ΠΥΡΓΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ 15.30 ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΡΟΠΑΙΟ

Στη σέντρα σήμερα ο 39ος τελικός κυπέλλου ΕΠΣΛ

* Ζ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: ΔΙΝΟΥΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Δημοσίευση: 31 Μαρ 2010 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:37
Η αντίστροφη μέτρηση για τον 39ο τελικό του κυπέλλου ερασιτεχνών της ΕΠΣΛ άρχισε. Σήμερα στις 15.30 στο στάδιο Αλκαζάρ Πυργετός και Δωτιέας Αγιάς θα διεκδικήσουν το φετινό τρόπαιο στον αγώνα που τα τελευταία χρόνια αποτελεί τη γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο νομό και μονοπωλεί όπως είναι φυσικό το ενδιαφέρον των φίλων του τοπικού ποδοσφαίρου της Λάρισας και όχι μόνο.
Ο φετινός τελικός παρουσιάζει δύο ιδιαιτερότητες. Η πρώτη αφορά στην παρουσία του Δωτιέα Αγιάς, που είναι η πρώτη στην ιστορία του συλλόγου σε τελικό κυπέλλου ενώ η δεύτερη έχει να κάνει με το έντονο γυναικείο άρωμα που θα… «πλημμυρίσει» το σημερινό τελικό αφού η Επιτροπή Διαιτησίας όρισε διαιτητές της αναμέτρησης τις κ. Τσιοφλίκη, Ντούρμα, Κομισοπούλου και Κωνσταντίνου. Σε ό,τι αφορά στο φαβορί του φετινού τελικού, Πυργετό, είναι η δεύτερη φορά που θα διεκδικήσει το τρόπαιο και το σημαντικό είναι ότι στην πρώτη του συμμετοχή πριν δύο χρόνια είχε πανηγυρίσει στην κατάκτηση του κυπέλλου.
Ενόψει λοιπόν του σημερινού 39ου τελικού του κυπέλλου ΕΠΣΛ δόθηκε χθες στα γραφεία της Αδριανού για πρώτη φορά στην ιστορία του συνέντευξη Τύπου παρουσία εκπροσώπων της διοργανώτριας αρχής, των δύο φιναλίστ και των διαιτητών της αναμέτρησης. Η εκδήλωση ήταν αναμφίβολα μία ευχάριστη έκπληξη προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης του κυπέλλου από την πλευρά του νέου Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.
«Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα και δεν θυμάμαι παλαιότερα να έχει συμβεί κάτι τέτοιο αλλά ίσως να είναι η πρώτη φορά που δίδεται συνέντευξη Τύπου ενόψει τελικού του κυπέλλου διότι εκτός από το πρωτάθλημα στόχος μας είναι να στηριχθεί και να προβληθεί και ο δεύτερος κύριος θεσμός που είναι το κύπελλο» είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε:
«Εξάλλου πάντα σ’ αυτόν τον τελικό μετέχουν ομάδες οι οποίες είναι αξιόλογες και ιστορικές όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για ιστορικότατες ομάδες που εκπροσωπούν τους δήμους τους.
Η ΕΔ/ΕΠΣΛ θέλοντας να τιμήσει τη γυναικεία παρουσία στη διαιτησία της Λάρισας αλλά και να επιβραβεύσει τη συνολική τους θετική παρουσία στα γήπεδα αποφάσισε να ορίσει τέσσερις γυναίκες διαιτητές που πιστεύουμε ότι είναι ικανές να διευθύνουν έναν τέτοιο τελικό και παράλληλα να τον ομορφύνουν με την παρουσία τους.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς του τελικού που είναι η χαλβαδοποιεία Όλυμπος, τα χημικά βερνίκια Ζήλος, τα κύπελλα –μετάλλια-πλακέτες Γιωτάκης, τα έπιπλα κουζίνας Cri E Spi, το ξενοδοχείο Royal Palace στον Πλαταμώνα και τους κεντρικούς χορηγούς των δύο ομάδων σκαλωσιές ΔΙΑΣ για τον Δωτιέα και ΕXALCO για τον Πυργετό. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τον επόμενο χρόνο ο τελικός θα αναβαθμιστεί με τη συμμετοχή περισσότερων χορηγών όπως επίσης θα πρέπει να γίνουν και κάποιες άλλες εκδηλώσεις για να τονιστεί ακόμα περισσότερο η αξία του θεσμού και να προσελκύσει περισσότερο κόσμο» κατέληξε ο κ. Γρηγορίου.
Από την πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. ΕΠΣΛ και της Επιτροπής Κυπέλλου Λευτέρης Γρηγοριάδης επισήμανε:
«Εκείνο που θα ήθελα να πω είναι ότι πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην επιτροπή κυπέλλου γιατί τελειώνει ο θεσμός χωρίς να έχουμε κανένα μα κανένα πρόβλημα. Επίσης να τονίσω ότι φέτος για πρώτη φορά σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές είχαμε πολύ μεγαλύτερη συμμετοχή και ειδικά από ομάδες της Β’ και Γ’ κατηγορίας οι οποίες δεν είναι υποχρεωμένες να συμμετέχουν. Άρα σιγά-σιγά φαίνεται ότι το τοπικό ποδόσφαιρο αγκαλιάζει το κύπελλο γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο και μεις προσπαθούμε να του δώσουμε μια διαφορετική νότα».
Αμέσως μετά το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των φιναλίστ οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:
Κ. Κολλάτος (πρόεδρος Πυργετού): «Αγωνίζονται δύο σωματεία που εκπροσωπούν δύο ευρύτερες περιοχές του νομού με τη δική τους ξεχωριστή ιστορία. Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους αύριο (σ.σ. σήμερα) στις 15.30 στο στάδιο Αλκαζάρ να χαρούν αυτήν τη γιορτή. Εμείς από την πλευρά μας αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα κι αυτό είναι η μετακίνηση των φιλάθλων μας λόγω της γνωστής κατάστασης στα Τέμπη. Και δω μου δίνεται μια ευκαιρία να επισημάνω ότι πέρα από την οικονομική ισοπέδωση του τόπου μας, το κλείσιμο των Τεμπών έχει δημιουργήσει τεράστια λειτουργικά προβλήματα. Ελπίζω οι φίλαθλοί μας να μετακινηθούν μαζικά με άλλα μέσα μεταφοράς (όπως για παράδειγμα ο προαστιακός σιδηρόδρομος) και να δώσουν το «παρών» στον αγώνα».
Μ. Ντανταλής: (πρόεδρος Δωτιέα Αγιάς): «Για μας είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε σε τελικό κυπέλλου που συμπίπτει με τη συμπλήρωση 50 ετών από την ίδρυση της ομάδας. Το παιχνίδι είναι μία γιορτή και εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι».
Γ. Βερβέρης (αρχηγός Δωτιέα Αγιάς): «Είμαι πολύ ευτυχισμένος που εκπροσωπώ μια ολόκληρη επαρχία στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνέντευξη Τύπου. Για μας ο τελικός είναι μία γιορτή επειδή δεν έχουμε αγωνιστεί ποτέ ξανά σε τελικό κυπέλλου. Θέλω να ευχηθώ και στις δύο ομάδες καλή επιτυχία, να κερδίσει ο καλύτερος και ας είμαστε το αουτσάιντερ».
Α. Ταυλαρίδης (αρχηγός Πυργετού): «Θεωρητικά το φαβορί είναι ο Πυργετός αλλά πρακτικά όλα θα παιχτούν στο γήπεδο. Αουτσάιντερ σε τελικό δεν υπάρχουν. Για τον Πυργετό είναι η δεύτερη φορά που δίνει το «παρών» σε τελικό κυπέλλου. Την πρώτη φορά πήρε το τρόπαιο και ελπίζουμε το ίδιο να συμβεί και τη δεύτερη».
ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Για τον τυπικά γηπεδούχο Πυργετό ο τεχνικός Νίκος Ζαλίκας θα έχει στη διάθεσή του τους Βελετάνη, Γκικούδη, Γκουγκούδη, Ζαφειρίου, Καραπέτσα, Κατσαρό, Κοτούμπα, Κρούτη, Κυπαρίσση, Μπουτογιάννη, Μπρέλλα, Παπαβασιλείου,
Πολύζο, Ρεντόπουλο, Στούμπο, Στύλο, Τριτάρη, Τσιρογιάννη, Σιδηρόπουλο και Ταυλαρίδη, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Πότση και Σαββίδη.
Από την άλλη πλευρά ο Θανάσης Τσώτσος κάλεσε τους Κουκούτση, Κακαρδάκη, Βερβέρη, Ρέντζα, Γάλλο, Μαλάκο, Ρακιτζόγλου, Σιμούλη, Μπουλμέτη, Μεσημέρη, Κουλουκτσή, Χάνο, Χατζηλιάδη, Δημηνίκο και Καραντώνη, ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Φουκαλά, Τσικόπουλου, Καλόγηρου, Αποστόλου, Σαλτσίδη και Τσακάλι.
Υπενθυμίζεται ότι θα ισχύσει η δωρεάν είσοδος των μαθητών στην παιδική κερκίδα, ενώ ο αγώνα θα μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένος από τη Θεσσαλία ΤV. Παρατηρητές του τελικού ορίστηκαν οι κ. Σπ. Τάνας και Γεώργ. Καλφούντζος και γιατρός αγώνα ο κ. Ηλ. Δημηνίκος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass