζ (89’ Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (74’ Λεό), Παμλίδης (90’+3’ Πανουργιάς), Κριζμάν (90’ Ελευθεριάδης).
ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ρόουζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα (57’ Σούντγκρεν), Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι, Σίλβα (56’ Λόπεθ), Γκάμα (78’ Ματέο), Μάνος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass