Θέαμα και γκολ από την ΑΕΛ

ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ «ΕΧΘΡΙΚΟ» ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟ (4-1) - ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΟΜΑΡ, ΜΑΥΡΙΑ, ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΙ Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2021 21:47

Θέαμα και γκολ χθες από την ΑΕΛ στο φιλικό παιχνίδι (ήταν με ελεύθερη είσοδο μόνο για εμβολιασμένους) στο Αλκαζάρ, καθώς κέρδισε τον Πανσερραϊκό με 4-1.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με γκολ του Πίντο (6’) για να ισοφαρίσει η λαρισινή ομάδα με τον Νικολιά στο 45’.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ πέτυχε τρία γκολ με τους Κ. Παπαγεωργίου (50’), Μιλτιάδη (64’) και Γαρουφαλιά (74’).
Από τον τεχνικό της ομάδας Κώστα Φραντζέσκο είδαμε να παίζει ένα 4-4-2 στην άμυνα και με 3-4-3 όταν η ομάδα κάνει επίθεση, ενώ ένα χαρακτηριστικό είναι η πίεση ψηλά στον αντίπαλο. Γενικά τα πρώτα δείγματα του νέου τεχνικού είναι θετικά και βοηθάνε το θεαματικό ποδόσφαιρο, άλλωστε ήταν και ο ίδιος αρκετά θεαματικός παίζοντας σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Από τους ποδοσφαιριστές άρεσε ο Ομάρ, παρά κάποια λάθη που έκανε, είδαμε σέντερ μπακ (Ηλιάδης) να κάνει μακρινές μπαλιές, ο Συμελίδης να βοηθάει σημαντικά από αριστερά, αλλά και ο Νικολιάς να βρίσκει δίχτυα έστω και με τη βοήθεια του Δημητρίου.
Στο δεύτερο μέρος ο Κ. Παπαγεωργίου, που πήρε τη θέση του τραυματία Κολομπίνο, ήταν η έκπληξη, ενώ Μιλτιάδης, Μαυριάς (παρά την περιπέτεια υγείας που είχε) πρόσφεραν σημαντικό θέαμα.
Καλά και τα δύο σέντερ μπακ, ο Γκοτζαμανίδης με τον Θεολόγου, ενώ ο Γαρουφαλιάς παρότι ενσωματώθηκε τις τελευταίες μέρες είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης εντυπωσίασε και ο Γλυνός.
Η ομάδα έχει ποιότητα και φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο.

 

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στο πρώτο ημίωρο η ΑΕΛ αιφνιδιάστηκε από το καλό παιχνίδι του Πανσερραϊκού και τη φρεσκάδα των αντιπάλων τους, παρότι ήταν σε περίοδο προετοιμασίας. Επίσης πολλοί παίκτες δεν πήγαιναν να μαρκάρουν σε δεύτερο χρόνο και όταν έπαιρναν την μπάλα την ταλαιπωρούσαν.
Η ομάδα των Σερρών προηγήθηκε με διαγώνιο σουτ του Πίντο μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 6’ ενώ λίγο αργότερα ο Χίτσαμ σούταρε άουτ (8’).
Ένα σουτ του Γιάκου που απέκρουσε ο Καβουσάκης (12’) ήταν μια παρένθεση στις ευκαιρίες του Πανσερραϊκού που συνεχίστηκε με διαδοχικά σουτ των Πίντο (16’) και Χίτσαμ (19’).
Από κει και πέρα τον λόγο είχε η ΑΕΛ, αλλά ο Καβουσάκης απέκρουσε σουτ του Κολομπίνο, με τον Ουρουγουανό όμως να τραυματίζεται από σκληρό μαρκάρισμα του Κρητικού και να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΟΥΓΙΑ
Ο τραυματισμός του Κολομπίνο έφερε τον μεγαλομέτοχο Αλέξη Κούγια στον αγωνιστικό χώρο, όταν τα «έψαλε» στον προπονητή των φιλοξενουμένων Σαραγόσα Γκέραραντ για το σκληρό παιχνίδι των παικτών του

 

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΓΚΟΛ
Στη θέση του Κολομπίνο μπήκε ο Κ. Παπαγεωργίου και αφού ο Γιάκος αστόχησε σε κεφαλιά στο 32’ ισοφάρισε η ΑΕΛ με τον Νικολιά στο 45’.
Στο δεύτερο μέρος ο Κ. Παπαγεωργίου με εκπληκτικό σουτ στο 50’ έκανε το 2-1 για να ακολουθήσει ένα άστοχο σουτ του Συμελίδη που κατέληξε άουτ.
Στο 64’ ο Παπαγεωργίου τροφοδοτεί τον Μιλτιάδη που, από το σημείο του πέναλτι, κάνει το 3-1.
Στο 63’ εκτελεί φάουλ ο Μαυριάς που απέκρουσε σε κόρνερ ο Κατσικάς. Το εκτελεί ο Μαυριάς και ο Γαρουφαλλιάς, με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, κάνει το 4-1.
Από κει και πέρα ο Γλυνός κλέβει την παράσταση με ωραίες ενέργειες, αλλά στο 85’ δεν μπορεί να νικήσει μέσα από τη μεγάλη περιοχή τον Κατσικά.
Στα τελευταία λεπτά ο Σουλούκος κράτησε το 4-1 αποκρούοντας διαδοχικά σουτ των Κορέα και Κόντσι.

 

ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
Ο διαιτητής κ. Μπορουτζίκας αναγκάστηκε να δείξει πολλές κίτρινες κάρτες στους φιλοξενούμενους σε μια προσπάθεια να χαλιναγωγήσει την ομάδα του Πανσερραϊκού.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ: Θεοδωρόπουλος (46’ Σουλούκος), Μπέρτος (60’ Θ. Παπαγεωργίου), Μαξιμένκο (60’ Θεολόγου), Ομάρ (60’ Μαϊδανός), Πατράλης (60’ Γλυνός), Ηλιάδης (60’ Γκοτζαμανίδης), Κολομπίνο (30’ Κ. Παπαγεωργίου), Συμελίδης (60’ Γαρουφαλλιάς), Γιάκος (60’ Μιλτιάδης), Νικολιάς (60’ Μαυριάς), Όγκμποε (60’ Κούστα).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Καβουσάκης, Δημητρίου, Γιανναράκης, Ζέρης, Πίντο, Κρητικός, Έππας, Κόντσι, Ανάκογλου, Χίτσαμ, Κορέα, ενώ έπαιξαν και οι: Κατσικάς, Κασμερίδης, Φαούσης, Σιδηρόπουλος, Καραμπέρης, Μαρκιόνι, Σοφιανός, Αντωνίου, Μέσι, Θεοδωρίδης, Παπαβασιλείου.

 

Μέσι και Τζιμπούρ στη Λάρισα

Ένας Μέσι ήρθε στη Λάρισα και αναφερόμαστε όχι στον Λιονέλ που παίζει στην Παρί (και μέχρι πριν λίγες μέρες στην Μπαρτσελόνα), αλλά στον Κέσι Μέσι του Πανσερραϊκού. Η συνεπωνυμία έχει προκαλέσει πολλές φορές σύγχυση στις κερκίδες όπως και χθες στο Αλκαζάρ (μέχρι και ...αδελφός ακούστηκε ότι είναι).
Ο Kessie D’Avila Messi είναι γεννημένος στις 20/1/2000 με καταγωγή από την Ακτή Ελεφαντοστού και αγωνίζεται στη μεσοεπιθετική γραμμή, ως αριστερός χαφ-εξτρέμ. Ο Ιβοριανός παίκτης, άνηκε στο δυναμικό της Ισπανικής Γρανάδα και ήταν δανεικός πριν τον πάρει ο Πανσερραϊκός στην Huetor Vega.
Και βέβαια ουδεμία συγγενική σχέση έχει με τον γνωστό Μέσι…
Στο Αλκαζάρ βρέθηκε χθες και ο Αλγερινός διεθνής πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Ραφίκ Τζιμπούρ που είναι μάνατζερ παικτών.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass