Φιλική νίκη για την ΑΕΛ

* ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΕΠΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ 2-1 * ΤΙ ΝΕΟ ΕΔΕΙΞΕ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΩΝ «ΒΥΣΣΙΝΙ» Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ * ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΑΝ ΟΙ «ΚΥΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΑΝΟΔΟΥ ΣΤΗ SUPER LEAGUE 2

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 21:00

Την ευκαιρία να «σπάσουν» τη μονοτονία των προπονήσεων είχαν χθες οι παίκτες της ΑΕΛ στο φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή Λάρισας στο στάδιο Αλκαζάρ, που έληξε με 2-1 υπέρ των «βυσσινί». Από την άλλη πλευρά ήταν ένα πολύ καλό αγωνιστικό τεστ για τους «κυανόλευκους» που περιμένουν εναγωνίως την έναρξη των αγώνων μπαράζ για άνοδο στη Super League 2 και είχαν την ευκαιρία να τσεκάρουν την αγωνιστική τους ετοιμότητα.


Τα γκολ πέτυχαν στο 60’ ο Παπαδόπουλος (0-1), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Κολομπίνο, στο 67’ ο Μαξιμένκο με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Μιλτιάδη και στο 81’ ο Ζαχαράκης με κοντινό σουτ. Ευκαιρίες χάθηκαν από τους Αθ. Παπαγεωργίου (13’), Κολομπίνο (27’), Νίνο (31’), Τσουμάνη (45’) και Ζαχαράκη (64’).
Για πρώτη φορά σε φετινό φιλικό αγώνα στον πάγκο της ΑΕΛ κάθισε χθες ο νέος τεχνικός Σωτήρης Αντωνίου, ο οποίος είδε κάποια πράγματα που ήθελε και παράλληλα έδειξε κάποια καινούργια στοιχεία ως προς τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας.
Αφενός ο νέος τεχνικός των «βυσσινί» έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους νέους και τους Λαρισαίους ποδοσφαιριστές και παρά το γεγονός ότι η ΑΕΛ δεν είχε κάποιο ουσιαστικό αγωνιστικό κίνητρο, αφού η ομάδα οδεύει προς διακοπές, είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησε ευκαιρίες.
Η ΑΕΛ έπαιξε με πολλές κάθετες μπαλιές, είχε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας με «build up» από πίσω απέναντι σε μία κλειστή άμυνα, στοιχεία που συνιστούν ένα νέο αγωνιστικό στιλ. Στα καινούργια στοιχεία καταγράφεται και εμφάνιση του Γλυνού στη θέση του δεξιού αμυντικού, ο οποίος ήταν πάρα πολύ καλός.
Παρά τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε φάνηκε για μία ακόμα φορά ότι εκτός του Όγκμποε οι παίκτες που βγαίνουν από πίσω για το γκολ δεν έχουν μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, κάτι το οποίο θα πρέπει να βελτιωθεί ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Σωτήρης Αντωνίου έπαιξε με 4-3-3 και ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, Γλυνό, Ομάρ, Αθ. Παπαγεωργίου και Ηλιάδη στην άμυνα, Κ. Παπαγεωργίου, Κολομπίνο και Ραμίρεζ στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Νίνο και Μαυριά στα άκρα της επίθεσης και Τσουμάνη σε θέση σέντερ φορ.
Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 24 ποδοσφαιριστές, ενώ για πρώτη φορά έπαιξαν με τη φανέλα της ΑΕΛ οι νεαροί Κούκος και Βλιώρας.
Εκτός ήταν οι τραυματίες Όγκμποε, Νικολιάς, Κούστα, Γκοτζαμανίδης, Γαρουφαλιάς, Κουτσιανούλης και Αγγελούλης, καθώς και ο Θεοδωρόπουλος για ξεκούραση.
Σε ότι αφορά στον Ηρακλή Λάρισας η εικόνα του ήταν ικανοποιητική ενόψει των αγώνων μπαράζ που έπονται και κυρίως έδειξε ότι παρά την αγωνιστική απραξία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική ετοιμότητα.
Ο τεχνικός Χρήστος Χατζηλιάδης παρέταξε την ομάδα σε 4-2-3-1 με τον Παπαγιάννη κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαγεωργίου, Καμπέρη, Κούλπα και Γκαλίτσιο στην άμυνα, Μπάμη και Παπαδόπουλο ως αμυντικά χαφ, Χριστίδη και Γκίκα στα άκρα, Ζαφειρίου ως επιτελικό μέσο και τον Αλεξίου σε θέση «φουνταριστού».
«Ήταν ένα πολύ καλό φιλικό παιχνίδι και ευχαριστούμε την ΠΑΕ ΑΕΛ γιατί με ένα τηλεφώνημα ανταποκρίθηκε θετικά στην πρότασή μας.
Το παιχνίδι μάς βοήθησε πάρα πολύ να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και παράλληλα να βρούμε αγωνιστικό ρυθμό, μετά από πολλές μέρες αγωνιστικής απραξίας» είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ηρακλή Λάρισας, Χρήστος Χατζηλιάδης και πρόσθεσε:
«Η ΑΕΛ πρωταγωνίστησε φέτος στη Super league 2 και ήταν όντως ένα δυνατό παιχνίδι για μας με πολύ καλό ρυθμό χωρίς σκοπιμότητες και καλή αγωνιστική εικόνα και από τις δύο ομάδες.
Βγάλαμε χρήσιμα συμπεράσματα και παράλληλα μπορέσαμε να διαχειριστούμε τις καιρικές συνθήκες.
Από κει και πέρα περιμένουμε την έναρξη των αγώνων μπαράζ και εύχομαι αυτό να γίνει σύντομα. Αν δείξουμε την απαιτούμενη αγωνιστικότητα και σοβαρότητα πιστεύω δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα ως προς την επίτευξη του στόχου μας».
Συνολικά οι «κυανόλευκοι» χρησιμοποίησαν 21 παίκτες, ενώ απουσίαζαν οι Χασομέρης (είναι ανέτοιμος) και Λώττας (αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και θα επανέλθει από τη Δευτέρα).
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας με βοηθούς τους κ. Παπαγεωργίου και Μίχο.
ΑΕΛ (Σ. Αντωνίου): Σουλούκος (46’ Μυσιρλής, 81’ Αντωνόπουλος), Γλυνός (46’ Γρηγορόπουλος), Ομάρ (46’ Μαϊδανός), Αθ. Παπαγεωργίου (46’ Μαξιμένκο), Ηλιάδης (46’ Μπέρτος), Κ. Παπαγεωργίου (46’ Τσέλα), Κολομπίνο (81’ Βλιώρας), Ραμίρεζ (81’ Δάκτυλας), Νίνο (46’ Ζησούλης, 81’ Κούκος), Μαυριάς (46’ Μιλτιάδης), Τσουμάνης (46’ Ζαχαράκης).
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Χρ. Χατζηλιάδης-Αθ. Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης (46’ Χάμος), Παπαγεωργίου (53’ Τάρτας), Καμπέρης (81’ Σταμάτης), Κούλπας (60’ Μπαλαμώτης), Γκαλίτσιος (79’ Δοδοντσάκης), Μπάμης (46’ Αγριόδημος), Γκίκα (46’ Κυριαλάνης), Παπαδόπουλος (65’ Βαγενάς), Αλεξίου (60’ Κακαβίτσης), Ζαφειρίου, Χριστίδης (46’ Ναρίνογλου).

 

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass