ΤΟ ΔΑΜΑΣΟΥΛΙ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΓΚΙΝΕΣ

Η ομάδα των... 12 οικογενειών

ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2009 0:51 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 11:24
Του Κ. Γκιάστα
-«Κόουτς πώς θα παίξουμε;»
* «Εσύ θα παίξεις με τον αδερφό σου στην επίθεση. Ο Νίκος θα πάρει τα δύο του τα ξαδέρφια και θα είναι στο κέντρο. Ο Γιάννης με τον πατέρα του στο κέντρο της άμυνας. Τα δύο μπατζανάκια του Ηλία θα είναι στα πλάγια. Τερματοφύλακας θα είναι ο γαμπρός σου. Πέντε θα καθίσετε στον πάγκο και όλοι οι υπόλοιποι στην ... κερκίδα μαζί με τη διοίκηση να φωνάζετε συνθήματα».
Διάλογος που αν βγει κάποιος λίγο έξω από τη Λάρισα δεν αποκλείεται να τον ακούσει κι όλας στα αποδυτήρια κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας. Ποιας; Του Δαμασουλίου φυσικά που εδώ και μερικές ημέρες ίσως διεκδικεί μια θέση στο... βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες σαν ο μικρότερος οικισμός – χωριό που διαθέτει ομάδα σε κανονικό πρωτάθλημα.
Το Δαμασούλι είναι μια περιοχή που οι κάτοικοί του μόλις που ξεπερνούν τους πενήντα και κατάφερε να φτιάξει ποδοσφαιρική ομάδα για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Νομού Λάρισας. Οι οικογένειες που συνθέτουν την περιοχή είναι 12 και οι δύο από αυτές δεν είναι πλέον πλήρεις.
Όσον αφορά στους παίκτες τώρα οι 17 θα είναι από το Δαμασούλι, οι έξι από το Δαμάσι και οι δύο από τον Τύρναβο.
Ήδη το σωματείο έχει αναγνωριστεί από το Πρωτοδικείο και την ΕΠΟ ενώ παράλληλα έχει δηλωθεί συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ τοπικής κατηγορίας.
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ... ΦΑΝΕΛΑΣ
Την Παρασκευή το βράδυ έγινε η πρώτη επίσημη συγκέντρωση της ομάδας. Στην πλατεία του Δαμασουλίου βρέθηκε όλο το χωριό για να δει από κοντά την πρώτη φανέλα της ομάδας που αν μη τι άλλο θα είναι ιστορική. Γήπεδο φυσικά στο χωριό δεν υπάρχει (μπορεί όμως να το δούμε και αυτό στη συνέχεια με τη «γλυκιά τρέλα» που δείχνουν οι κάτοικοί) και στην πρώτη της χρονιά θα αγωνίζεται στο γειτονικό Δαμάσι.
ΌΛΟΙ ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΙ SOLD OUT
Όσον αφορά τώρα στο θέμα της προσέλευσης κόσμου είναι πιθανό να παρατηρηθεί ένα φαινόμενο άξιο προσοχής. Όταν λέμε σε ένα συνηθισμένο γήπεδο πως έχει σημειωθεί sold out ενοούμε πως έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια του αγώνα. Σε κάποιο ματς όμως της ΑΕ Δαμασουλίου υπάρχει η περίπτωση να σημειωθεί... άδειασμα χωριού καθώς και οι πενήντα κάτοικοι του χωριού να βρίσκονται στο γήπεδο με διαφορετική ιδιότητα ο καθένας. Όλοι γήπεδο λοιπόν...
ΕΝΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ
«Αυτό που γίνεται στο Δαμασούλι είναι κάτι το ξεχωριστό» αναφέρει στην «Ε» ο πρόεδρος της ομάδας, Θανάσης Κανάτας και συνεχίζει «εμείς έχουμε αγάπη για τον αθλητισμό και πιστεύουμε αυτό το εγχείρημα να κρατήσει όσο περισσότερο γίνεται. Αν τα καταφέρουμε φέτος κάθε χρόνο θα βάζουμε πιο υψηλό στόχο». Ο Θανάσης Κανατάς όμως σε αυτήν την νέα προσπάθεια δεν είναι μόνος αλλά έχει μαζί του ολόκληρη διοίκηση η οποία αποτελείται από τα εξής πρόσωπα: Ιωάννης Δούλης αντιπρόεδρος, Νίκος Δούκας γενικός γραμματέας, Βάιος Ευαγγέλου έφορος, Νίκος Ευαγγέλου ταμίας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass