ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών» με τον Ηρακλή

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2021 21:12

«Νυν υπέρ πάντων ο αγών». Σίγουρα δεν θα έχουμε τον παιάνα της ναυμαχίας της Σαλαμίνας (άλλωστε όπως είναι δομημένος ο αθλητισμός στη μετα-Μπόσμαν εποχή, οι ξένοι που έχει η κάθε ομάδα δύσκολα θα καταλάβουν την ελληνική ιστορία), αλλά αυτό θα είναι το σύνθημα από σήμερα κιόλας για τη ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ στην αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής στο κλειστό της Νεάπολης με αντίπαλο τον Ηρακλή (17.00) που χθες έχασε δύσκολα στην παράταση από τον Ολυμπιακό έχοντας πρωταγωνιστή τον περσινό παίκτη της λαρισινής ομάδας, τον Κώστα Παπαδάκη.


Μέχρι τώρα η λαρισινή ομάδα έχει τρεις ήττες και μία νίκη και το Κυριακάτικο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού η ομάδα θέλει τη νίκη προκειμένου να μπορεί να πάρει μια βαθιά ανάσα για την παραμονή ως πρωταρχικό στόχο και να βλέπει και πιο ψηλά.
Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα, όπως οι τραυματίες Θρητ και Φόρτσουν, αλλά όλοι πιστεύουν ότι στον αγώνα της Κυριακής θα είναι έτοιμοι.
Μέχρι τώρα η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ παλεύει στα παιχνίδια, αλλά ψάχνει να βρει πόντους κατά τη διάρκεια του αγώνα αφού δεν έχει εύκολο καλάθι.
Το μόνο που έχει εύκολο είναι τα ριμπάουντ με πρωταγωνιστή τον Κρουμπάλι που είναι ο πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος με 47.
Μάλιστα ο Ουσμάν Κρουμπάλι έγινε ο πρώτος χρονικά παίκτης της φετινής Basket League που έφτασε σε double-double για δεύτερη φορά, αφού το κατάφερε λίγο αργότερα και ο Σακούρ Τζούστον του Άρη στο ματς με την ΑΕΚ. Ο φόργουορντ-σέντερ της λαρισινής ομάδας είχε 11 πόντους και 13 ριμπάουντ φτάνοντας για δεύτερη φορά σε double-double μετά την περασμένη αγωνιστική όταν είχε 12 πόντους και 10 ριμπάουντ κόντρα στο Λαύριο.
Είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο Ουσμάν Κρουμπάλι έφτασε σε διψήφια επίδοση ριμπάουντ και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Πρωταθλήματος, αφού είχε 13 στην πρεμιέρα με τον Κολοσσό, 11 με την ΑΕΚ, 10 με το Λαύριο και 13 χθες.
Η ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΕ πρέπει να ξεχάσει τι έχει γίνει μέχρι τώρα και κυρίως το παιχνίδι στην Πάτρα με τον Προμηθέα όπου έχασε με 91-77 και για το οποίο ο τεχνικός Νίκος Παπανικολόπουλος δήλωσε: «Να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Προμηθέα, διότι κέρδισε δίκαια. Το παιχνίδι είχε δύο όψεις, στο πρώτο αν είχαμε βάλει κάποια σουτ θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά η δεύτερη όψη είχε να κάνει με τον Προμηθέα ουσιαστικά να παίρνει μια διαφορά στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου και να την διατηρεί μέχρι τέλους. Ο Καράμπελας είναι μια εξαιρετική περίπτωση, έχει συγκεκριμένο ρόλο, και θεωρώ ότι στο τέλος της σεζόν θα γίνουν πραγματικότητα όλα αυτά που θέλει».

 

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
*Με τους 12 πόντους που είχε χθες, ο Θόδωρος Ζάρας έγινε ο 55ος παίκτης στην ιστορία της Basket League που έφτασε τους 2.300+. Το κατάφερε στον 322ο αγώνα του στην κατηγορία.
*Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης μοίρασε τρεις ασίστ με τις οποίες έφτασε τις 200 στον 319ο αγώνα του στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.
*Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του φετινού Πρωταθλήματος. Αυτό έκανε δύο φορές ο Ολυμπιακός και από μία Ιωνικός και ΠΑΟΚ.

 

ΔΥΣΚΟΛΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον από όσο θα περίμενε κανείς είχε η χθεσινή αναμέτρηση, για την 4η αγωνιστική της Basket League, στο Ιβανώφειο, ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό. Χρειάστηκε να παιχτεί παράταση για να αναδειχτεί ο νικητής, με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν, τελικά, στο ροζ φύλλο με 96-90 και να κρατούν το αήττητό τους στο πρωτάθλημα. Χωρίς νίκη, αντίθετα, παραμένει στην Α1 ο «Γηραιός» (έχει κάνει και το ρεπό του), ο οποίος είχε θεατή στις κερκίδες του γηπέδου τον Στέργιο Κουφό. Ο Ελληνας τεχνικός κατέληξε σε συμφωνία με τους διοικούντες την ΚΑΕ στο να είναι ο καινούργιος προπονητής της ομάδας (μετά τη λύση της συνεργασίας του Ηρακλή με τον Θανάση Σκουρτόπουλο), μέχρι το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.
Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-36, 54-63, 78-78, 90-96


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Σε αναμετρήσεις για την 4η αγωνιστική της Α1 Ανδρών/Basket League, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Προμηθέας Π.-Λάρισα     91-77
Κολοσσός Ρ.-Ιωνικός Ν.     88-81
ΑΕΚ-Άρης     64-63
Λαύριο-Απόλλων Π.     82-66
Ηρακλής-Ολυμπιακός     90-96 -παρ. (78-78 κ.α.)
Περιστέρι-Παναθηναϊκός     62-77
 Ρεπό: ΠΑΟΚ

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)
Ολυμπιακός     8
Λαύριο     7
Κολοσσός Ρόδου     7
Προμηθέας Πατρών     7
ΑΕΚ     6
Απόλλων Πατρών     6
Ιωνικός Νικαίας     5
Παναθηναϊκός     5 -3 αγ.
Λάρισα     5
Άρης     5
ΠΑΟΚ     4 -3 αγ.
Περιστέρι     4 -3 αγ.
Ηρακλής     3 -3 αγ.

 

Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Άρης - Λαύριο    17:00
Απόλλων Π. - Προμηθέας     17:00
Ιωνικός - ΑΕΚ     20:00
31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΠΑΟΚ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ     17:00
ΛΑΡΙΣΑ - Ηρακλής     17:00
Παναθηναϊκός - Κολοσσός     20:00

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass