ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Συγχωνεύονται Όλυμπος Λάρ. και Ίκαρος Ν.

* ΦΕΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΛ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ΕΝΩ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2013-14 ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ Η ΝΕΑ ΟΜΑΔΑ ΑΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 18 Αυγ 2012 2:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:47
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Η απάντηση στο ερώτημα για το εάν ο Όλυμπος Λάρισας θα αγωνιστεί φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας είναι καταφατική και δόθηκε από κοινού από τους ανθρώπους δύο ομάδων: Του Όλυμπου Λάρισας και του Ίκαρου Νεάπολης. Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία ακόμα συγχώνευση σωματείων. Αυτή τη φορά μιλάμε για μια ιστορική συνένωση δύο ομάδων της πόλης της Λάρισας που έχουν να επιδείξουν σημαντική πορεία στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Ο μεν Ίκαρος από το 1979 αλλά με μία διακοπή επτά ετών (2002-’09) ο δε Όλυμπος Λάρισας από το 1988.
Για τη φετινή χρονιά η υπό συγχώνευση ομάδα θα μετέχει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ ως Όλυμπος με έδρα τη Νεάπολη (και όχι το Γ. Μητσιμπόνας). Προπονητής θα είναι ο Γιώργος Χατζής με βοηθό τον Αλέξη Σακελλαρίου. Το ρόστερ της ομάδας θα αποτελείται από παίκτες των δύο σωματείων δηλαδή οι ποδοσφαιριστές του Ικάρου θα μεταγραφούν στον Όλυμπο. Τη σεζόν 2013-14 η νέα ομάδα θα αγωνίζεται με το καινούργιο της όνομα που θα είναι πιθανότατα ΑΟ Νεάπολης Λάρισας.
Για τους λόγους της συγχώνευσης και τους μελλοντικούς στόχους μίλησαν οι πρόεδροι των δύο σωματείων, ο επιχειρηματίας Γιώργος Μάλτζαρης από τον Όλυμπο Λάρισας και ο γιατρός Αντώνης Μπουχλαριώτης από τον Ίκαρο Νεάπολης οι οποίοι επισήμαναν τα εξής:
Αντ. Μπουχλαριώτης: «Αυτό που μέτρησε για να προχωρήσουμε σ’ αυτή την κίνηση ήταν το γεγονός ότι και ο Όλυμπος διαθέτει και αξιόλογους ποδοσφαιριστές και νεαρούς σε ηλικία. Είναι ένα σημείο που μας ενδιαφέρει δεδομένου ότι και το δικό μας ρόστερ απαρτίζεται ως επί το πλείστον από νεαρούς και φιλόδοξους παίκτες. Επομένως υπήρχε μια καλή βάση και μια κοινή φιλοσοφία για να ξεκινήσουμε το εγχείρημά μας. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ολύμπου κ. Μάλτζαρη για την άψογη συνεργασία που είχαμε και η οποία θα συνεχιστεί και στο νέο σωματείο.
Από κει και πέρα είναι και το θέμα ότι η Νεάπολη έχει τουλάχιστον μια πενταετία που δεν εκπροσωπείται στην Α’ κατηγορία. Είναι μεγάλο χρονικό διάστημα για μια συνοικία που έχει τροφοδοτήσει και συνεχίζει να τροφοδοτεί με ποδοσφαιριστές το ποδόσφαιρο της Λάρισας. Αυτοί οι δύο λόγοι συνετέλεσαν στο να προχωρήσουμε σ’ αυτή την κίνηση.
Ποια θα είναι η δομή του νέου συλλόγου;
«Αυτή τη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι ότι επικεφαλής αυτής της νέας ομάδας θα είμαι εγώ. Από κει και πέρα θα δούμε πώς θα συγκροτηθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο. Σε ό,τι αφορά στο όνομα της νέας ομάδας σίγουρα θα γίνει κάποια αλλαγή η οποία ωστόσο απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα και δεν προλαβαίνουμε μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επομένως ότι γίνει θα γίνει από την επόμενη χρονιά αναφορικά με το όνομα. Σκέψη μας είναι η ομάδα θα λέγεται ΑΟ Νεάπολη Λάρισας».
-Με το έμψυχο δυναμικό τι θα γίνει;
«Το ρόστερ θα απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές των δύο υπό συγχώνευση συλλόγων συν κάποιες προσθήκες από άλλες ομάδες οι οποίες θα κριθούν απαραίτητες. Αρχικά οι παίκτες του Ικάρου θα μεταγραφούν στον Όλυμπο στο οποίο θα γίνει η μετονομασία και η οποία θα ολοκληρωθεί στη συνέχεια. Προπονητής θα είναι ο Γιώργος Χατζής με βοηθό τον Αλέξη Σακελλαρίου. Η έδρα θα είναι η Νεάπολη δηλαδή ο Όλυμπος φέτος θα παίξει στη Νεάπολη.
Επίσης αλλαγές αναμένονται και στο κομμάτι των τμημάτων υποδομής για τις οποίες ωστόσο δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση. Ο σχεδιασμός βρίσκεται σε εξέλιξη. Δηλαδή σε ποια γήπεδα θα προπονούνται με ποιους προπονητές κ.λπ.».
-Οι αγωνιστικοί στόχοι της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα πως προσδιορίζονται;
«Καταρχήν θέλουμε η ομάδα να απαρτίζεται από δυνατούς και φιλόδοξους ποδοσφαιριστές οι οποίοι μέσα από την ομάδα θα έχουν την δυνατότητα να αναδειχθούν. Αυτό μας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση. Από κει και πέρα θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».
Γ. Μάλτζαρης: «Οι παράγοντες του Ικάρου είναι νέοι, με όρεξη για δουλειά και φιλοδοξίες για το μέλλον. Εγώ θα είμαι συμπαραστάτης αυτής της προσπάθειας, θα συμβάλω με τον τρόπο μου αλλά τα ηνία της νέας ομάδας θα τα αναλάβουν τα νέα αυτά παιδιά. Θέλω μια χρονιά ηρεμίας. Είμαι 18 χρόνια πρόεδρος. Στόχος μας είναι να κάνουμε ένα ισχυρό αγωνιστικό σύνολο που θα έχει αξιοπρεπή παρουσία στη μεγάλη τοπική κατηγορία τη νέα σεζόν και πιστεύω ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να το πετύχουμε».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass