Αυλαία για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ 15ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουν 2021 20:45

Eπεσε την Κυριακή η αυλαία του πρώτου γύρου στον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, γεγονός που ισοδυναμεί και με την «ολοκλήρωση» της κανονικής διάρκειας της ιδιότυπης όσο και προβληματικής φετινής διοργάνωσης.

Η πρωτοπόρος πλέον Αναγέννηση Καρδίτσας περιμένει τον ορισμό των αγώνων μπαράζ με τους πρώτους των υπολοίπων «βορείων» ομίλων (Ορφέας Ξάνθης, Ποσειδών Μηχανιώνας, Διαγόρας Στεφανοβικείου, Αχέρων Καναλακίου), προκειμένου δύο εξ αυτών να πάρουν το εισιτήριο ανόδου στην αμέσως ανώτερη κατηγορία, όποια τελικά και αν είναι αυτή. Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι με πέντε νίκες έναντι δύο των φιλοξενουμένων, ενώ η επιθετική παραγωγή ανήλθε στα 20 τέρματα (12-8 υπέρ των γηπεδούχων), φθάνοντας στον αριθμό 278 τα γκολ που επιτεύχθηκαν συνολικά στον όμιλο.
* Mε το γκολ που σημείωσε στο φινάλε του πρωταθλήματος ο Βασίλης Κατσαμάγκας (σήμερα, μάλιστα, γιορτάζει τη συμπλήρωση των 26 χρόνων του) έφθασε τα 12 συνολικά, έχοντας πετύχει ακριβώς τα μισά της ομάδας του και κατέκτησε με αισθητή διαφορά τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, καθώς οι «διώκτες» του Γιώργος Κακαβίτσης (Ηρακλή Λάρισας), Νίκος Κυπαρίσσης (ΑΕ Καρίτσας) και Δημήτρης Ματούλας (ΠΟ Ελασσόνας) πέτυχαν από 7. Για τον 36χρονο Φαλανιώτη, πάντως, που βρίσκεται δυόμισι χρόνια στη Νεάπολη και πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα αγωνιστεί και τη νέα περίοδο με τα χρώματα του Ηρακλή αξίζει να σημειωθεί πως, παρότι δεν είναι αμυντικός, είναι ο παίκτης που «κιτρινίστηκε» τις περισσότερες φορές (6) στο πρωτάθλημα, μαζί με τους Δημήτρη Δημηνά (Δία Δίου) και Στέλιο Τσιαντούλα (Μετεώρων).
* Μεγάλο «όπλο» της Αναγέννησης Καρδίτσας στον δρόμο της προς την πρωτιά αποδείχθηκε η έδρα της, καθώς στους οκτώ αγώνες που έδωσε ως γηπεδούχος σημείωσε ισάριθμες νίκες, ενώ η συνδιεκδικήτρια ΑΕ Καρίτσας ήταν η πιο αποτελεσματική εκτός έδρας με απολογισμό 6 νικών και 2 ισοπαλιών. Πάντως, πρέπει να επισημανθεί ότι φέτος με τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος δεν ίσχυσε ένα πάγιο κριτήριο για τον βαθμολογικό απολογισμό των ομάδων, αυτό που αναφέρεται στο «ισοζύγιο» κερδών εκτός και απωλειών εντός έδρας. Στον 3ο όμιλο, η σχετική κατάταξη δεν είναι αντιπροσωπευτική της τελικής βαθμολογίας επειδή υπάρχουν ομάδες που έδωσαν δύο αγώνες περισσότερους στην έδρα τους και άλλες δύο περισσότερους μακριά από αυτή.
Το «ισοζύγιο» κερδών - απωλειών έχει ως εξής:
ΑΕ Καρίτσας     +17
Αναγέννηση Καρδίτσας     +14
Εθνικός Ν.Κεραμιδίου     +7
Αετός Μακρυχωρίου     +3
Ατρόμητος Παλαμά     +1
Κοζάνη     -1
Ηρακλής Λάρισας     -1
ΠΟ Φήκης     -1
ΠΟ Ελασσόνας     -2
ΑΟ Σελλάνων     -5
Δίας Δίου     -8
Οικονόμος Τσαριτσάνης     -9
Ερμής Αμυνταίου     -9
Μετέωρα     -11
Μακεδονικός Φούφα     -15
* Ο Ερμής Αμυνταίου ήταν η μοναδική ομάδα από τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ που ανέβηκαν στη Γ’ Εθνική το περυσινό καλοκαίρι, η οποία δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία. Οι υπόλοιπες ομάδες που υποβιβάζονται βάσει της αρχικής προκήρυξης είχαν συμπληρώσει δύο περιόδους (Δίας Δίου), τρεις (Οικονόμος Τσαριτσάνης, Μετέωρα), τέσσερις (ΑΟ Σελλάνων) και πέντε (Μακεδονικός Φούφα) διαδοχικών συμμετοχών. Εντυπωσιακό το ότι οι έξι ομάδες εκπροσωπούν ισάριθμες ΕΠΣ, ενώ ο Νομός Φλώρινας μένει πλέον χωρίς εκπροσώπηση σε εθνικό πρωτάθλημα.
* Το εντός έδρας αήττητο του Αετού Μακρυχωρίου έσπασε στον τελευταίο φετινό αγώνα των «κιτρινόμαυρων», ενώ στην αναμέτρηση αυτή δόθηκε η μοναδική κόκκινη κάρτα της 15ης αγωνιστικής την οποία αντίκρισε ο Λάζαρος Κουμπούρας. Πάντως, για τους Μακρυχωρίτες αξίζει να τονιστεί ότι είναι η πρώτη φορά που μετέχοντας σε εθνικού επιπέδου διοργάνωση απέφυγαν τον υποβιβασμό, καθώς οι δύο προηγούμενες προσπάθειες (1990-1991 και 2002-2003) δεν είχαν αίσια κατάληξη.
* Έξι φορές οι διαιτητές καταλόγισαν την «εσχάτη των ποινών», με τους εκτελεστές να ευστοχούν στις πέντε. Ο μοναδικός που αστόχησε ήταν ο Βασίλης Αλμπάνης (Μετεώρων) στέλνοντας την μπάλα άουτ κόντρα στον Οικονόμο Τσαριτσάνης, ενώ αξιοποίησαν την εκτέλεση ο Κατσαμάγκας (νίκησε τον Γαλάνη της ΑΕ Καρίτσας), ο Ματούλας (τον Ράπτη του ΠΟ Φήκης), ο Ηλιόπουλος της ΑΕ Καρίτσας (τον Πατέτσιο του Αετού Μακρυχωρίου), ο Σπανδωνίδης του Μακεδονικού Φούφα (τον Κωφίδη του Ερμή Αμυνταίου) και ο Γιορετσίδης του Ερμή Αμυνταίου (τον Χάιτα του Μακεδονικού Φούφα).
* Σε αντίθεση με την «προπονητοφαγία» που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, οι 11 από τις 15 ομάδες του 3ου ομίλου άρχισαν και τελείωσαν το πρωτάθλημα με την ίδια τεχνική ηγεσία, παρά την πολύμηνη διακοπή μεταξύ Οκτωβρίου - Απριλίου! Ανακατατάξεις σημειώθηκαν μόνον στην Αναγέννηση Καρδίτσας, τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, την Κοζάνη και τα Μετέωρα.
* Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον Τάκη Παραφέστα, οι διοικούντες τον Ατρόμητο Παλαμά ιεράρχησαν ως πρώτο στόχο για την κάλυψη της θέσης του προπονητή τον Βάιο Καραγιάννη, ενώ μόνον αν ο άλλοτε διεθνής της ομάδας που το 1994 έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ δεν συμφωνήσει να αναλάβει, θα στραφούν σε άλλες κατευθύνσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass