Ο Λαρισαίος Αργεντίνος

ΠΕΘΑΝΕ ΧΘΕΣ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΟΡΑΣΙΟ ΜΟΡΑΛΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΞΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΑΕΛ ΤΟ 1972 - ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΚΙΟ - ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2021 21:07

Στο πένθος βυθίστηκε η οικογένεια της ΑΕΛ, καθώς χθες το πρωί έφυγε από τη ζωή μια εμβληματική φυσιογνωμία της ιστορίας της.

Ο Οράσιο Μοράλες, που αποτέλεσε τον πρώτο ξένο παίκτη στην ιστορία των «βυσσινί» το 1972 και μετέπειτα προπονητή τους, άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, σε ηλικία 75 ετών (γεννημένος στις 27 Ιουνίου του 1946 στο Μπουένος Άιρες).
Ο αγαπημένος Αργεντίνος που πολιτογραφήθηκε Λαρισαίος κι έγινε μόνιμος κάτοικος της πόλης για σχεδόν 50 χρόνια, νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα με προβλήματα υγείας και έδωσε μία σκληρή μάχη, έχοντας πάντα δίπλα του την οικογένειά του.
Ο Μοράλες εκτός από παίκτης υπήρξε και προπονητής των «βυσσινί», ενώ ήταν βοηθός του Γιάτσεκ Γκμοχ στην ομάδα που το 1988 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας.
Εκτός από την παρουσία του στην ΑΕΛ, έκατσε στον πάγκο της σε διάφορες περιόδους και δεκαετίες (1975-1976, 1987-1988 και 2002-2003), εργάστηκε ως προπονητής σε αρκετές ομάδες, όπως ο Απόλλωνας Λάρισας, ο Π.Ο. Ελασσόνας, η Λαμία, η Νίκη Βόλου (άνοδος από τη Γ’ στη Β’ Εθνική) και ο Καμβουνιακός Δεσκάτης. Επίσης, έπαιξε με την Εθνική Αργεντινής δύο φορές στην Ολυμπιάδα του Τόκιο.
Συλλυπητήριες ανακοινώσεις για τον Οράσιο εξέδωσαν οι:
-ΠΑΕ ΑΕΛ:
«Ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχής μας, ένα τεράστιο κεφάλαιο της ιστορίας μας, «φτερούγισε» για το βυσσινί club του Παραδείσου!
Οράσιο Μοράλες, δεν θα φύγεις ποτέ από τις καρδιές μας.
ΑΕΛ και στην αιωνιότητα, αιώνιος στις σκέψεις και στους λογισμούς μας!!!».
-ΕΡΑΣ. ΑΕΛ:
«Ημέρα θλίψης και πένθους για την ΑΕΛ. Ο Οράσιο Μοράλες δεν είναι πια μαζί μας, καθώς υπέκυψε στα προβλήματα υγείας του μετά από σύντομη νοσηλεία.
Η ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο της πόλης μας χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο. Ο Οράσιο ήταν ο πρώτο ξένος που φόρεσε τη βυσσινί φανέλα το 1972 μαζί με τον Ντάνιελ Χιλλ. Ό,τι και να γράψουμε για την προσφορά του στην ομάδα μας θα είναι λίγο.
Την υπηρέτησε ως ποδοσφαιριστής, ως προπονητής (1975-76, 1987-88, 2002-03). Ήταν μέλος της χρυσής ομάδας του 1988 ως βοηθός προπονητής του Γιάτσεκ Γκμοχ.
Ήρθε στην πόλη μας από την Αργεντινή και έγινε Λαρισαίος. Σχεδόν 50 χρόνια άοκνης προσφοράς στο ποδόσφαιρο του Νομού από όλα τα πόστα. Έφερε μαζί με τους συμπατριώτες του (Χιλλ, Ντάους, Καβόλι, Βαγιέχο) λάτιν αέρα και παραστάσεις στο Αλκαζάρ, επαγγελματική νοοτροπία, πρωτοποριακές μεθόδους προπόνησης, μεράκι. Αναρίθμητοι πραγματικά οι Λαρισαίοι ποδοσφαιριστές που έχει προπονήσει, αμέτρητα τα ταλέντα που εντόπισε και ανέδειξε. Απαράμιλλη η αγάπη του για τα τμήματα υποδομής, όταν ελάχιστοι ακόμα γνώριζαν τι είναι και πώς να τα αναπτύξουν.
Ο Οράσιο είχε μόνο φίλους, μαθητές και θαυμαστές. Οι δεκαετίες προσφοράς του στην ΑΕΛ, στον Απόλλωνα, στις Ακαδημίες του Νομού, τον κατέταξαν οριστικά ως ευεργέτη του λαρισαϊκού ποδοσφαίρου. Με τον θάνατό του, χάνεται ένα κομμάτι της Ιστορίας, παραμένει όμως στη σκέψη μας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του. Οράσιο, η αγάπη μας και η ευγνωμοσύνη για όσα προσέφερες θα μας συντροφεύει και θα μείνεις ως Πρωταθλητής αθάνατος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Λάρισας που θα σε σκεπάσει».
-ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΕΛ:
«...δεν υπάρχουν λέξεις... για όλους εμάς που ασχοληθήκαμε με το ποδόσφαιρο, επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό, υπήρξες ο μεγαλύτερος δάσκαλος, εσύ μας ξεκίνησες, εσύ μας άντρωσες, εσύ μας έμαθες. Το μέγεθός σου στην προπονητική ήταν τεράστιο, αλλά μικρό μπροστά στην ανθρωπιστική σου στήριξη, ήσουν πάντα εκεί να μας συμβουλέψεις, να μας μαλώσεις, να μας κρατάς όρθιους..!! Η προσφορά σου στην ΑΕΛ και όχι μόνο, θα αποτυπωθεί ιστορικά με χρυσά γράμματα και στη μνήμη μας θα έχεις μια ξεχωριστή θέση, με διάφορους ρόλους για τον καθένα μας, προπονητής , συμπαίκτης, πατέρας, φίλος, αδελφός, θα σε κουβαλάμε πάντα με απόλυτο σεβασμό..!!! Με αυτό το γλυκό χαμόγελο, γεμάτο καλοσύνη, ήρθες μια μέρα και έμεινες για πάντα, μας αγάπησες και σ’ αγαπήσαμε και ήρθε η σημερινή μέρα που μας αφήνεις, φτωχότερους σίγουρα, αλλά τυχερούς που συμπορευτήκαμε δίπλα σου... Ευχόμαστε όλοι μας καλό ταξίδι, κουράγιο στην οικογένειά σου και να δώσεις χαιρετισμούς σε όλα τα παιδιά σου και στους φίλους σου που θα βρείς εκεί πάνω...ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ..!!!».
-Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:
«Η διοίκηση, οι προπονητές οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι φίλαθλοι του Π.Ο. Ελασσόνας, θρηνούν τον χαμό του σπουδαίου προπονητή Οράσιο Μοράλες.
Ο Οράσιο Μοράλες υπηρέτησε πιστά την ομάδα του ΠΟΕ ως προπονητής και συνέδραμε όσο λίγοι στην ανάδειξή της, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την αγωνιστική σεζόν 1977-78, αλλά και στην ανάδειξη σπουδαίων ποδοσφαιριστών που κόσμησαν με την παρουσία τους τα ελληνικά γήπεδα.
Θα τον θυμόμαστε πάντα για την πολύτιμη προσφορά του στην ομάδα μας, το ήθος και τη μαχητικότητά του.
Τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
-ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ:
«Σύσσωμη η οικογένεια της ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της και τα θερμά της συλλυπητήρια, για τον χαμό του πρώην προπονητή της και του αγαπητού σε όλη την ποδοσφαιρική Λάρισα, Οράσιο Μοράλες.
Όλοι θα τον θυμόμαστε για την καλοσύνη, την αξιοσύνη και την τεράστια προσφορά του, στην ποδοσφαιρική κοινότητα μας. Ο Θεός να τον αναπαύσει. Δύναμη και κουράγιο στους οικείους του».
-ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝ:
«Συνέδεσες το όνομά σου, με τις μεγάλες επιτυχίες του συλλόγου μας. Διακρίθηκες για το ήθος σου, την εργατικότητα σου, τον σπάνιο χαρακτήρα σου και την ποδοσφαιρική σου παιδεία. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μας. Καλό ταξίδι Οράσιο».
-ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ:
«Σύσσωμη η οικογένεια και οι φίλαθλοι του Αχιλλέα Φαρσάλων εκφράζουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Οράσιο Μοράλες ο οποίος έφυγε από τη ζωή.
Διετέλεσε μια επιτυχημένη σεζόν ως προπονητής στην ομάδα μας στη Δ’ Εθνική κατηγορία και ήταν ένας άνθρωπος που δέθηκε, αγάπησε και αγαπήθηκε και έγραψε ιστορία τόσο με την ομάδα της ΑΕΛ όσο και γενικότερα στο ποδόσφαιρο του νομού Λάρισας και όχι μόνο. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».*Συλλυπητήριες ανακοινώσεις εξέδωσαν επίσης η Λαμία, η Νίκη Βόλου και ο Καμβουνιακός Δεσκάτης.
*Η κηδεία του Οράσιο Μοράλες θα γίνει σήμερα και ώρα 13:00 στον Ιερό Καθολικό Ναό Ιεράς Καρδίας του Ιησού και θα ακολουθήσει η ταφή στο Δασοχώρι.

 

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass