«Αυλαία» με νίκη παρηγοριάς για την εθνική πόλο

*Κέρδισε την Ιταλία 10-4

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2021 20:29

Με μία νίκη «παρηγοριάς» ολοκλήρωσε η εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών τις υποχρεώσεις της στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης.


Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε 10-4 της εντελώς απογοητευμένης Ιταλίας, κατετάγη τρίτη και θα είναι η πρώτη επιλαχούσα για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, σε περίπτωση που κάποια από τις 10 συμμετέχουσες δεν δώσει το «παρών» στη διοργάνωση.
Η «γαλανόλευκη» ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα, αιφνιδίασε τις Ιταλίδες και προηγήθηκε 4-0, πριν καν συμπληρωθούν έξι λεπτά αγώνα, σκοράροντας τρεις φορές από την περιφέρεια και μία με παίκτρια παραπάνω (όπου χθες στο κρίσιμο ματς με την Ολλανδία είχε 0/11).
Σταδιακά οι γηπεδούχες βελτίωσαν την άμυνά τους (ο Πάολο Τζίτσα άλλαξε και τερματοφύλακα, αντικαθιστώντας την Γκορλέρο με τη Σπαράνο) και μείωσαν σχετικά γρήγορα σε 4-2, αλλά η καλή απόδοση της εθνικής στην παίκτρια λιγότερο της επέτρεψε να διατηρήσει το προβάδισμα.
Με το ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, η Ξενάκη με ωραίο γκολ από θέση φουνταριστού διέκοψε την ελληνική... ανομβρία και στη συνέχεια, μετά την προσωρινή μείωση του σκορ από την Γκαριμπότι, δύο διαδοχικά τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου κι ένα της Τσουκαλά ανέβασαν τη διαφορά στο +5 (8-3).
Η «σετερόζα» κέρδιζε συνεχώς αποβολές, αλλά ήταν τραγική στην παίκτρια παραπάνω (2/14) κι έτσι η εθνική, παρότι έχασε διαδοχικά στην τελευταία περίοδο με τρεις ποινές τις Μυριοκεφαλιτάκη, Ελευθ. Πλευρίτου, Πάτρα και Κότσια, κράτησε εύκολα τη νίκη.
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 0-1, 4-1, 2-1
Διαιτητές: Πέρις (Κροατία), Βαρκόνι (Ουγγαρία)
ΕΛΛΑΔΑ (Τεό Λοράντος): Διαμαντοπούλου, Τσουκαλά 4, Τριχά, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Πάτρα, Κώτσια, Βασ. Πλευρίτου, Ελευθ. Πλευρίτου 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.
ΙΤΑΛΙΑ (Πάολο Τζίτσα): Γκορλέρο, Ταμπάνι, Γκαριμπότι 2, Αβένιο, Κεϊρόλο, Αϊέλο, Μαρλέτα, Μπιανκόνι Τζουστίνι, Παλμιέρι, Κιαπίνι 2, Βιακάβα, Σπαράνο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass