ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «Δ. ΚΟΥΚΟΥΛΙΤΣΙΟΣ - Δ. ΜΟΥΣΙΑΡΗΣ»

Μετά από 20 χρόνια ήρθε η ώρα για ανανέωση...

* ΑΤΟΝΗΣΕ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΣΥΜΒΑΝ ΤΟΥ 1979

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2013 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:16
Του Κ. Γκιάστα
Η κίνηση του τότε Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Λάρισας το 1993 να πραγματοποιήσει ένα τουρνουά στην μνήμη των αδικοχαμένων ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, Δημήτρη Κουκουλίτσιου και Δημήτρη Μουσιάρη ήταν αν μη τι άλλο μια κίνηση ιδιαίτερα τιμητική για δύο σπουδαία διεθνή ταλέντα του νομού.
Είκοσι χρόνια μετά όμως ο θεσμός δείχνει πως χρειάζεται ανανέωση. Τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στο οργανωτικό οι σπουδαίες προσπάθειες των ανθρώπων του ΔΟΠΑΕΛ δεν φτάνουν από μόνες τους. Χρειάζονται αποφάσεις που να τονώσουν το ενδιαφέρον. Στο αγωνιστικό οι ομάδες της Λάρισας λιγοστεύουν (κάτι που επεσήμανε και ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Κυριτσάκας) ενώ ακόμα και η ΑΕΛ δεν συμμετέχει με καμία ομάδα της (ούτε από τα τμήματα υποδομής). Στο οργανωτικό πλέον οι ημερομηνίες των αγώνων έχουν ξεφύγει αρκετά από την 6η Σεπτεμβρίου που χάθηκαν οι δύο ποδοσφαιριστές (το 1979) ενώ για το Δαμάσι (τόπος καταγωγής του Μουσιάρη) θα πρέπει να βρεθεί ένας πιο ενεργός ρόλος.
ΜΕ ΧΑΤ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΟΥΣΙΚΑ...
Στο χθεσινό τελικό που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο «Κουκουλίτσιος - Μουσιάρης» ο Ηρακλής Λάρισας κέρδισε τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστικής ήταν ο πολύπειρος φορ, Παναγιώτης Φουσίκας. Ο... «Φουσιγκόλ» σημείωσε χατ τρικ και αποδείχθηκε πως έχει την αίσθηση του τέρματος σε κάθε φάση.
Συγκεκριμένα το 1-0 το έκανε στο 37’ όταν με ωραίο τρόπο πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Αβέρωφ Παζιάνα. Νωρίτερα το Αβέρωφ είχε δύο καλές στιγμές με Ελευθέρογλου και Τσιρβούλη με τον Μαγαζιώτη να λέει «όχι».
Στην επανάληψη ο Φουσίκας στο 50’ μετά από πολύ καλή πάσα του Σταμουλάκη ενώ στο 54΄ με γυριστό συρτό σουτ έκανε το 3-0. Το Αβέρωφ μείωσε λίγο πριν τη λήξη με τον Ταρταμπούκα.
ΒΑΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΑΚΑΣ: «ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΑΡΙΣΙΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ»
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ, Βάιος Κυριτσάκας λίγο μετά τη λήξη του τελικού και πριν τις βραβεύσεις δεν «κρύφτηκε» στην ομιλία του. Δήλωσε πως : «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την μνήμη αυτών των σπουδαίων ποδοσφαιριστών. Το κάνει ο Δήμος Λάρισας τα τελευταία 20 χρόνια αυτό το τουρνουά και το κάνει για να θυμόμαστε δύο παίκτες που αν ζούσαν θα έδιναν πάρα πολλά στο ποδόσφαιρο της Λάρισας και στην ομάδα της ΑΕΛ. Όμως ο στόχος είναι να αυξηθούν οι ομάδες της Λάρισας. Να γίνουν περισσότερες και να μεγαλώσει το ενδιαφέρον. Ακόμα και η ΑΕΛ θα μπορούσε να εκπροσωπηθεί με κάποια ομάδα της καθώς πρόκειται για αθλητές που ανήκαν σε αυτήν. Θέλω να πιστεύω πως από του χρόνου θα υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφερόν από όλους. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και φυσικά στους νικητές ένα μεγάλο μπράβο».
* Τις βραβεύσεις πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ κ. Κυριτσάκας και οι κ.κ. Κώστας Λυγούρας, Γιώργος Στουκογεώργος και Θανάσης Κοντοθανάσης.
* Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Βλιώρα, Μακρή, Ντελέζου. Τέταρτος ήταν ο κ. Τσιτσιρίκας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Ηρακλής Λάρισας (Κολομητρούσης): Μαγαζιώτης, Γκουντρουμπής, Κασνακούδης, Ντελόπουλος, Κοτούμπας, Θεοδώρου, Τσέλιγκας, Βάσσος, Φουσίκας, Κολομητρούσης, Σταμουλάκης ενώ έπαιξαν και οι: Τριανταφυλλόπουλος, Φιλίππου, Χατζής, Κιόρογλου, Δάσσιος, Μούτσα, Μέκρας.
ΠΑΟΛ Αβέρωφ (Αλεξούλης): Παζιάνας, Μιχαήλ, Λισγάρας, Ελευθέρογλου Γ., Καφφές, Βαΐτσης, Μητρακούλης, Περδίκης Σ., Βλασίδης, Τσιρβούλης, Ταρταμπούκας ενώ έπαιξαν και οι: Ελευθέρογλου Α., Καψάλης, Κίτσιος, Κυρανούδης, Σαμπάνης, Περδίκης Ν., Καραγκούνης.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass