Η διαφορά ήταν ο Νέντοβιτς…

Και ο Παναθηναϊκός κέρδισε τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ με 98-89

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 21:00

Ένας παίκτης ήταν η διαφορά μεταξύ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΕ και Παναθηναϊκού. Αυτός ήταν ο Νεμάνια Νέντοβιτς που ήταν αλάνθαστος (5/5 σουτ, 2/2 βολές) και όταν αγωνιζόταν (έπαιξε συνολικά 24 λεπτά) το σκορ έπαιρνε διαστάσεις υπέρ των πρασίνων.
Ο 30χρονος Σέρβος πρώην παίκτης του ΝΒΑ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς) αποτελεί τη «δύναμη πυρός» του «φτωχού» οικονομικά (σε σχέση με άλλες περιόδους) φέτος Παναθηναϊκού.


Το παιχνίδι πρόσφερε ωραίο θέαμα αφού όσοι το είδαν τηλεοπτικά και ελάχιστοι διά ζώσης (τηρήθηκε αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο από τους γηπεδούχους) απόλαυσαν ένα ωραίο παιχνίδι, που χαρακτηρίστηκε ειδικά στο πρώτο μέρος από έναν διαγωνισμό τριπόντων από Ρας, Γουέμπ από πλευράς γηπεδούχων, και διπόντων από πλευράς φιλοξενούμενων.
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ συνεχίζει να έχει περισσότερες προσπάθειες σε κάθε αγώνα για τρίποντο από δίποντο, αντίθετα με τον Παναθηναϊκό που προτίμησε τη σιγουριά διπόντων (χάρη στον Μήτογλου) από τα τρίποντα.
Ο τρόπος αυτός παιχνιδιού της λαρισινής ομάδας κάποια στιγμή μπορεί να φέρει μια νίκη έκπληξη αλλά και μια ήττα έκπληξη.
Σχετικά με την ομάδα, για μια ακόμα φορά φαίνεται αναγκαία η απόκτηση πλέι μέικερ, αφού ο Μπράουν (που ήταν και άστοχος χθες) δεν είναι οργανωτής όπως και ο πολύ καλός σουτέρ Κώστας Παπαδάκης.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης που πρέπει να προβληματίσει, ότι ο Παναθηναϊκός πήρε διαφορά στο τέταρτο δεκάλεπτο χωρίς να κάνει κανένα φάουλ για επτά λεπτά!
Ο τεχνικός Νίκος Παπανικολόπουλος έχει πάντως δύο ευκαιρίες στα επόμενα παιχνίδια με ΑΕΚ (εντός) και Προμηθέα (εκτός) να ετοιμάσει μια καλύτερη ομάδα για τα τελευταία αγωνιστικά παιχνίδια του πρωταθλήματος στη μάχη παραμονής (αν υποβιβαστεί ομάδα όπως προβλέπεται από την προκήρυξη) με το Μεσολόγγι, τον Άρη και τον Ιωνικό. Έχει και του τρεις αντιπάλους εκτός έδρας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Με το ένα καλάθι να διαδέχεται το άλλο ξεκίνησε το παιχνίδι, με το πρώτο άστοχο σουτ του Σμιθ στο 2’ 30’’
(7-9).
Αλλά από κει και πέρα Γουέμπ, Ρας και Σμιθ οδηγούσαν τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ και προηγήθηκαν με 19-13 στο 6’.20’’, ενώ το δεκάλεπτο τελείωσε με 25-23 έχοντας 10 πόντους του Γουέμπ.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός πήρε μπροστά με ηγέτη τον Νέντοβιτς και προηγήθηκε με 33-27 (11’.40’’), ενώ σημαντικό ρόλο παίζει ο Μήτογλου που γίνεται κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια αλλά και ο Μποχωρίδης που όποιον μαρκάρει του περιορίζει σημαντικά την ικανότητα να σκοράρει όπως και ο Καλαϊτζάκης όταν μάρκαρε τον Ρας...
Από τη στιγμή που πήρε το προβάδισμα ο Παναθηναϊκός άρχισε να έχει μια σταθερή διαφορά που έφθασε στη μέγιστη τιμή στο 35’.10’’ με το σκορ 90-75. Στο τέλος ο Παναθηναϊκός δεν έφθασε στους εκατό πόντους και τελικά κέρδισε με 98-89.
Η ΛΑΡΙΣΑ έμεινε ευχαριστημένη από την επίθεσή της αλλά όχι από την άμυνα που θέλει βελτίωση.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Χωρίς αμφιβολία καλύτερος ήταν ο Ρας και ακολούθησαν ο Γουέμπ με τον Σμιθ. Ο Μπράουν με τον Παπαδάκη δεν ήταν στα καλύτερά τους, ενώ ο Γκόρντον πάλεψε με Μήτογλου και Βουγιούκα. Οι υπόλοιποι παίκτες προσπάθησαν να βοηθήσουν αμυντικά, με τον Μούρτο να φορτώνεται με 5 φάουλ ενώ δεν έκαναν σχεδόν καμία επιθετική προσπάθεια.
Από τον Παναθηναϊκό που δεν έχει κλασικό πλέι μέικερ, κάτι που του στοιχίζει στην Ευρωλίγκα, καλύτεροι οι: Νέντοβιτς, Μήτογλου, Μπεντίλ αλλά και ο Μποχωρίδης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
ΟΙ διαιτητές Τσαρούχα, Καλδίρης, Μάλαμας δεν είχαν κανένα πρόβλημα και λογικά θα βαθμολογήθηκαν με άριστα από τον Λαρισαίο παρατηρητή διαιτησίας Νίκο Πιτσίλκα.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Παπανικολόπουλος): Μπράουν 5 (1/6 τρίποντα, 6 ασίστ), Γουέμπ 17 (3/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ρας 23 (5/7 τρίποντα, 3 ασίστ), Κώττας 6, Σμιθ 18 (6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/6 βολές, 5 ασίστ), Γκόρντον 10 (4 ριμπάουντ), Καμάρας, Τσιούλκας, Καμπερίδης 5 (1), Μούρτος, Σπυρόπουλος, Παπαδάκης 5 (1/4 τρίποντα).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Κάτας): Όγκαστ 9 (4 ριμπάουντ), Νέντοβιτς 16 (5/5 σουτ, 2/2 βολές, 5 ασίστ), Γουάιτ 6 (2), Μήτογλου 16 (4/5 δίποντα, 8/8 βολές, 6 ριμπάουντ), Σαντ Ρος 9 (1/4 τρίποντα), Μακ 9 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Μποχωρίδης 12 (2), Κασελάκης, Βουγιούκας 6, Καλαϊτζάκης, Φόστερ 8, Μπεντίλ 7 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αγώνες για τη 12η αγωνιστική της Basket League σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Κολοσσός Ρ.-Περιστέρι    80-65
Προμηθέας Π.-Λαύριο    90-88
Άρης-Μεσολόγγι    77-48
ΠΑΟΚ-Ηρακλής    79-72
ΑΕΚ-Ιωνικός Ν.    81-74
Λάρισα-Παναθηναϊκός    89-98

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (12 αγ.)
Παναθηναϊκός    21 (11αγ.)
Λαύριο    20
Περιστέρι    19
ΑΕΚ    19 (11αγ.)
Προμηθέας    18 (11αγ.)
Κολοσσός    17
Ηρακλής    17
ΠΑΟΚ    17 (11αγ.)
Άρης    16
Ιωνικός    16
Μεσολόγγι    15
ΛΑΡΙΣΑ    15
Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Ηρακλής-Αρης
Λαύριο - ΠΑΟΚ
Μεσολλόγι – Κολοσσός
Περιστέρι- Ιωνικός
ΛΑΡΙΣΑ - ΑΕΚ
31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
Παναθηναϊκός - Προμηθέας

MPASKET_4.jpg

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ:Περισσότερες δυνάμεις ο αντίπαλος…

«Είχε ο αντίπαλός μας περισσότερες δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο», αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο τεχνικός της ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ Νίκος Παπανικολόπουλος μετά τη λήξη του αγώνα. Αναλυτικά δήλωσε:
«Το πρόβλημα είναι, ειδικά με τον Παναθηναϊκό που αλλάζει το τέμπο του παιχνιδιού και πάει σε περισσότερες κατοχές, ότι αν δεν παίξεις άμυνα και δεν δείξεις σκληρότητα στο ματς δεν μπορείς να ακολουθήσεις ένα τέτοιο ροτέισιον.
Είχε ο αντίπαλός μας περισσότερες δυνάμεις στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ εμείς υποπέσαμε σε λάθη. Έχω την εντύπωση ότι το παιχνίδι κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν βάλαμε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι και τους αφήσαμε ένα σκορ στους 50 πόντους και μάλιστα, με τέτοια στατιστικά. Ήταν δύσκολο να ακολουθήσεις στο σκορ.
Το θέμα με τη Λάρισα είναι να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ του αμυντικού και του επιθετικού κομματιού. Στην αναμέτρηση με το Λαύριο είχαμε ένα πολύ καλό αμυντικό κομμάτι, με σημαντική προσήλωση και δεν είχαμε ισορροπία με την επίθεση.
Αντίθετα, σήμερα ήμασταν καλύτεροι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα δώσαμε το εύκολο δίποντο με 70%, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το εύκολο τρίποντο. Τους τα δώσαμε όλα».
***
Από την άλλη πλευρά ο Όντετ Κάτας προπονητής του Παναθηναϊκού είπε: «Δεν είχαμε επιθετικά προβλήματα, καθώς κρατήσαμε τη ροή του αγώνα και τον τρόπο που θέλαμε να παίξουμε. Στην άμυνά μας από την άλλη, είχαμε κάποια θέματα, τα οποία δεν μπορέσαμε να τα λύσουμε.
Περιμένω περισσότερα πράγματα από τους παίκτες μου σ’ αυτό το κομμάτι. Δεν γνωρίζουμε πότε θα επανέλθουν οι τραυματίες. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιώ όλο το ρόστερ, διότι έχουμε ένα δύσκολο και απαιτητικό πρόγραμμα. Δεν διαχωρίζω τους παίκτες μου σε βασικούς και αναπληρωματικούς και απλά ζητάω υπευθυνότητα απ’ όλους».

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass