Ο Ηλίας Φυντάνης νέος τεχνικός της ΑΕΛ

ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΤΑΚΗΣ ΠΑΡΑΦΕΣΤΑΣ - ΚΟΥΓΙΑΣ: «ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ»

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2021 21:10

Του Χρήστου Αρχοντούλη

Ενας γνώριμος προπονητής στους φιλάθλους της ομάδας, ο Ηλίας Φυντάνης, είναι από χθες το μεσημέρι ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ, αντικαθιστώντας τον Κώστα Φραντζέσκο, με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία.
Ουσιαστικά επιστρέφει σε ένα γνώριμο περιβάλλον γι΄αυτόν, καθώς έχει εργαστεί κατά το παρελθόν και πάλι στην «βασίλισσα», αποφασισμένος αυτή τη φορά να ολοκληρώσει με επιτυχία το έργο του.


Είναι λάτρης της σκληρής πειθαρχίας, δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια και θέλει η ομάδα να έχει προσωπικότητα, δύναμη και να παλεύει σε όλα τα παιχνίδια.
Χθες ο Φυντάνης και παρά την κακοκαιρία που επικρατούσε στην Αθήνα , έφτασε μια ώρα πριν την προπόνηση στη «θεσσαλική πρωτεύουσα» και πήγε κατευθείαν στις γηπεδικές εγκαστσάσεις των Δένδρων, όπου τον παρουσίασε στους παίκτες ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Τάκης Παραφέστας.
* Σχετικά με την επιλογή του Ηλία Φυντάνη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Αλέξης Κούγιας, επισήμανε τα εξής: «Μετά τη σημερινή(σ.σ.χθεσινή) άρνηση του κ. Γιάννη Πετράκη ο οποίος με ευχαρίστησε για την τιμητική πρόταση που του έκανα για να αναλάβει ως πρώτος προπονητής της την ΑΕΛ και τη διαπίστωση της διαφορετικότητας της φιλοσοφίας την οποία έχω για το ποδόσφαιρο διαχρονικά, μετά από συζητήσεις με άλλους Έλληνες γνωστούς προπονητές, οι οποίοι έχουν κατακτήσει κατ’ επανάληψη το πρωτάθλημα της Super League 2, βρέθηκα σε αδιέξοδο για το ποια θα ήταν η επιλογή μου για τη θέση του πρώτου προπονητού της ΑΕΛ μετά τη λύση της συνεργασίας με τον κ. Κώστα Φραντζέσκο.
Ο κ. Γιάννης Πετράκης μου απάντησε αρνητικά προβάλλοντας ως κύριο επιχείρημα ότι δεν θέλει να επιστρέψει ως προπονητής στη Super League 2, έστω και αν αυτή η ομάδα είναι η ΑΕΛ, δίνοντάς μου ραντεβού για το καλοκαίρι.
Μετά από αυτή την οριστική άρνηση της πρότασης και λόγω του ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι άμεσες, επικοινώνησα με τους κ.κ. Παραφέστα, Ζιώγα, Μαντζιώκα και Τσότσα ζητώντας τους να μου διατυπώσουν την πρότασή τους με ονοματεπώνυμο για να πάρω την τελική απόφαση.
Ο κ. Παραφέστας δεν θέλησε να προτείνει κανέναν προπονητή αφήνοντας την επιλογή σε μένα, αλλά οι κ.κ. Ζιώγας, Μαντζιώκας και Τσότσας πρότειναν και οι τρεις με προπονητικά επιχειρήματα τον Ηλία Φυντάνη, ο οποίος κατά κοινή ομολογία τείνει ο πλέον επιτυχημένος προπονητής στον πάγκο της ΑΕΛ από το καλοκαίρι του 2016 που επανήλθαμε στη Super League 1 μέχρι και σήμερα, αφού μετά τον Paus ανέλαβε την ΑΕΛ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και όταν έφυγε την άφησε μακριά από τις τελευταίες θέσεις και στους τέσσερις του Κυπέλλου Ελλάδος αποκλείοντας με δύο νίκες εκτός και εντός έδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχοντας στους ημιτελικούς νικήσει τον πρώτο αγώνα με την ΑΕΚ.
Ήταν ο προπονητής που ανέδειξε τον Γιάννη Μασούρα και επέλεξε τρεις από τις πλέον επιτυχημένες μεταγραφές της ΑΕΛ τους Milosavlevic, Gojkovic και Mladenovic.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην ΑΕΛ συνοδεύτηκε από απόλυτη πειθαρχία, τόσο στα αποδυτήρια, όσο και στο προπονητικό πλάνο και όλοι οι ποδοσφαιριστές τον χαρακτήρισαν έναν δίκαιο προπονητή και στην κυριολεξία η ΑΕΛ τότε ήταν μία οικογένεια, όπου κυριαρχούσαν όπως και τώρα οι Έλληνες ποδοσφαιριστές.
Με την πρόταση των ως άνω συνεργατών μου συμφωνώ και εγώ απολύτως και ήταν λάθος μου όταν μετά την απόλυση Γρηγορίου επέλεξα τους κ.κ. Τάτση και Festa, αντί του κ. Φυντάνη, υποκύπτοντας στις απόψεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου και ειδικά του κ. Ντίνου Λαμπρογιώργου, οι οποίοι δεν τον ήθελαν.
Αναλαμβάνω την ευθύνη προσωπικά και να υπενθυμίσω ότι ο Ηλίας Φυντάνης ήταν ο προπονητής της Παναχαϊκής που την ανέστησε οδηγώντας την ως πρωταθλήτρια, κόντρα στη βρωμιά του Koriopolis στη Β’ Εθνική μετά από 5 χρόνια παραμονής στη Γ’ Εθνική, όταν αυτό απέτυχαν να κάνουν επί ιδιοκτησίας μου προπονητές σαν τον Ευγένιο Γκέραρντ, τον τωρινό προπονητή της Σέλτικ Άγγελο Ποστέκογλου, τον ΠαναγιώτηΤζαναβάρα του Αστέρα Τρίπολης και της Λάρισας και άλλοι πολλοί γνωστοί προπονητές επιπέδου Super League.
Άμεσος συνεργάτης του θα είναι ο Μιχάλης Ζιώγας με γυμναστές τους Κώστα Μαντζιώκα και Κυριάκο Παπαδόπουλο και προπονητή τερματοφυλάκων τον Βαγγέλη Τσότσα».
ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η Κ-17 ΤΗΣ ΑΕΛ
Στο πλαίσιο  της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League1 η ομάδα Κ17 της ΑΕΛ θα αγωνιστεί μεθαύριο Κυριακή 17/10 και ώρα 11 το πρωί στο ΕΑΚ Βόλου με τον ΝΠΣ Βόλου. Διαιτητές ορίστηκαν οι Λαρισαίοι Κωνσταντίνος Δημεράς, Δημήτριος Κοτούμπας και Δημήτριος Μίχος, ενώ παρατηρητής διαιτησίας θα είναι ο Γεώργιος Παγωνόπουλος της Ένωσης Θεσσαλίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass