«Έφυγε» ο Γιώργος Σαγρής

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2011 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:09
Ακόμη πιο φτωχός γίνεται ο επιχειρηματικός κόσμος της Λάρισας, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας, Γιώργος Σαγρής, σε ηλικία 64 ετών. Τον τελευταίο χρόνο νοσηλευόταν σε μονάδα αποκατάστασης, μετά την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί τον Ιανουάριο του 2010.
Άνθρωπος ανοιχτόκαρδος και ανοιχτόμυαλος, ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από τα χαμηλά, εργαζόμενος αρχικά ως οικονομολόγος-λογιστής σε διάφορες επιχειρήσεις, ενώ το 1980 έγινε μέτοχος στη Μεταλλεμπορική, την οποία και διοικούσε, ως πρόεδρος, μέχρι πρόσφατα, εταιρία με σημαντική δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα, ήταν πρόεδρος και μέτοχος της κατασκευαστικής εταιρείας «Shelter» και μέλος του Δ.Σ. και μέτοχος της εταιρίας «Κέντρο Ανακύκλωσης Θεσσαλίας».
Ο Γιώργος Σαγρής ήταν παντρεμένος, με τρία παιδιά. Μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο. Ο ίδιος έπαιζε στην ομάδα της Γλαύκης και αργότερα στη μικτή Λάρισας, ενώ για πολλά χρόνια μετείχε στη διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας, στην οποία διετέλεσε και πρόεδρος (1996-2003). Μετείχε και στη διοίκηση της ΠΑΕ ΑΕΛ, τη «χρυσή εποχή» της λαρισινής ομάδας.
Ως οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού και Πολιτικού τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του παραρτήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ενώ ως επιχειρηματίας ήταν ένα από τα παλαιότερα μέλη του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Λάρισας. Στη διοίκηση του ΕΒΕΛ, εκλέχτηκε πρώτη φορά σύμβουλος τον Νοέμβριο του 1993. Τον Ιανουάριο του 2002 εκλέχτηκε α΄ αντιπρόεδρος, ενώ ανέλαβε τα ηνία του φορέα τον Σεπτέμβριο του 2009, μετά την παραίτηση του Δημ. Γκουντόπουλου, οπότε και εκλέχτηκε πρόεδρος από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Με σχέδιο και όραμα για συνέργειες, είχε τονίσει την ανάγκη στήριξης της αγροτικής παραγωγής του νομού. «Η Λάρισα παραμένει ένας αγροτικός νομός και οι επιχειρήσεις της, σε μεγάλο μέρος στηρίζονται στους αγρότες. Χωρίς τους αγρότες, δεν θα έχουμε επιχειρήσεις», είχε πει στην «Ε».
Λίγο πριν την εκπνοή του 2009 είχε γίνει μέλος και της διοίκησης της Αγροτικής Τράπεζας.
Η αγάπη και η εκτίμηση που έτρεφαν στο πρόσωπο του Γιώργου Σαγρή οι φίλοι και συνεργάτες του ήταν τεράστια. Παρά την κατάσταση της υγείας του τον τελευταίο χρόνο, οι σύμβουλοι του Επιμελητηρίου δεν θέλησαν να εκλέξουν άλλον στη θέση του –«για μας ο πρόεδρος ζει», είχαν πει.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, στις 11.30 π.μ. από τον ιερό ναό του Αγίου Κωνσταντίνου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass