Νίκος Μπότης: Μεγαλώνοντας στην Ιντερ...

Προπονήσεις στην ανδρική ομάδα, βασικός στην U-19 και στην Εθνική Νέων - Αποκάλυψε ότι ένας Λαρισαίος υπέγραψε στην ιταλική Τζένοα

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2022 21:01

Τα παιδιά της ηλικίας του φέτος ασχολούνταν με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά ο ίδιος είχε άλλης μορφής εξετάσεις...

Ποδοσφαιρικές, και πράγματι πέτυχε απόλυτα τον στόχο του που ήταν να προωθηθεί στην ανδρική ομάδα της πρωταθλήτριας για 19 φορές Ιταλίας Ίντερ, στην οποία από ηλικία 18 χρονών ξεκίνησε τις προπονήσεις...
Ο βασικός τερματοφύλακας Σλοβένος Χαντάνοβιτς (έχει για 13 χρόνια τον ίδιο προπονητή τερματοφυλάκων) μιλάει για το «ελληνικό διαμάντι», ενώ ο νεαποκτηθείς από τον Άγιαξ Ονάνα έχει γίνει ήδη αυτοκόλλητός του.
Ο λόγος για τον Λαρισαίο Νίκο Μπότη που, και να ήθελε να δώσει εξετάσεις, δεν θα μπορούσε αφού η εκπαίδευση διαρκεί 13 χρόνια στην Ιταλία, ενώ το σχολείο του είναι το, σχολείο της ομάδας, Inter College... Στην Ελλάδα θα ακουγόταν σαν «ανέκδοτο» μια ποδοσφαιρική ομάδα να έχει σχολείο για τους παίκτες της...
Ο Νίκος Μπότης που πήγε στην Ίντερ από τον ΠΑΟΚ και έχει συμβόλαιο μέχρι το 2025 στέφθηκε πρωταθλητής Ιταλίας πέρυσι στην Primavera με την ομάδα Κ-19 (αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια βασικός, αν και μικρότερος σε ηλικία), μας λέει ότι η Ίντερ είναι ένας σύλλογος πολυσυλλεκτικός και αυτό σημαίνει ότι έχει παίκτες απ’ όλα τα μέρη του κόσμου. Στην ομάδα που αγωνίζεται υπάρχουν συμπαίκτες από 12 χώρες!
Γιατί προτίμησε το εξωτερικό; Ο λόγος απλός... «Πρέπει να μάθουμε ότι είμαστε πολίτες του κόσμου. Μπορεί να είσαι καλός παίζοντας στη Γ’ Εθνική κατηγορία σε μια ομάδα, αλλά δεν ξέρεις πόσοι είναι σαν εσένα στον κόσμο όλο... Στην Ελλάδα ο δρόμος είναι προαποφασισμένος από τις μικρές κατηγορίες σε μεγάλες και με οικονομική αβεβαιότητα. Δεν ξέρεις πότε θα πληρωθείς και πόσο... Στην Ιταλία παίζεις ποδόσφαιρο και η μόνη λέξη που υπάρχει είναι αφοσίωση σε αυτό που κάνεις... Μόνο προπόνηση και τίποτα άλλο. Τα οικονομικά είναι λυμένα και ξέρεις ότι παίρνεις ό,τι αξίζεις... Ακόμα και ο τρόπος δανεισμού είναι καθορισμένος, αλλά το πιο βασικό είναι ότι ξέρεις το ενδιαφέρον κάποιου για σένα... Κάποιος άνθρωπος του συλλόγου είναι μόνιμα κοντά σου... Και μιλάμε για έναν σύλλογο που έχει εκατοντάδες εργαζόμενους...».

 

ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ
Και συνεχίζει λέγοντας: «Είμαι τελειομανής και όταν έκανα ένα λάθος κλεινόμουν στο δωμάτιο και δεν ήθελα να βγω... Στην Ιταλία έμαθα άλλη φιλοσοφία. Από τα λάθη γίνεσαι καλύτερος. Αν δεν έκανες λάθη από 15 χρονών θα είχες πάρει τρία Τσαμπιονς Λιγκ και ένα Μουντιάλ. Στην Ιταλία δεν σε σκοτώνουν με ένα λάθος, αλλά σου ζητάνε να μάθεις από αυτό και να βελτιωθείς... Εδώ, αν κάνεις ένα λάθος, σου συμπεριφέρονται σαν εγκληματία».
*Στον χώρο των ΜΜΕ πώς λειτουργεί η ομάδα;
«Η ομάδα ελέγχει τα πάντα, αλλά έχει καλές σχέσεις αφού θέλει να εξυπηρετεί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Εκεί που δίνει ιδιαίτερο βάρος είναι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου πρέπει να προσέχεις ακόμα και που κάνεις ...like, για να μη θιγεί η ομάδα. Αυτό είναι από τα πιο σημαντικά...».
*Πώς είναι να προπονείσαι με παίκτες τους οποίους κάποιοι συνομήλικοί σου τους έχουν αφίσα στο δωμάτιό τους;
«Όταν κάνεις προπόνηση δεν σκέφτεσαι τίποτα. Πέφτεις στα πόδια του Λαουτάρου ή του Λουκάκου και πρέπει να πιάσεις την μπάλα. Πρέπει να ανταποκριθείς στις συνθήκες, το ποδόσφαιρο είναι δύσκολο άθλημα και γι’ αυτό στην Ίντερ δίνουν τεράστιο βάρος στην τακτική. Με τον κόουτς Ιντζάγκι κάνουμε πολλή ώρα τακτική και αφιερώνεται το μεγαλύτερο μέρος της προπόνησης. Δεν υπάρχουν ούτε αγωνιστικά ρεπό ούτε άδειες... Εγώ ήρθα σήμερα (σ.σ. Σάββατο) για πάω αύριο το πρωί (Κυριακή) να ενσωματωθώ στην Εθνική. Αδιανόητο να ερχόμουν μέρες νωρίτερα, παρότι ο καθένας επιθυμεί να δει τους γονείς του.
Κάνεις θυσίες για να ανταμειφθείς. Ζεις χωρίς γονείς, οι γονείς σε στερούνται και έχεις στόχο να παίξεις σε μια από τις καλύτερες ομάδες του πλανήτη».
*Οι στόχοι σου ποιοι είναι για φέτος;
«Να κάνω προπονήσεις με την ανδρική ομάδα της Ίντερ, να είμαι βασικός στην Κ-19 και βασικός στην Εθνική Νέων όπου πάμε στην Ελβετία για να αρχίσουμε τις μάχες για την πρόκριση στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων».
*Τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας σου δεν έχουν κολλήσει ούτε ένσημο, εσύ αντίθετα έχεις βγάλει χρήματα... Σε έχει επηρεάσει;
«Στόχος μου είναι να γίνω από τους καλύτερους τερματοφύλακες, δεν ασχολούμαι με το να ξοδέψω τα χρήματα. Δεν το κρύβω, θαυμάζω έναν ξένο ποδοσφαιριστή για τον τρόπο που επενδύει τα έσοδά του. Δεν κοιτάω να τα ξοδέψω ούτε στα μπαρ ούτε σε αγορές πολυτελών ειδών. Ακόμα και το σπίτι που νοικιάζω στο Μιλάνο είναι 100 μέτρα από το γήπεδο... Αυτό με ενδιαφέρει».
* * *
Ο Νίκος Μπότης έκλεισε τη συζήτησή μας με μια είδηση... «Έμαθα ότι ένας ακόμα Λαρισαίος ήρθε στην Ιταλία και υπέγραψε στην Τζένοα, ο Χρήστος Παπαδόπουλος, που έπαιζε στον Ηρακλή Λάρισας. Θέλω να του ευχηθώ καλή τύχη».

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass