Μάχη για τις τιμές των γυμναστηρίων

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ - ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΓΓ. ΜΟΡΑ

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2022 21:39

Του Σωτ. Κέλλα
Η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την Covid εποχή έφερε ένταση μεταξύ σωματείων και σχολικών επιτροπών σχετικά με το αντίτιμο των σχολικών γυμναστηρίων που χρησιμοποιούν οι ομάδες που γυμνάζονται σε κλειστούς χώρους.
Συγκεκριμένα από 60 ευρώ την ώρα εβδομαδιαίως η τιμή αυξάνεται σε 180 ευρώ για τα γυμναστήρια με παρκέ και από 40 σε 120 για αυτά που δεν έχουν παρκέ. Δηλαδή αν ένα σωματείο κάνει προπόνηση δέκα ώρες εβδομαδιαίως θα πληρώσει 1800 ευρώ, ενώ την προηγούμενη χρονιά πλήρωνε 600 ευρώ.
Προσπάθεια συμβιβασμού ανέλαβε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ Βαγγέλης Μόρας που χθες είχε συνάντηση με την τριμελή επιτροπή των εκπροσώπων των σωματείων των κλειστών γυμναστηρίων που αποτελούσαν οι κ.κ. Μπαζάκης, Κουτρούλης, Τριανταφύλλου Δήμητρα. Οι εκπρόσωποι των σωματείων μίλησαν ότι η αύξηση της τιμής θα μετακυλήσει στους γονείς, κάτι που δεν επιθυμούν και ιδιαίτερα σε μια ενεργειακή κρίση με αποτέλεσμα να υπάρξουν οικονομικές επιβαρύνσεις στα νοικοκυριά.
Τα σωματεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μαρασμό του λαρισινού αθλητισμού, αφού λόγω της μεγάλης ενεργειακής κρίσης θα υπάρξουν πολλοί γονείς που δεν θα στείλουν τα παιδιά τους σε αθλητικές δραστηριότητες λόγω τιμήματος. Παράλληλα τόνισαν ότι τα ίδια πληρώνουν τα έξοδα καθαριότητας, αλλά και είναι χωρίς θέρμανση.
Τέλος εξέφρασαν την απορία τους γιατί τα σωματεία του ποδοσφαίρου δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για τη χρήση των γηπέδων ποδοσφαίρου του Δήμου Λαρισαίων.
Ο Βαγγέλης Μόρας σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης είπε να στείλουν τα σωματεία μια επιστολή στον Δήμαρχο Λαρισαίων ώστε να επανεξετάσει το θέμα της τιμής των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων, ενώ το παρών κάποια στιγμή έδωσε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Σχολικών Γυμναστηρίων Θωμάς Δαούλας.
ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ
Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από την εγγραφή των αθλητικών σωματείων στο μητρώο αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και τα σωματεία που δεν είναι γραμμένα θα έχουν τον τελευταίο λόγο στη χρήση των σχολικών γυμναστηρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass