Η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά στη διοίκηση του Πελασγού

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δημοσίευση: 04 Νοε 2022 21:15

Η «χρυσή « Ολυμπιονίκης της Αθήνας (2004) Φανή Χαλκιά από χθες είναι η νέα αντιπρόεδρος του Πελασγού, δείγμα της αγάπης που έχει για τον λαρισινό σύλλογο, με τα χρώματα του οποίου έγραψε την πιο «χρυσή» σελίδα δόξας σε ατομικό επίπεδο Λαρισαίου αθλητή.


Η Φανή Χαλκιά μπήκε στη διοίκηση με στόχο να βοηθήσει τα νέα παιδιά και να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις της. Μαζί της στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο τρεις πρωταθλητές Χαλίτσιος, Γκουζιώνης και Παπαχατζής. Οι αθλητές παίρνουν το σωματείο στα …«χέρια τους» υπό την προεδρία του Ηλία Καφφέ, παλαίμαχου πρωταθλητή στο άλμα εις ύψος.
Η Χαλκιά τον Αύγουστο του 2003 πέτυχε καλύτερη επίδοση και στα 400μ. εμπόδια, στη Θεσσαλονίκη (56.40). Πανελλήνιο ρεκόρ στα 400μ. πέτυχε στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Βουδαπέστης (Μάρτιος 2004), με επίδοση 51.77, το οποίο βελτίωσε με επίδοση 51.68 στον ημιτελικό. Τελικά, πήρε την 6η θέση, με 52.90.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2004 κατέρριψε το δικό της ρεκόρ στα 400μ. εμπόδια με 54.88 στις 11 Ιουνίου του 2004. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου του 2004 πέτυχε την τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο στα 400 μ. με εμπόδια, πετυχαίνοντας και πανελλήνιο ρεκόρ με 54.16 στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Μπίντγκος της Πολωνίας. Το ρεκόρ της δεν έμελλε να το κρατήσει για πολύ. Στα Τσικλιτήρεια, στις 4 Ιουλίου του 2004, πέτυχε χρόνο 53.99 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που «κατέβηκε» τα 54 δευτερόλεπτα στο αγώνισμα. Η μεγαλύτερή της διάκριση ήρθε στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2004) της Αθήνας, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. εμπόδια με 52.82 και ενώ στον ημιτελικό σημείωσε Ολυμπιακό ρεκόρ με 52.77 και την 5η επίδοση όλων των εποχών στο αγώνισμα και ήταν 8η στα 4Χ400μ.
Στις 3 Ιουλίου του 2006 πέτυχε την τέταρτη επίδοση στον κόσμο με 53.71 στα 400μ. εμπόδια στο Super Grand Prix Τσικλητήρεια, στο Ο.Α.Κ.Α., τερματίζοντας δεύτερη, πίσω από την Αμερικανίδα Λασίντα Ντέμους, η οποία πέτυχε 53.03. Το 2006, κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ, αφού τερμάτισε 2η στον τελικό των 400μ. με εμπόδια με 54.02, στις 9 Αυγούστου του 2006. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου 2006 στην Αθήνα αγωνίστηκε στα 400μ. και με 50.94 κατέλαβε την 5η θέση.
Ο Πελασγός σε ανακοίνωσή του για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο αναφέρει τα εξής: «Η ανταπόκριση και η συμμετοχή των Μελών ήταν ενθαρρυντική για την περαιτέρω συνέχιση της δράσης του Συλλόγου μας και ο ρόλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου κρίνεται καθοριστικός για την πραγμάτωση των ιδανικών και των στόχων μέσα από την αξιοποίηση όλων των νέων προτάσεων και ιδεών. Ο Πελασγός αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι μια οικογένεια που στηρίζεται στα παιδιά της, όπως όλοι οι προπονητές που έχουν αναλάβει την εκγύμναση των νέων παιδιών ήταν παλαιοί αθλητές του Πελασγού, έτσι και η διοίκηση στελεχώνεται από παλιούς αθλητές που διακρίνονται σε άλλους τομείς της επαγγελματικής τους διαδρομής. Από την καταμέτρηση των ψήφων των αρχαιρεσιών που διεξήχθησαν παρουσία Δικαστικού Αντιπροσώπου, προέκυψε νέο Δ.Σ. το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:.
Πρόεδρος επανεκλέχθηκε ο Ηλίας Καφφές
Α’ Αντιπρόεδρος η Ολυμπιονίκης Φανή Χαλκιά
Β’ Αντιπρόεδρος ο Χρήστος Τσιάτσιος
Γενική Γραμματέας επανεκλέχθηκε η Παναγιώτα Σταμάκου
Ειδικός Γραμματέας ο πρώην Πρωταθλητής του Δεκάθλου Χρήστος Χαλίτσιος
Ταμίας ο παλαίμαχος Πρωταθλητής των 800μ Γιώργος Γκουζιώνης και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων ο παλιός Πρωταθλητής των 400μ με εμπόδια Αχιλλέας Παπαχατζής.
ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Κορίνα Καφφέ, Κώστας Κουτσιώρας, Μαίρη Σδράγκα.

 

Του Σωτ. Κέλλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass