Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ SUPER CUP ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΜΕ 3-1 ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (0-0 κ.α., παρ.)

Στην Τερψιθέα ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

* ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΚΩΣΤΑ ΜΠΡΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟΚΡΟΥΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 30 Αυγ 2013 3:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:18
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Ο πρώτος τίτλος της φετινής περιόδου στο νομό είχε χρώμα… μπλε. Ο Μαχητής Τερψιθέας επικράτησε στον χθεσινό τελικό του Super Cup της Δήμητρας Γιάννουλης με 3-1 στα πέναλτι (0-0 κ.α., παρ.) και διεύρυνε την τροπαιοθήκη του με ένα ακόμη τίτλο. Ο αγώνας διεξήχθη στο AEL FC Arena, παρουσία 400 περίπου φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με προεξέχοντα τον πρώτο πολίτη της Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, ο οποίος μάλιστα απένειμε το κύπελλο στους νικητές.
Μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού ο τερματοφύλακας του Μαχητή Τερψιθέας που στη διαδικασία των πέναλτι έκανε δύο καθοριστικής σημασίας αποκρούσεις χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.
ΚΟΝΤΡΑΣΤ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Στο ποδόσφαιρο είθισται να λέγεται η φράση «ποτέ μη λες ποτέ». Κάπως έτσι είχαν τα πράγματα χθες στο AEL FC Arena με τον Μαχητή Τερψιθέας να μπαίνει δυνατά στο πρώτο μέρος και να δείχνει ότι μπορεί να αναλάβει τα ηνία του αγώνα απέναντι σε έναν μουδιασμένο αντίπαλο.
Τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με ένα δοκάρι από τους Μαλάκο (4’) και Μάτο (6’, 16’) καταγράφονται στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για λογαριασμό του Μαχητή που σ’ αυτό το διάστημα θα μπορούσε να είχε θέσει τις βάσεις για τη νίκη στην κανονική διάρκεια του αγώνα.
Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν η αναμενόμενη για τους «κυανόλευκους» αφού η Δήμητρα Γιάννουλης έδειχνε να αποβάλλει σιγά-σιγά την κακή ψυχολογία και να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια περνώντας στο προσκήνιο.
Ιδιαίτερα στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην με τους «πράσινους» να έχουν την υπεροχή των κινήσεων και να πιέζουν τον αντίπαλό τους ψάχνοντας το δρόμο προς τα δίχτυα χωρίς ωστόσο να είναι αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
Το ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με τη Δήμητρα να διατηρεί την υπεροχή των κινήσεων και τον Πατσιωτό να μετατρέπεται σε μοιραίο παίκτη όταν αρχικά στο 91’ μετά την πάσα του Κοταρέλα δεν κατάφερε να πλασάρει τον Μπρέλλα και αργότερα στο 118’ μετά την πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα του Μακανίκα με κοντινή κεφαλιά δεν μπόρεσε να παραβιάσει την αντίπαλη εστία.
Άτυχη στιγμή για τον Μαχητή η αποβολή του Μολά στο 107’ (με δεύτερη κίτρινη κάρτα) που έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για την ομάδα του.
Τελικά το 0-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος και το παιχνίδι οδηγήθηκε στη ρουλέτα των πέναλτι όπου εκεί «μίλησε» η κλάση του Κώστα Μπρέλλα. Ο τερματοφύλακας του Μαχητή απέκρουσε το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε ο Φατούρας. Στη συνέχεια ο Νικούλης έκανε το 1-0, ενώ αμέσως μετά ο Μαλαβιέζος έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με τη Δήμητρα να βρίσκεται σε ακόμα πιο δύσκολη θέση.
Οι Μπουροζίκας, Κοταρέλας και Μάτος ευστοχούν στη συνέχεια για να γίνει το σκορ 3-1. Ο Μανάκας καλείται να εκτελέσει το τέταρτο πέναλτι της Δήμητρας αλλά ο Μπρέλλας κάνει την πιο καθοριστική απόκρουση και βάζει οριστικό τέλος στην αγωνία χαρίζοντας το πολύτιμο τρόπαιο στην ομάδα του.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
4’: Δυνατό σουτ του Μαλάκου από καλή θέση και ο Γκικούδης επεμβαίνει σωτήρια.
6’: Ο Μάτος διεκδικεί μια προωθημένη μπαλιά κερδίζει την μπάλα και ελευθερώνεται από τον αντίπαλό του και από πολύ κοντά στην αντίπαλη εστία σουτάρει ελάχιστα άουτ.
16’: Ωραία ενέργεια και σέντρα του Νικούλη από τα δεξιά και ο Μάτος με σουτ πάνω στην κίνηση σημαδεύει το αριστερό κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
17’: Δυνατό σουτ του Πατσιωτού και ο Μπρέλλας μπλοκάρει με δεύτερη προσπάθεια.
37’: Σουτ του Κοταρέλα από τα δεξιά και ο Μπρέλλας μπλοκάρει την μπάλα.
41’: Φάουλ του Νικούλη, ο Γκικούδης αποκρούει, ο Μάτος προσπαθεί με κεφαλιά να τη σπρώξει στα δίχτυα για να απομακρύνουν τελικά οι αμυντικοί της Δήμητρας.
44’: Ωραίο τακουνάκι του Κοταρέλα στον Σπανό ο οποίος από καλή θέση εντός περιοχής σουτάρει για να μπλοκάρει ο Μπρέλλας.
63’: Δυνατό σουτ του Πατσιωτού μετά από προωθημένη μπαλιά του Φατούρα.
70’: Φάουλ του Κοταρέλα και ο Μπρέλλας μπλοκάρει.
71’ Σουτ του Μολά και ο Γκικούδης μπλοκάρει.
80’: Ωραία ενέργεια και σέντρα του Μάτου από τα αριστερά, η μπάλα περνάει από τον Μαλάκο και ο Τσιαντούλης σε δεύτερο χρόνο σουτάρει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
88’: Ο Σπανός παίζει πολύ ωραία το 1-2 με τον Μπαρούτα μπαίνει στην περιοχή όμως το σουτ που επιχειρεί μπλοκάρει ο Μπρέλλας.
91’: Μετά από μπαλιά του Κοταρέλα ο Πατσιωτός βγαίνει πιεζόμενος απέναντι στον Μπρέλλα ο οποίος αποκρούει το πλασέ και εξουδετερώνει τον κίνδυνο.
95’: Ανάποδο ψαλιδάκι του Μαλάκου και η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ.
105’: Γυριστό σουτ του Μάτου μπλοκάρει ο Γκικούδης.
118’: Πολύ ωραία ενέργεια και σέντρα του Μακανίκα από τα δεξιά και ο Πατσιωτός από πολύ κοντά με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Παρά το γεγονός ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται ακόμα στην περίοδο της προετοιμασίας τους και η κούραση είναι δεδομένη, οι ποδοσφαιριστές κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες λόγω της ζέστης και πράγματι τους αξίζουν συγχαρητήρια. Ξεχώρισαν από την ομάδα του Μαχητή οι Μπρέλλας, Μάτος και Νικούλης ενώ από τη Δήμητρα κορυφαίος ήταν ο Κώστας Κοταρέλας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Ζήλος ο οποίος προσπάθησε να αποδώσει δικαιοσύνη ωστόσο εκφράστηκαν κάποια παράπονα εκατέρωθεν. Οι κυριότερες φάσεις που αμφισβητήθηκαν ήταν το μαρκάρισμα του Νικούλη στο 65’ για το οποίο οι άνθρωποι της Δήμητρας ζήτησαν να βγει η δεύτερη κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του διαιτητή, ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στη φάση της αποβολής του Μολά στο 107’.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Κοταρέλας (36’), Νικούλης (56’), Αθανασίου (62’), Πατσιωτός (109’). Ο Μολάς που στο 107’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα είχε αντικρίσει την πρώτη στο 81’.
Βοηθοί διαιτητές ήταν οι κ. Παπαδημητρίου και Καρακώστας και 4ος διαιτητής ο κ. Μαστοροδήμος οι οποίοι ήταν πολύ καλοί.
Χρέη παρατηρητή αγώνα εκτέλεσαν οι κ. Αγγελούλης και Γκανούρης.
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ (Ν. Σταυροθόδωρος): Μπρέλλας, Ντούγκος (46’ Λιλολάρι), Παγκαρλιώτας (103’ Μπουροζίκας), Αθανασίου, Φλώρος, Παυλόπουλος, Τσιαντούλης (83’ Κορλός), Μολάς, Νικούλης, Μάτος, Μαλάκος.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Ι. Μπουρνάκας-Β. Μπακογιάννης): Γκικούδης, Φατούρας, Μπαρούτας, Ζάρρας (56’ Θώμος), Τέγος, Εμμανουήλ, Παναγιωτίδης (53’ Μακανίκας), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Σπανός (110’ Μαλαβιέζος).
ΟΙ ΑΠΟΝΟΜΕΣ
Η αυλαία του τελικού έπεσε με τις απονομές μεταλλίων και κυπέλλων σε νικητές και ηττημένους από τον δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη και τους διοικητικούς της ΕΠΣΛ κ. Σκάρλο και Γρηγοριάδη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία στιγμή και παρά την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΕΠΣΛ μετά από ενέργειες των ανθρώπων της διοίκησης με τους υπεύθυνους του AEL FC Arena το κυλικείο του γηπέδου λειτούργησε κανονικά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass