ΤΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΤΟΥΣ... ΑΡΕΤΕΣ ΞΕΔΙΠΛΩΣΑΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι

* ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΙΜΗΣΑΝ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ ΚΑΙ ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ *ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑ ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ, ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2014 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:03

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Τις ποδοσφαιρικές τους... αρετές ξεδίπλωσαν για μία ακόμα χρονιά οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αρκετών συλλόγων του νομού. Πιστοί στο ποδοσφαιρικό έθιμο της Μ. Παρασκευής οι πρωταγωνιστές μιας άλλης εποχής φόρεσαν ξανά την αθλητική τους περιβολή και πάτησαν τον χλοοτάπητα. Παιχνίδια που μπορεί μεν να υστερούν σε δύναμη και υψηλή τεχνική, ξυπνούν όμως μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του λαρισινού ποδοσφαίρου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν ήταν λίγες οι ομάδες που κράτησαν ζωντανό το ποδοσφαιρικό αυτό έθιμο. Στο Βιολογικό, την Ανθούπολη, την Αγιά, το Ελευθεραί, το Μελισσοχώρι, τη Νίκαια αλλά και σε άλλες περιοχές του νομού θυμήθηκαν για λίγο τα παλιά.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε κάποιες ομάδες να τιμήσουν τη μνήμη παραγόντων και ποδοσφαιριστών που έφυγαν από τη ζωή όπως έγινε στην περίπτωση του Λαρισαϊκού και της Πελασγιώτιδας, αλλά και να ενισχύσουν φιλανθρωπικούς συλλόγους όπως στη Νίκαια.

Ας δούμε λοιπόν πώς εξελίχθηκαν οι χθεσινές αναμετρήσεις:

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΕΛΑ»

Η χθεσινή φιλική αναμέτρηση στην Ανθούπολη ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ομώνυμης ομάδας και της Πελασγιώτιδας ήταν η πρώτη για τη νεοσύστατη ομάδα των φιλοξενουμένων που κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο γκολ του Μπίλη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες των «βυσσινί» για να ανατροπή της εις βάρος τους κατάστασης το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και χάρισε ένα νικηφόρο ντεμπούτο στην ομάδα παλαιμάχων της Πελασγιώτιδας. Οι συντελεστές του Συλλόγου Παλαιμάχων αφιέρωσαν τη νίκη στη μνήμη των Ζήση Ντέτση, Αντώνη Ζώιρα, Κώστα Μιχάλη και Γιώργου Τσακμακίδη.

Παράλληλα όπως τονίσθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Πελασγιώτιδας ο σύλλογος Παλαιμάχων προγραμματίζει τουρνουά παλαιμάχων προς τα τέλη Μαΐου.

Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Σκριμπώνης με βοηθούς τους κ. Συρμακέζη και Ρίζο, ενώ το «παρών» έδωσε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος της Ανθούπολης κ. Βασίλης Αδαμόπουλος.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ (Καϊλόγλου - Πατσής): Θεοχάρης, Καραφέριας, Μαουσίδης, Φιτσούλας, Ζαφειρίου, Καραγιώργος, Χαυζηλιάδης, Τζιλάκας, Βαγενάς, Καραδήμας, Τσικλιτάρης (Δημόπουλος, Βασιλείου, Κωνσταντέλος, Μπουλιώτας, Νατσίδης, Τασιούλης).

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑΣ (Τζουρτζουκλής): Νεμπεγλέρας, Γαλατσίδας, Σκοτεινιώτης, Κατσάβας, Τσαμούρας, Στεργιάκης, Κουλούλας, Μπατζέλας, Μπίλης, Παναγιωτόπουλος, Κουτές (Σίμος, Σουλούκος, Τσακμακίδης Ι., Τσακμακίδης Μ., Ταλαχούτης, Μπατάλας, Ανδρεούδης, Σιδηρόπουλος, Σκαντζούρης, Καρβούνης, Καράσης, Νάτσης, Χατζής).

ΑΠΟΤΙΣΑΝ ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ

Τη μνήμη των ποδοσφαιριστών, παραγόντων και προπονητών που έφυγαν από τη ζωή τίμησε χθες με τον καθιερωμένο φιλικό αγώνα Νέων-Παλαιμάχων η ποδοσφαιρική οικογένεια του Λαρισαϊκού. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του συλλόγου Παλαιμάχων της ιστορικής ομάδας της Λάρισας που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει θεσμός και διεξάγεται ανήμερα της Μ. Παρασκευής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο στο σημείο όπου είχαν τοποθετηθεί φωτογραφίες των εκλιπόντων με την επιγραφή «Όσο ζούμε δεν σας ξεχνούμε» και η πλακέτα με τα ονόματά τους: Νίκος Βεντόκης, Αθανάσιος Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλειος Αλεξανδρής, Μιχαήλ Σάλος, Γεώργιος Σπυρόπουλος, Μενέλαος Σπυρόπουλος, Νικόλαος Κοντογιαννόπουλος, Θεόδωρος Γιοβανόπουλος, Αθανάσιος Μανίκας, Κωνσταντίνος Μαλάκης, Άγγελος Ευθυμιάδης, Αντώνιος Τζιόλας, Σωτήριος Γιαννακός, Κωνσταντίνος Κουρόγλου.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό μέρος οι Παλαίμαχοι απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν ξέχασαν την ποδοσφαιρική τους τέχνη αντιθέτως ξέρουν ακόμα να σκοράρουν γι’ αυτό και επικράτησαν των Νέων με 3-2. Στο πρώτο μέρος η παλιά φρουρά των

«πρασίνων» αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να αντιδράσει και να πάρει τη νίκη στα τελευταία λεπτά της επανάληψης με το γκολ του Κύρκου.

Τα γκολ για τους Νέους πέτυχαν οι Παπαγιαννόπουλος Κ. και Καζαντζής, ενώ για τους Παλαίμαχους σκόραραν οι Κύρκος 2 και Πατέτσος.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Βασίλης Καραβασίλης (άγγιξε το άριστα), ενώ την εκδήλωση τίμησε μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του Λαρισαϊκού και ταμίας της ΕΠΣΛ κ. Γιώργος Κοσμίδης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ (Τσουτσούμης): Μεϊμάρογλου, Τσεγκελίδης, Αγγέλης, Γκατζούδης, Γεωργούλας, Κύρκος, Δοξαράς, Σομπασίδης, Γεωργαλάς, Πλίτσης Β., Ροβογλίδης (Καλαντζής, Κούργιας, Τατίας, Ευαγγέλου, Νάνος, Μήλιος, Πλίτσης Λ., Κατσούλης Γ., Καραγκούνης, Πλίτσης Φ., Ρούμπος, Κατσούλης Κ., Καλουσόπουλος, Μότσιας, Καρίμαλης).

ΝΕΟΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ (Χατζής - Μπατσαράς): Μόσιαλος, Θεοχαρίδης, Σελήνης, Πατέτσος, Τσιμπουκλής, Μπλερίμ, Μικερτζής, Πασχάλης, Παπαγιαννόπουλος Κ., Παπαγιαννόπουλος Τ., Γενιτσεφτσής (Γιώργης, Κουρούκας, Μήλιος, Αβραμούλης).

ΚΑΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΟΝΤΡΟΛ

Φυσικά ένα τέτοιο παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς αντιντόπινγκ κοντρόλ αφού αμφισβητήθηκε η φυσική κατάσταση κάποιων ποδοσφαιριστών. Έτσι λοιπόν Παλαίμαχοι και Νέοι, διοικητικοί παράγοντες και φίλοι του συλλόγου επισκέφθηκαν γνωστό ουζερί στη Ν. Σμύρνη για το αντιντόπινγκ κοντρόλ το οποίο ωστόσο δεν ήταν θετικό.

ΒΡΟΧΗ ΤΑ ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Με το χορταστικό 6-6 ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση στη Νίκαια στην οποία συμμετείχαν ποδοσφαιριστές από τα σωματεία ΑΕΔ Νίκαιας, ΑΟ Νέων Καρυών, ΑΟ Μυραϊκός αλλά και από την ομάδα μπάσκετ Νίκαια 2012.

Ο αγώνας είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς οι εισπράξεις από τα εισιτήρια θα δοθούν για την ενίσχυση του συλλόγου «Αγάπη» του Δήμου Κιλελέρ.

Ουσιαστικά πρόκειται για την δεύτερη κατά σειρά διοργάνωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Νίκαια αφού η πρώτη είχε διεξαχθεί τα Χριστούγεννα.

Μετά από ένα καταιγιστικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο προηγήθηκαν με 4-0 οι ποδοσφαιριστές της Νίκαιας 1 έδειχναν ότι το παιχνίδι στην επανάληψη θα αποτελούσε απλή διαδικαστική υπόθεση. Η Νίκαια 2 δεν είχε πει ωστόσο την τελευταία της λέξη και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση ανατρέποντας τα αρχικά προγνωστικά.

Τα γκολ πέτυχαν οι Κανάκης, Πασχούδης, Πετράκης, Ανδρεόπουλος, Ουζούνης και Χασιώτης για τη Νίκαια 1 και οι Χρ. Κατσανούλης 4, Χριστοδούλου και Μπαντούλης για τη Νίκαια 2.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Κομήτσας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Πασχούδης, η πρόεδρος του συλλόγου «Αγάπη» κ. Χονδρονάσιου κ.ά.

ΝΙΚΑΙΑ 1 (Νούσιας): Καραφέριας Α., Κανάκης, Αετόπουλος, Λιμτσούλης, Μπουκόρος, Χαλιαμπάλιας Ρ., Κατσανούλης, Ψαρούλης, Κλεοντόρ, Πασχούδης (Πετράκης, Ασημακόπουλος, Πιστόλας, Ανδρεόπουλος, Πανδρεμένος, Γεωργόπουλος, Ουζούνης, Σταυρίδης, Χασιώτης).

ΝΙΚΑΙΑ 2 (Σολωμός): Κουρουκλίδης, Μπελαλίδης, Χονδρονάσιος, Γκούγκλας, Μπακαρτζής, Μπαντούλης, Χριστοδούλου Ηλ., Τίκας, Σπανός, Χασιώτης, Παπαγιαννόπουλος (Χαλιαμπάλιας Σ., Καραμάνης, Κατσανούλης Χρ., Βλάνδρος, Χριστοδούλου Ν., Μπλιάτσος, Καραφέριας Τ.).

ΠΛΟΥΣΙΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ

Αυτή τη φορά οι Παλαίμαχοι του Αστέρα δεν μπόρεσαν να κάνουν την έκπληξη και να πάρουν τη νίκη αν και ασφαλείς δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Δημήτρης Καρακάσης παραπέμφθηκε από τον παρατηρητή διαιτησίας κ. Δημήτρη Φιλοκώστα γιατί οι υποδείξεις του ευνοούσαν τους Παλαίμαχους.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 4-4 σ’ ένα παιχνίδι που πρόσφερε συγκινήσεις και ολοκληρώθηκε σε τρία ημίχρονα αφού ακολούθησε το καθιερωμένο τσιπουράκι μετά την κανονική διάρκεια.

Τα γκολ πέτυχαν για τους Παλαίμαχους οι Νάτσιος, Ζαφειρούλης, Βογιατζής και Λυτροκάπης Χρ., ενώ για τους Νέους οι Ζαφειρούλης Κ. 2, Παπαδημητρίου και Ζουρλαδάνης.

ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ: Αποστόλου, Καρβούνης, Νάτσιος, Βογιατζής, Τζιατζούλης, Ζαφειρούλης Ι, Ζαφειρούλης ΙΙ. Αγγελούλης, Λυτροκάπης Γ., Λυτροκάπης Ι/Χρ., Λυτροκάπης Χρ., Λυτροκάπης Ι/Γ, Καρακάσης, Φιλιππούλης, Βλαώζος, Σαμψάρης, Βαμβακίδης, Χαρούλης, Ροϊδούλης.

ΝΕΟΙ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙΟΥ: Νούσιας, Τσιάρτας, Κλεισιάρης, Βαλώζος Ι, Βαλώζος ΙΙ, Αντωνόπουλος, Παπαδούλης, Παναγιωτόπουλος, Ζαφειρούλης, Αγγελούλης, Κουτσογιάννης, Λέτσιος, Λιάγκας, Ζουρλαδάνης Θ., Ζουρλαδάνης Αλ., Παπαδημητρίου.

ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΑΙ

Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση στο Ελευθεραί όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους Παλαίμαχοι και Νέοι του Διογένη Λάρισας. Το τελικό σκορ ήταν 3-3. Για την παλιά φρουρά του Διογένη σκόραραν οι Τσάκος, Πατσαβούρας και Ματράκης.

Οι Παλαίμαχοι αγωνίστηκαν με τους Τσικούδη Στέφ., Τσιτσιλή Θαν., Μπίζιο Μιχ., Γούργο Δημ., Μπούσια Χρ., Τσάκο Παν., Ζουζούλη Κ., Μούντι Μουναίνι, Πατσιαβούρα Νίκ., Σταυροθεώδορο Κ., Ματράκη Ν., Γούρο Κ. και Γαραζανάκη Μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass