Τετέλεσται...

ΜΟΝΟ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΣΩΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΑΕΛ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΜΙΑ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 25 Φεβ 2021 21:13

Τετέλεσται χθες για την ΑΕΛ (βαδίζει προς τη Super League 2) μετά τη χθεσινή ήττα στο Αλκαζάρ από τη Λαμία με 1-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής, όπου η ομάδα της Φθιώτιδας ανέβηκε στη 12η θέση (πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη), ενώ η λαρισινή ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, με τους «βυσσινί» να έχουν μείνει μακριά απ’ τις νίκες εδώ και 16 αγωνιστικές (5 ισοπαλίες, 11 ήττες) ένα αρνητικό ρεκόρ.


Το τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Μπατσανά Αραμπούλι στο 41’, ενώ οι φιλοξενούμενοι διαχειρίστηκαν καλύτερα το παιχνίδι και αν κάποιος αδικείται από το σκορ είναι η ομάδα της Λαμίας, αφού η ΑΕΛ ήταν κατώτερη των περιστάσεων και έπαιξε καλή μπάλα για τρία λεπτά στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όπου ο Μπεν Χατίρα έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 19ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης και οι «βυσσινί» κέρδισαν δύο συνεχόμενα κόρνερ. Από κει και πέρα η Λαμία ήταν πολύ καλή αμυντικά και κέρδισε κατά κράτος σε όλους τους τομείς. Σκληρή αλήθεια αλλά αλήθεια.
Σε κανένα σημείο του αγώνα δεν φάνηκε ότι η λαρισινή ομάδα ήταν αυτή που ήθελε περισσότερο τη νίκη... Τώρα η παραμονή μπορεί να επιτευχθεί με ένα θαύμα ή με αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Θαύματα δύσκολα γίνονται στις μέρες μας, ενώ το δεύτερο έχει κάποιες πιθανότητες να συμβεί και να παραμείνει η ΑΕΛ.
Η ουσία είναι ότι η χρονιά με τον τρόπο που κυλάει θα μείνει στην ιστορία ως αποφράδα για τη λαρισινή ομάδα, αφού μέχρι τώρα έχει πετύχει μόλις μία νίκη στο πρωτάθλημα, καμία στο γήπεδό της και βλέπει τα γκολ με το... κιάλι.
Οι παίκτες που ήρθαν είναι καλοί, όμως δυστυχώς αρχίζουν να ξεμένουν από δυνάμεις αφού οι περισσότεροι προέρχονται από αγωνιστική απραξία μηνών. Τελευταία απέλπιδα προσπάθεια θα γίνει την Κυριακή με τον Παναιτωλικό στις 17.15 στο Αλκαζάρ.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός Τζιανλούκα Φέστα ξεκίνησε τον αγώνα με τακτική 3-5-2 έχοντας τον Ναγκί κάτω από τα δοκάρια, τους Ζίζιτς, Χουσίνο, Μιχαήλ στην άμυνα, τον Γκράουρ δεξιό μπακ-χαφ, τον Καρανίκα αριστερό, τους Κολομπίνο, Στίφλερ αμυντικά χαφ, τον Μπεν Χατίρα οργανωτή και στην επίθεση τους Ακούνια, Μουκαντζό.
Ο προπονητής της Λαμίας Μιχάλης Γρηγορίου ξεκίνησε τον αγώνα με 4-2-3-1 έχοντας τον Επασί στο τέρμα, τους Σκόνδρα (δεξιά), Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Μαρτίνεθ (αριστερά) στην άμυνα, τους Μπεχαράνο, Τζανδάρη αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τους Μπα (αριστερά), Ντέλετιτς (δεξιά) και τον Καραμάνο πίσω από τον Αραμπούλι, αν και πολλές φορές γινόταν επιθετικό δίδυμο.
Η λαρισινή ομάδα ξεκίνησε δυνατά στο παιχνίδι και ο Μπεν Χατίρα έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Επασί απέκρουσε με το κορμί του.
Στη συνέχεια, η Λαμία ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε τα ηνία του αγώνα και έβγαινε πιο αποτελεσματικά από την ΑΕΛ στην επίθεση και μόνο ο Μπεν Χατίρα έκανε κάτι σωστό. Ο τρόπος ανάπτυξης της ΑΕΛ ήταν ανορθόδοξος και τα πλάγια άουτ που κέρδιζε συχνά η ομάδα περνούσαν ανεκμετάλλευτα, αφού δεν μπορούσαν να μπουν μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Η Λαμία έχανε ευκαιρίες και στο 41’ ο Αραμπουλί με μία κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή έκανε το 0-1.
Στο δεύτερο μέρος, ο Φέστα βάζει τον Νικολιά στη θέση του Καρανίκα ως αριστερό μπακ, αλλά η Λαμία στο 49’ χάνει σούπερ ευκαιρία με τον Αραμπουλί.
Από κει και πέρα η ΑΕΛ ανέβηκε και μέχρι το 70’ έπαιζε καλά όμως δεν μπορούσε να σκοράρει καθώς της έβαζαν δύσκολα ο Τζανετόπουλος με τον Αντέντζο. Μία φορά ξέφυγε ο Μουκαντζό αλλά αστόχησε.
Ο Γρηγορίου στο 70’ με την είσοδο του Γκαζαριάν «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2 και η Λαμία έγινε πιο απειλητική απέναντι σε μια ΑΕΛ που οι γραμμές της είχαν μεγάλη απόσταση και προσπαθούσαν οι παίκτες της με βαθιές μπαλιές να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία του Επασί.
Ο Ναγκί έπιασε ένα σουτ του Μπεχαράνο, ενώ στο τέλος η ΑΕΛ πίεσε χωρίς αποτέλεσμα...
Το τελικό 0-1 φαίνεται σαν δίκαιο γιατί η ΑΕΛ παρουσιάστηκε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της περιόδου κατώτερη του αναμενομένου απέναντι στην πολύ καλή Λαμία.

 

ΦΑΣΕΙΣ...ΓΚΟΛ
1’: Σουτ του Μπέν Χατίρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ύστερα από κάθετη πάσα του Καρανίκα, αλλά αποκρούει με το σώμα ο Επασί.
4’: Σουτ του Αραμπουλί λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ναγκί.
11’: Από μακρινό σουτ του Μαρτίνεθ η μπάλα καταλήγει στην αγκαλιά του Ναγκί.
20’: Από αριστερά ο Μαρτίνεθ κάνει σέντρα, η μπάλα κοντράρει διαδοχικά σε Χουσίνο, Μπα, Ζίζιτς και μπλοκάρει δύσκολα ο Ναγκί.
41’: Από αριστερά κάνει σέντρα ο Μαρτίνεθ, ο Αραμπουλί πιάνει κεφαλιά και κάνει το 0-1.
49’: Σέντρα από αριστερά του Μπα, ο Αραμπουλί βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ναγκί, αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ.
54’: Ο Μουκαντζό νικάει τον Τζανετόπουλο βγαίνει τετ-α-τετ με τον Επασί, αλλά σουτάρει μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
64’: Σέντρα από δεξιά του Γκράουρ και γύρισμα του Ακούνια, δεν βρέθηκε παίκτης των γηπεδούχων για να σπρώξει την μπάλα στα δίκτυα.
68’: Μακρινό σουτ του Χουσίνο, αποκρούει εντυπωσιακά ο Επασί.
77’: Σουτ του Μπεχαράνο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ναγκί.
85’: Σέντρα του Ακούνια από δεξιά, ο Μιχαήλ πιάνει κεφαλιά μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Ναγκί που έκανε τρεις σπουδαίες αποκρούσεις. Ακολούθησε ο Χατίρα που ήταν παντού μέσα στο γήπεδο και ο Ακούνια στο δεύτερο μέρος. Ο Καρανίκας καλός αμυντικά, ενώ ο Γκράουρ δεν τα πήγε καλά. Χουσίνο και Ζίζιτς δεν ήταν στα καλύτερά τους, ενώ ο Μιχαήλ πάλεψε. Ο Κολομπίνο και ο Στίφλερ σε χαμηλή πτήση, ενώ και ο Νικολιάς σαν αριστερό μάλλον δεν έδειξε κάτι και φυσιολογικό ήταν. Ο Μουκαντζό είναι επηρεασμένος απo την απώλεια του πέναλτι με την ΑΕΛ, ενώ Ντουρμισάι και Πινακάς δε βοήθησαν. Ο Σπαρβ πρόσθεσε απλά μία συμμετοχή στο βιογραφικό του.
Η Λαμία ήταν καλύτερη με την άμυνα υποδειγματική. Ο Μαρτίνεθ πολύ καλός στα αριστερά, ενώ Τζανετόπουλος και Αντέντζο σπουδαίοι στην άμυνα. Ο Αραμπουλί είχε μεγάλη συνεισφορά στη νίκη, ενώ ο Ντέλετιτς είναι χειρότερος απ’ ό,τι όταν έπαιζε στην ΑΕΛ. Μας άρεσε και ο Καραμάνος και σημαντική ήταν η προσφορά του Μπεχαράνο.

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ
Ο διαιτητής Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) μπορεί να είναι ο καλύτερος στην Ελλάδα, αλλά το ύφος του ήταν υπεροπτικό μέσα στον αγώνα. Κάποια στιγμή θα του κοστίσει. Δεν ξέρουμε αν επηρεάστηκε από το επεισόδιο με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού στον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη, αλλά σίγουρα στο πρώτο μέρος αδίκησε τους «βυσσινί». Ο βοηθός Κωσταράς πολύ άσχημος (μόνο κάρτα δεν του έβγαλε ο Σιδηρόπουλος για τα λάθη που έκανε...) προφανώς αντιπροσωπεύει τις ισορροπίες της ΕΠΟ με την Αιτωλοακαρνανία.
Ο άλλος βοηθός Δημητριάδης (Μακεδονίας) πήγε πολύ καλά.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Γκράουρ, Ακούνια, Στίφλερ, Ζίζιτς, Καραμάνος, Μαρτίνεθ.
Και κάτι ακόμα... δεν είδαμε κανέναν διαιτητή να διαψεύδει τον αρχιδιαιτητή Κλάτενμεργκ ότι δίνουν χρήματα στους δημοσιογράφους για να έχουν καλές κριτικές. Η κακοπιστία των φιλάθλων δικαιολογημένα αυξάνεται...

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ.
ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Ναγκί, Γκράουρ, Μιχαήλ, Ζίζιτς, Καρανίκας (46’ Νικολιάς), Στίφλερ (63’ Ντουρμισάι), Μουκαντζό (76’ Πινακάς), Χουσίνο, Χατίρα, Κολομπίνο (89’ Σπαρβ), Ακούνια.
ΛΑΜΙΑ (Μ. Γρηγορίου): Επασί, Σκόνδρας, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μαρτίνες, Μπεχαράνο, Τζανδάρης, Καραμάνος (88’ Τζέιμς), Ντέλετιτς (88’ Μπιάρνασον), Μπα (69’ Γκαζαριάν), Αραμπούλι.

 

Ελειπε ο Κούγιας...

Από τον χθεσινό αγώνα της ΑΕΛ με τη Λαμία, και παρά την κρισιμότητα της αναμέτρησης, έλειπε ο πρόεδρος, Αλέξης Κούγιας, λόγω της γνωστής υπόθεσης Λιγνάδη, της οποίας είναι ο δικηγόρος. Μάλιστα δεν είδε την αναμέτρηση ούτε στην τηλεόραση! Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά από καιρό δεν είχαμε ούτε μία ανακοίνωση, ούτε ένα σχόλιο...

 

Φέστα: Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη!

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Τζιανλούκα Φέστα, μετά τη λήξη της εντός έδρας αναμέτρησης με τη Λαμία δήλωσε ότι: «Δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί ήταν πολύ σημαντικό. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη για την ήττα. Χάσαμε όλες τις δεύτερες μπαλιές. Είναι η δεύτερη φορά που δεν ξεκινάμε καλά το παιχνίδι και αναλαμβάνω την ευθύνη για αυτό, όπως και για κάποιες επιλογές. Τώρα είναι πιο δύσκολα για εμάς, αλλά σέβομαι πολύ την ομάδα και την πόλη και πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Τι θα άλλαζε:
«Θα μιλήσω με τους παίκτες και θα δούμε το επόμενο παιχνίδι».
Για τη συνέχεια:
«Ξέρουμε ότι αυτό το παιχνίδι δεν έπρεπε να το χάσουμε. Πρέπει να παλέψουμε για την πόλη, την ομάδα και τον πρόεδρο. Πιστεύω ότι ακόμη μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία».

 

Γρηγορίου: Πολύ σημαντική νίκη

Ο προπονητής της Λαμίας, Μιχάλης Γρηγορίου, μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την ΑΕΛ, είπε ότι: «Είναι πολύ σημαντική νίκη. Είναι άλλοι 3 βαθμοί για εμάς στην προσπάθεια που κάνουμε, η οποία για μένα είναι δεδομένο ότι θα τελειώσει στις 16 Μαΐου, στην τελευταία αγωνιστική των play-out. Βήμα-βήμα για να ολοκληρώσουμε με επιτυχία κάτι που πριν δύο μήνες φαινόταν σαν ουτοπία. Μακάρι τα παιδιά να συνεχίσουν έτσι και να πετύχουμε τον στόχο μας».
Για την αλλαγή της κατάστασης που επέφερε στην ομάδα από την άφιξή του:
«Όταν είχα δεχτεί την πρόταση του κυρίου Παπαϊωάννου είπα ότι ήταν μια προπονητική πρόκληση λόγω της θέσης που βρισκόταν η ομάδα. Ανέλαβα αυτό το ρίσκο, προφανώς δεν έχουμε καταφέρει τίποτα ακόμη, έχουμε αντιστρέψει πολλά πράγματα στην ψυχολογία των παιδιών όμως και όλου του οργανισμού, αλλά ακόμη δεν έχουμε κάνει τίποτα. Ξέρετε κι εσείς όμως ότι αν δεν ολοκληρωθεί ο στόχος, δεν μπορείς ούτε να χαίρεσαι ούτε να λυπάσαι».
Για τα στοιχεία που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του:
«Νομίζω ότι τουλάχιστον αγωνιστικά ήμασταν πολύ καλά. Είχαμε αυτοπεποίθηση, ψηλά τις γραμμές μας στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, χάσαμε κλασικές ευκαιρίες για να τελειώσουμε νωρίτερα το ματς και, γενικά, η κατάσταση, η ψυχοσύνθεση των παιδιών αυτήν την περίοδο μας έδωσαν το ματς».

 

Του Σωτ. Κέλλα
Φωτ.: Κων. Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass