Θ. Ριζούλης: Στο σουτ κρίθηκε η παραμονή

* «Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ» * «ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ»

Δημοσίευση: 13 Απρ 2021 21:48
Ο Νίκος Παπανικολόπουλος θα είναι πρώτη επιλογή για την τεχνική ηγεσία και τη νέα χρονιά Ο Νίκος Παπανικολόπουλος θα είναι πρώτη επιλογή για την τεχνική ηγεσία και τη νέα χρονιά

Του Σωτ. Κέλλα
Με την ανακούφιση της παραμονής «ζωγραφισμένη» στο πρόσωπό του ήταν προχθές ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Θεόδωρος Ριζούλης μετά τη νίκη επί του Ηρακλή με 80-76 και μοίραζε

συγχαρητήρια στους διοικητικούς, το τεχνικό επιτελείο και τους παίκτες της ομάδας.
«Στο σουτ κρίθηκε η παραμονή μας» μας έλεγε χθες και πρόσθεσε: «Αν έβαζε ένα σουτ παραπάνω ο Ηρακλής, θα κέρδιζε τον αγώνα και στον τελευταίο αγώνα το Μεσολόγγι θα είχε ισχυρό κίνητρο να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και αυτό θα μας στοίχιζε πιθανότατα αν δεν κερδίζαμε τον Ηρακλή. Φοβήθηκα πάρα πολύ, γιατί η ομάδα μετά την αποχώρηση του Γουέμπ και τον τραυματισμό του Σμιθ δεν ήταν καλά. Όπως είπε και ο προπονητής μας παίκτες ρολίστες έπρεπε να γίνουν ηγέτες. Τέλος καλό, όλα καλά…».
*Τι έφταιξε...
«Τώρα είναι ευκαιρία να κάνουμε τον απολογισμό μας, να διορθώσουμε τα λάθη μας και να μην τα ξανακάνουμε… Να δούμε τι μπορεί να γίνει, γιατί δεν μπορεί η ομάδα να δίνει κάθε χρόνο μάχη για τη σωτηρία. Είναι η χειρότερη χρονιά που είχα στα δώδεκα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ, αφού μέχρι τώρα κάθε χρονιά ήταν καλύτερη από την προηγούμενη».
*Για τη νέα χρονιά...
«Ξεκινάμε από το μηδέν αφού δεν έχουμε κανένα διετές συμβόλαιο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουμε περιθώριο τέσσερις μήνες να κάνουμε ομάδα, γιατί τα προηγούμενα δύο χρόνια μαθαίναμε ότι θα παίξουμε στην κατηγορία λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Πρόπερσι πήραμε wild card και πέρυσι είχαμε την υπόθεση με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού».
*Οικονομικά πώς πήγε η χρονιά;
«Πήραμε μια ανάσα με τα χρήματα από το Στοίχημα, αλλά εγώ θα προτιμούσα να είχαμε κόσμο στα παιχνίδια μας και εισιτήρια. Γιατί ο κόσμος είναι η καρδιά μιας ομάδας και μπορεί να δεθεί μαζί της. Δεν λέω καλή η οικονομική ενίσχυση αλλά εμείς θέλουμε τον κόσμο. Με τα χρήματα κάναμε απόσβεση στα τεστ κορονοϊού που κάναμε κάθε εβδομάδα».
*Η ομάδα πόσο εύκολο είναι να προσθέσει κάποιους Λαρισαίους παίκτες, όπως ο Τολιόπουλος, ο Γκράβας, ο Βησσαρίου, ο Τσιλούλης...;
«Δυστυχώς δεν υπάρχουν πολλοί Λαρισαίοι παίκτες. Θέλουμε να έχουμε γιατί είναι και οικονομικά προς όφελός μας. Θα δούμε αν μπορούμε να πάρουμε και θα συζητήσουμε με τον προπονητή μας που θα έχει την ευθύνη της ομάδας».
*Και να υποθέσουμε ότι οι πρώτες συζητήσεις θα γίνουν με τον Παπανικολόπουλο;
«Είμαστε ευχαριστημένοι από τη συνεργασία μαζί του γιατί πήρε την ομάδα σε μια δύσκολη στιγμή, όπως θεωρώ ότι είναι και αυτός. Θα συζητήσουμε μαζί του για τη νέα χρονιά και ελπίζω να βρούμε τη συνισταμένη της συνεργασίας μας...».
ΑΡΙΘΜΟΙ
Ήταν εκείνος που πήρε τη Λάρισα στις πλάτες του στα μέσα της τρίτης περιόδου και στην εξέλιξη της τέταρτης για να έρθει η νίκη-σωτηρία επί του Ηρακλή με 80-76. Ο Μπράντον Ρας με τους 23 πόντους που είχε στον προχθεσινό «τελικό» της θεσσαλικής ομάδας, έγινε ο πρώτος στη διετή διαδρομή της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα που έφτασε και ξεπέρασε τους 400.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ρας σημείωσε περισσότερους από τους μισούς πόντους του με τη φανέλα της Λάρισας, με τρίποντα. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε προχθές 6/12 τρίποντα και μετράει συνολικά στη διετία 94/209, οπότε σημείωσε 282 από τους 406 πόντους του από την περίμετρο.
Παράλληλα, ο έμπειρος φόργουορντ έγινε ο κορυφαίος ριμπάουντερ της Λάρισας στην Basket League. Είχε έξι ριμπάουντ με τα οποία έφτασε τα 76 στη σεζόν και τα 132 στη διετία για να προσπεράσει τον Τερέλ Παρκς που είχε πέρυσι 127.
Σε ομαδικό επίπεδο, η Λάρισα επιστράτευσε τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητα στον μέγιστο βαθμό στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν. Τελείωσε τον αγώνα με 24 ασίστ, τις περισσότερες που είχε φέτος αφού μέτρησε 23 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Δεν πρόκειται πάντως και για την κορυφαία επίδοσή της στην κατηγορία, αφού είχε 28 τελικές πάσες στο περσινό εντός έδρας ματς με τον Άρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass