ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΗΛΙΤΣΗ

Oταν ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής για όλους...

ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ ΒΟΛΕΪ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 21:10

Αθλούμαι σημαίνει βελτιώνω τη ζωή μου... Ο αθλητισμός έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι προσφέρει σημαντικά οφέλη στη σωματική, πνευματική και ψυχική υγεία του παιδιού, του έφηβου, αλλά και του ενήλικα.

Και αυτό είναι το μήνυμα που προέρχεται από την οικογένεια Πηλίτση...
Ο πατέρας Αθανάσιος Πηλίτσης ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο και έχει ως γυμναστής ειδικότητα στην κολύμβηση. Επίσης είναι προπονητής ποδοσφαίρου και προπονητής φυσικής κατάστασης. Η μητέρα Αλεξάνδρα Τοντόροβιτς-Πηλίτση ασχολούνταν επαγγελματικά με το χάντμπολ και το σκι.
Και τα παιδιά μυήθηκαν και αυτά στον αθλητισμό με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αθλητική οικογενειακή παράδοση. Ο Ανδρέας είναι 24 χρόνων και είχε ασχοληθεί για αρκετά χρόνια με το μπάσκετ και λιγότερα χρόνια με τον στίβο.
Ο Κωνσταντίνος είναι 15 χρόνων και ασχολείται με το τζούντο και το μπάσκετ, ενώ έχει κατακτήσει στην κατηγορία του τη 2η θέση στα Βαλκάνια. Ο Μάριος είναι 12 χρόνων και ασχολείται με το τζούντο και το μπάσκετ και φέτος κατέκτησε την πρώτη πανελλήνια θέση στην κατηγορία του στο τζούντο.
Η οικογένεια δεν είχε βολεϊμπολίστα, αλλά το κενό το κάλυψε ο Πέτρος που σε ηλικία 16 χρόνων (γεννήθηκε 8 Ιουνίου 2005) ως αθλητής της ΕΑΛ κλήθηκε στην Εθνική ομάδα παίδων του βόλεϊ (παίζει στη θέση του λίμπερο).
Θεώρησε προπομπό για την κλήση του αυτή την ενασχόλησή του με το άθλημα της ενόργανης γυμναστικής που τον βοήθησε, όπως μας είπε, σημαντικά.
Για την κλήση του στην Εθνική που αυτή τη στιγμή παίζει στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στη Βουλγαρία μας είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος με την ευκαιρία που άρπαξα, περίμενα με ανυπομονησία αυτή την κλήση γιατί έχω δουλέψει και κουραστεί αρκετά όλο αυτό τον καιρό».
*Σε τι κατάσταση βρίσκεται η Εθνική;
«Θα έλεγα ότι σαν Εθνική ομάδα είμαστε κάπως άτυχοι γιατί έχουν χαθεί πολλές ώρες προπονήσεις λόγω του κορονοϊού, αλλά, παρόλα αυτά δουλέψαμε σκληρά κατά τη διάρκεια των καμπ με την Εθνική Ομάδα αλλά και κατά τη διάρκεια των προπονήσεων με τις ομάδες μας».
*Οι στόχοι σου...
«Ένας από τους στόχους μου ήταν να μπω στην Εθνική ομάδα παίδων και τον πέτυχα, γενικά έχω θέσει υψηλούς στόχους στον εαυτό μου και μέρα με τη μέρα είμαι όλο και πιο κοντά διότι επενδύω πολύ στον εαυτό μου και ξοδεύω αρκετές ώρες σε προπονήσεις είτε έξω είτε μέσα στο γήπεδο. Επίσης και στο γυμναστήριο. Όλα αυτά τα έχω πετύχει χάρη στη σημαντική βοήθεια των προπονητών μου».
*Τα νέα παιδιά δεν δείχνουν να προτιμούν το βόλεϊ;
«Η αλήθεια είναι ότι πολλά παιδιά δεν προτιμούν το βόλεϊ στην ηλικία μου και είμαστε λίγοι αυτοί που ασχολούμαστε σε όλη την Ελλάδα με το άθλημα. Το ελληνικό βόλεϊ αδικείται στις αναπτυξιακές κατηγορίες γιατί δεν είναι τόσο διαδεδομένο όσο θα έπρεπε. Το αξίζει σαν άθλημα. Πριν ασχοληθώ με το βόλεϊ είχα ασχοληθεί και με την ενόργανη για αρκετά χρόνια, η οποία με βοήθησε σε τεράστιο βαθμό στο άθλημα που μετέπειτα ακολούθησα.
Όμως το πιο σημαντικό ήταν η οικογένεια, είμαι από μια πολύτεκνη αθλητική οικογένεια και είμαι σίγουρος ότι έχω πάρει τις κατάλληλες αρχές απ’ τους γονείς μου που ως έμπειροι προπονητές και πρώην αθλητές καθοδήγησαν εμένα και τα αδέλφια μου στον αθλητισμό γιατί ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια. Ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων είτε με τη συμμετοχή τους σε κάποιο άθλημα είτε ως απλοί θεατές, καθώς είναι πολλά τα οφέλη του».

 

ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ
Η Εθνική παίδων με τη συμμετοχή ως λίμπερο του Λαρισαίου Πέτρου Πηλίτση προηγήθηκε 2-0 απέναντι στη Σερβία αλλά έχασε το παιχνίδι με 2-3 (25-23, 25-21, 20-25, 19-25, 8-15 στην πρεμιέρα της στον 1ο προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Κ18 που ξεκίνησε στη Σόφια της Βουλγαρίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με όπλο την επίθεση και το μπλοκ έφτασε στο 2-0 σετ, όμως στη συνέχεια η Σερβία ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε από τη γραμμή του σερβίς και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη των αθλητών του Παναγιώτη Λακασά, το παιχνίδι οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ.
Εκεί το 4-4 έγινε 9-4 για τους Σέρβους, για να τελειώσει το σετ με 15-8 και ο αγώνας με 3-2 σετ. Τοπ σκόρερ για τη γαλανόλευκη ο Αλέξανδρος Νανόπουλος με 34 πόντους με 57% αποτελεσματικότητα στην επίθεση (29/51 τελειωμένες). Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική η Ρουμανία σήμερα το μεσημέρι ( 15.00).
Οι πόντοι της Σερβίας προήλθαν από 6 άσους, 59 επιθέσεις, 5 μπλοκ και 39 λάθη αντιπάλων και της Ελλάδας προήλθαν από 3 άσους, 49 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 34 λάθη αντιπάλων.
ΣΕΡΒΙΑ (Μποσκ Μάτσουζιτς): Μιλάνοβιτς 3 (2/5 επ., 1 άσος), Ντόπουντ 15 (14/29 επ., 1 μπλοκ, 38% υπ. - 25% άριστες), Μπρίμποριτς 20 (16/32 επ., 4 άσοι, 57% υπ. - 24% άριστες), Άλεξιτς 9 (6/12 επ., 3 μπλοκ), Τσβίτκοβιτς, Στάνκοβιτς 18 (18/28 επ.) / Νέντιτς (λ, 50% υπ. - 41% άριστες), Βέσελιτς, Κρίνιατσιτς 1 (1 μπλοκ), Στεπάνοβιτς 4 (3/8 επ., 1 άσος).
ΕΛΛΑΔΑ (Παναγιώτης Λακασάς): Σουσουρίδης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Παναγιώτου 5 (4/12 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. - 35% άριστες), Αδάμος 4 (3/6 επ., 1 μπλοκ), Νανόπουλος 34 (29/51 επ., 2 άσοι, 3 μπλοκ), Ρούσος 10 (8/17 επ., 1 άσος, 1 μπλοκ, 50% υπ. - 25% άριστες), Σταθέλος 7 (3/8 επ., 4 μπλοκ) / Μπαλούκας (λ, 43% υπ. - 33% άριστες), Πηλίτσης (λ, 32% υπ. - 18% άριστες), Βεζίρης 1 (1/1 επ.), Γεροδήμος, Κοντοστάθης, Παξιμαδάκης.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass