Η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ Τ. ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Κυπελλούχος ΕΠΣΛ ο Αμπελωνιακός

* ΟΙ «ΠΡΑΣΙΝΟΙ» ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΧΘΕΣΙΝΟ 41ο ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ ΜΕ 1-0

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2012 3:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:25
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΠΣΛ για πρώτη φορά στην ιστορία του πανηγύρισε χθες στο γήπεδο Τυρνάβου ο Αμπελωνιακός, ο οποίος επικράτησε στον 41ο τελικό της Δόξας Αργυροπουλίου με 1-0.
Ιστορική στιγμή για την ομάδα του Τάκη Παραφέστα αλλά και για τον ίδιο προσωπικά ο οποίος αν και έδωσε το «παρών» σε άλλους τρεις τελικούς ως προπονητής (δύο με τον Ηρακλή Λάρισας και έναν με τον Τύρναβο) κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο φέτος με τον Αμπελωνιακό. Για την ομάδα του Αμπελωνιακού ήταν η τρίτη φορά και όπως αποδείχθηκε η καλύτερη.
Ο χθεσινός τίτλος επισφραγίζει μια άκρως επιτυχημένη χρονιά για τους «πράσινους». Μια χρονιά που ξεκίνησε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ συνεχίστηκε με την εξαιρετική πορεία στον 4ο όμιλο της Δ’ Εθνικής και ολοκληρώθηκε με το κύπελλο ΕΠΣΛ.
Σε ό,τι αφορά στη Δόξα Αργυροπουλίου που τη φετινή χρονιά προδόθηκε από τους τραυματισμούς και τις απουσίες βασικών της ποδοσφαιριστών, κυνήγησε με σθένος τη νίκη, κοίταξε στα μάτια έναν αντίπαλο μεγαλύτερης κατηγορίας και αν ήταν λίγο πιο τυχερή θα μπορούσε να είχε δώσει διαφορετική εξέλιξη στο παιχνίδι.
Ο αγώνας διεξήχθη παρουσία 1500 περίπου φιλάθλων και από τις δύο ομάδες που δημιούργησαν μία ωραία ατμόσφαιρα χωρίς να ξεφύγουν από το πλαίσιο του φίλαθλου πνεύματος.
Με την έναρξη της αναμέτρησης οι δύο αντίπαλοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους με τους τυπικά γηπεδούχους να ανοίγουν τον χορό των ευκαιριών όταν στο 5ο λεπτό μετά από γέμισμα του Χατζηλιόντα ο Φτίκας από πλάγια θέση απέναντι στον Κ. Χατζή επιχείρησε απευθείας σουτ για να διώξει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Δόξας. Στο 9’ ο Πατσιωτός μετά από σέντρα του Καρακάνου βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, έπιασε την κεφαλιά όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κατσίβελο.
Στο 17’ ο Αμπελωνιακός είχε τη μεγάλη φάση όταν ο Φτίκας βγήκε τετ α τετ αλλά σούταρε άτσαλα και μπλόκαρε ο Κ. Χατζής ενώ στο 25’ μετά από λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Μπουκουβάλας έγινε κάτοχος της μπάλας μπήκε στην περιοχή και υπό πίεση επιχείρησε σουτ για να αποκρούσει ο Κατσίβελος.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου ο Αμπελωνιακός ευτύχησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η φάση σημειώθηκε στο 51’ όταν ο Χατζηλιόντας εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά και προς το κόρνερ. Η μπάλα κατευθύνθηκε μέσα στην εστία στο πρώτο δοκάρι όμως ο Κ. Χατζής αν και προσπάθησε να την αποκρούσει δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ (1-0).
Ο Αμπελωνιακός πέτυχε το 1-0 και οι ποδοσφαιριστές του το πανηγύρισαν έντονα όμως στο 63’ οι «πράσινοι» στάθηκαν άτυχοι αφού ο Κακαβίτσης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα σε μαρκάρισμά του στον Καρακάνο και αποβλήθηκε. Η Δόξα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή και πίεσε τον αντίπαλό χάνοντας την μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 89’ όταν μετά από σέντρα του Μπουκουβάλα ο Μπάτζιος βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας του Αμπελωνιακού όμως δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά.
Νωρίτερα είχαν προηγηθεί δύο καλές στιγμές για τον Αμπελωνιακός, στο 76’ με τον Φτίκα και στο 82’ με το σουτ του Κυριάκου.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος στέλνοντας τον Αμπελωνιακό στον έβδομο ουρανό για την ιστορικής σημασίας επιτυχία με την οποία έκλεισε τη χρονιά.
***
Πολυτιμότερος παίκτης του τελικού ήταν ο Ανδρέας Χατζηλιόντας και εκ των κορυφαίων ο Κώστας Γκόλτσος, ενώ καλή εικόνα είχε και ο Φτίκας. Από την πλευρά του Αργυροπουλίου ξεχώρισαν οι Μπουκουβάλας, Γ. Χατζής, Λάζος.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τζήλος (εκφράστηκε δυσαρέσκεια από την πλευρά της Δόξας) με βοηθούς τους την κ. Κομισοπούλου και τον κ. Γεωργίου (χωρίς προβλήματα). Διαιτητές περιοχής ήταν οι κ. Κορέστης και Καλαντζής, ενώ 4ος ο κ. Τσιτσανούδης.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Ρόκα, Τζιαρτζιάνης, Δαλακώνης, Γκόλτσιος, Μπίκος, Αλεξανδρής (70’ Κυριάκος), Φλέγγας (61’ λ.τ. Κούρο), Κακαβίτσης, Χατζηλιόντας, Φτίκας (83’ Συκιώτης).
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ: Κ. Χατζής, Σπυρόπουλος, Σαλτσίδης (71’ Τσικούρας), Γ. Χατζής, Λάζος (88’ Σουφχάρας), Καρακάκος, Αλεξανδρίδης, Βουγιατζής (77’ Μούργκας), Πατσιωτός, Μπουκουβάλας, Μπάτζιος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass