Πήρε έναν βαθμό, μπορούσε και τρεις…

*Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (1-1)

Δημοσίευση: 28 Απρ 2021 21:10

Ο Απόλλωνας Λάρισας στην πρεμιέρα των play out στην Πάτρα πήρε βαθμό από την Παναχαϊκή (1-1), αλλά θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς και θα ήταν διαδικαστικά τα παιχνίδια μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Με δεδομένο ότι υποβιβάζονται δύο ομάδες η λαρισινή θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλους τρεις ίσως και τέσσερις βαθμούς μέχρι τη λήξη της περιόδου.


 Το σκορ άνοιξαν τελικά οι γηπεδούχοι στο 23’, με πλασέ του Μπάτροβιτς έπειτα από σέντρα του Σταμόπουλου. Το προβάδισμα κράτησε μόλις επτά λεπτά, καθώς στο 30’ δόθηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων, σε χέρι του Μουστακόπουλου. Ο Γιάκος ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το 1-1.
Ο Απόλλωνας Λάρισας έχασε ένα ακόμα πέναλτι στο 14’, όταν ο Κολοβούρης είπε «όχι» (απέκρουσε τρίτο πέναλτι για φέτος) στον Σκούπρα (την εσχάτη των ποινών είχε κερδίσει ο Γιάκος από μαρκάρισμα του Μουστακόπουλου).
Η ομάδα του Κώστα Φραντζέσκου εκτός από την απώλεια του πέναλτι, στο τέλος έχασε σπουδαίες ευκαιρίες όταν στο 87’ από το ύψος της μικρής περιοχής ο Τασιούλης σούταρε άουτ και στο 89’ όταν ο Γιάχος μέσα από τη μεγάλη περιοχή σούταρε αλλά πρόλαβε και έβαλε κόντρα ο Μαρκοπουλιώτης και στην εξέλιξη σούταρε άουτ ο Ομπράντοβιτς.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την πατρινή ομάδα πιο επιθετική (μόλις στο 2’ ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Γιούσης έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ) και με αναγκαστικές αλλαγές, καθώς ο Σκούπρας αντικατέστησε στο 3ο λεπτό τον Γκόλια (υπέστη θλάση) και στο 11’ τραυματίστηκε ο Πατάπης (με τον Μπρους να μπαίνει στη θέση του και τον Μαρκοπουλιώτη να περνάει στα στόπερ).
Στη συνέχεια είχαμε ένα πολύ καλό τέταρτο με χαμένο πέναλτι για τον Απόλλωνα, γκολ για την Παναχαϊκή και ισοφάριση με νέο πέναλτι για τη λαρισινή ομάδα, όπως τα αναφέραμε στην αρχή.
Η συνέχεια ήταν «φτωχή» με ένα σουτ του Ντα Κάμπο στο 35’ και ένα απευθείας φάουλ του Μπάτροβιτς στο 40’ που δεν βρήκαν στόχο.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε υποτονικά, με το πρώτο σουτ να γίνεται στο 65’ από τον Μουστακόπουλο και να μπλοκάρεται από τον Αστρά.
Ακολούθησε το πλασέ του Τασιουλή που έδιωξε σε κόρνερ ο Κολοβούρης λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, ενώ και το γυριστό σουτ του Σέχου στο 69’ πέρασε άουτ.
Οι «κοκκινόμαυροι» πίεσαν στη συνέχεια και στο 80’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Ο Κουσκουνάς βρήκε με εντυπωσιακή μπαλιά τον Αραβίδη, εκείνος υποδέχθηκε την μπάλα και έπιασε πολύ καλό σουτ, με τον Αστρά να μπλοκάρει εντυπωσιακά.
Στο τέλος ο Απόλλωνας Λάρισας με τις δύο ευκαιρίες μπορούσε να πάρει τη νίκη.
Πολύ καλή η διαιτησία του Βάτσιου (Δυτ. Αττικής) και των βοηθών Φωτόπουλου (Αθήνας), Στεφανή (Καρδίτσας). Κίτρινη κάρτα είδε στο 38’ ο Μπαλογιάννης.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Παναχαϊκή (Καραπίτσος): Κολοβούρης, Μαρκοπουλιώτης, Πατάπης (11’ Μπρους), Μπελεζάκης (81’ Τσερούτι), Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου, Γιούσης (81’ Σκεπετάρης), Batrovic (68’ Κουσκουνάς), Μασούρας, Παπαδόπουλος (68’ Αραβίδης).
Απόλλων Λάρισας (Φραντζέσκος): Αστράς, Μπάλλας, Μπάμπης, Ντα Κάμπο (59’ Αθανασιάδης), Σέχου, Λίταινας (76’ Ομπράντοβιτς), Μπαλογιάννης (59’ Τασιουλής), Μόρας, Καμπέρης (76’ Λούκας), Γκόλιας (3’ Σκούπρα), Γιάκος.

ΝΕΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2
Τα... πάνω κάτω έφεραν οι νίκες των ουραγών Ο.Φ. Ιεράπετρας και Α.Ε. Καραϊσκάκης επί της Δόξας Δράμας και των Τρικάλων αντίστοιχα για την 1η αγωνιστική των play out της Super League 2.
Έτσι και οι δύο ομάδες μπήκαν για καλά στο παιχνίδι για την παραμονή τους στην κατηγορία, αφού τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, μείωσαν τη διαφορά στην κατάταξη με τη Δόξα Δράμας, η οποία πλέον βρίσκεται κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο Ο.Φ. Ιεράποετρας σημείωσε μεγάλη νίκη στη Δράμα με 3-0 επί της Δόξας, ενώ η ομάδα της Άρτας επικράτησε 1-0 εκτός έδρας των Τρικάλων, που με τη σειρά του θα χρειαστεί στις επόμενες αγωνιστικές να αναζητήσει βαθμούς.
 Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής των play out της Super League 2:
*Παναχαϊκή 1891 – Απόλλων Λ     1-1
(23’ Μπάτροβιτς - 30’ πεν. Γιάκος)
*Τρίκαλα– Α.Ε. Καραϊσκάκης Αρτ    0-1
(14’ Θεολόγου)
*Δόξα Δράμας – Ο.Φ. Ιεράπετρας     0-3
(9’ Μπαράτα, 29’ Περδίκης, 82΄ Κούστα)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OUT
1. Παναχαϊκή     30
2. Απόλλων Λάρισας     25
3. Τρίκαλα     24
4. Δόξα Δράμας     21
5. Α.Ε. Καραϊσκάκης     19
6. Ο.Φ. Ιεράπετρας     16
Στη 2η αγωνιστική (4/5) θα παίξουν:
Καραϊσκάκης-Παναχαϊκή
ΟΦ Ιεράπετρας-Τρίκαλα
Απόλλων Λάρισας-Δόξα Δράμας
Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των play off της Super League 2:
ΣΗΜΕΡΑ
15:30 Ιωνικός Α.Ο. 1965 – Λεβαδειακός Α.Π.Ο (ΕΡΤ3)
15:30 Α.Ο. Ξάνθη – Χανιά (ERTSPORTS)
15:30 Εργοτέλης Γ.Σ. 88 – Διαγόρας Γ.Σ. 1905 (ERTSPORTS 2)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAY OFF
 1. Ιωνικός     47
2. Ξάνθη     41
3. Λεβαδειακός     41
4. Εργοτέλης     36
5. Χανιά     35
6. Διαγόρας Ρόδου     30

b37d2db813debd3bb5393f948a0fb0a6_266890.jpg

ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ: Συνεχίζουμε…
Ο προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας Κώστας Φραντζέσκος, τόνισε μετά την αναμέτρηση με την Παναχαϊκή στο γήπεδο της Αγυιάς τα εξής: «Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, ελέγχαμε τον αγώνα και θα μπορούσαμε να σκοράρουμε πρώτοι, όμως έπαιξε σημαντικό ρόλο η τύχη στο πέναλτι. Αδρανήσαμε στη συνέχεια δεχόμενοι γκολ, όμως συνεχίζουμε». Ερωτώμενος για τα αποτελέσματα των δύο άλλων αναμετρήσεων, είπε: «Δεν μπαίνω στη διαδικασία σχολιασμού, εμένα με ενδιαφέρει η δική μου ομάδα».
Χωρίς  την ΕΡΤ…
Δεν καλύφθηκαν τηλεοπτικά τα Play out της Super League 2 από την ΕΡΤ, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις από τις ομάδες. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την παραμονή στην κατηγορία, καθώς το πρωτάθλημα μετά τα χθεσινά αποτελέσματα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από την ΕΡΤ επικαλέστηκαν οικονομικούς λόγους.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤ. ΚΕΛΛΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass