ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ Α2 ΕΣΚΑΘ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 1968

«Μαύρη» σελίδα για την ΕΑΛ

* «Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗΣ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2009 3:47 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Σεπ 2015 13:47
Αν μια ομάδα δικαιούται να υπερηφανεύεται για ιστορία στο λαρισινό μπάσκετ τότε αυτή είναι πραγματικά η ΕΑΛ (και η άλλη είναι ο ΓΣΛ που πλέον δεν υπάρχει). Με τα «κυανέρυθρα» και τον Πήγασο στο στήθος στα γήπεδα των Γυμνασίων (όπου γίνονταν πρώτα οι αγώνες των ομάδων) έχουν συνδεθεί χιλιάδες Λαρισαίοι μπασκετόφιλοι και έχουν διηγηθεί αμέτρητες διακρίσεις εκτός πόλης.
Όμως έφτασε η ώρα που η ΕΑΛ θα αναγκαστεί να αγωνιστεί σε ένα από τα πιο χαμηλά πρωταθλήματα στην ιστορία της. Του χρόνου θα παίξει στην Α2 ΕΣΚΑΘ (το οποίο δεν υπήρχε σε ίδια μορφή τα προηγούμενα χρόνια αλλά υπήρχε αντίστοιχο) καθώς φέτος δεν κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της στην Α1 και υποβιβάστηκε.
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΕΜΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ...
Παίκτες όπως οι Χαρισούλης, Ναούμ, Τσουγένης, Αγαπίου, Μεμέκος, Χατζηβασιλείου, Τριανταφυλλίδης, Λαλάκης έχουν φορέσει τη φανέλα της ΕΑΛ που έχει σημειώσει σπουδαίες επιτυχίες.
Τον πρώτο της αγώνα τον είχε δώσει στις 26 Ιουνίου το 1968 όταν αντιμετώπισε το ΓΣΛ και ηττήθηκε με σκορ 73-69 ενώ την επόμενη σεζόν ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας και διεκδίκησε την άνοδο στην Α’ Εθνική σε αγώνες στο Αγρίνιο όπου όμως δεν τα κατάφερε.
Το 1972 στο γήπεδο του Σπόρτιγκ στην Αθήνα έδωσε έναν από τους σπουδαιότερους αγώνες της όταν για το μπαράζ ανόδου στην Α΄ Εθνική είχε ηττηθεί από τη Νίκη Βόλου με σκορ 55-53. Το 1973 η ΕΑΛ ανέβηκε στην Β΄ Εθνική σε έναν αγώνα σταθμό για το Λαρισινό μπάσκετ. Μπροστά σε 2.500 θεατές στο νεόκτιστο τότε κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ νίκησε τον ΓΣΛ με σκορ 70-68. Από τότε ως και το 1979 η ομάδα βρισκόταν διαρκώς στη Β΄ Εθνική ενώ από το 1980 ως και το Σάββατο το απόγευμε η ΕΑΛ βρισκόταν μεταξύ Β΄ και Γ΄ εθνικής με μικρά διαλείμματα στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Από το Σάββατο το βράδυ όμως ανήκει στην Α2 ΕΣΚΑΘ... 
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Γι’ αυτήν την εξέλιξη μίλησαν στην «Ε» τόσο ο πρόεδρος του συλλόγου όσο και ο τεχνικός αυτού. Ο πρόεδρος της ΕΑΛ, Σπύρος Μπαρμπούτης είπε :
«Όλοι καταλαβαίνουμε πως είναι μια δύσκολη στιγμή για το σύλλογο αλλά έχουμε μάθει σε δύσκολες καταστάσεις. Πιστεύω και αισιοδοξώ για τη συνέχεια πως θα είναι καλύτερη. Η ΕΑΛ έχει αποδείξει πως παραμένει ένας υγειής σύλλογος. Τις επόμενες κι όλας ημέρες η διοίκηση της ΕΑΛ σε συνεργασία φυσικά με το ΔΣ της ομάδας μπάσκετ θα πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται έτσι ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος».
Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας Θοδωρής Μάμμος ανέφερε: «Η ομάδα δεν άξιζε να υποβιβαστεί. Αυτό που έχουμε να πούμε είναι πως πληρώσαμε αμαρτίες προηγούμενων ετών. Γι’ αυτό πέσαμε στην Α2».
ΣΩΘΗΚΕ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Με όλα τα παραπάνω στοιχεία όμως δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αδικήσουμε την προσπάθεια της Ελασσόνας. Ο σύλλογος μιας περιοχής που τα τελευταία χρόνια δείχνει στοιχεία υγειούς συλλόγου και με ελπίδες για το μέλλον του μπάσκετ του Νομού. Η Ελασσόνα κατάφερε να νικήσει στα Τρίκαλα τους Ίκαρους για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και να πάρει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν. Φυσικά αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον πρόεδρο Στάθη Χαιρετίδη όσο και στους παίκτες της ομάδας και τον προπονητή Μάκη Σαλεπτσή.
Μαζί με την Ελασσόνα τελικά σώθηκε και ο ΓΣ Βόλου που σε ένα παιχνίδι θρίλερ νίκησε τον αδιάφορο αλλά μαχητικό Παλαμά στην παράταση.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ
Στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής ο Αμπελώνας σημείωσε μια εντυπωσιακή νίκη επί της πρωταθλήτριας Μεταμόρφωσης. Η ομάδα του Νικηφόρου Τριανταφυλλίδη το τελευταίο διάστημα δείχνει πως αποδίδει ωραίο μπάσκετ και βάσει λογικής οι υπεύθυνοι της ομάδας θα του ζητήσουν να μείνει και του χρόνου.
ΟΙ ΜΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ...
Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε όμως με τη λήξη του πρωταθλήματος είναι στο χρόνο που κάθονται οι ομάδες χωρίς να αγωνιστούν. Το πρωτάθλημα τελείωσε στις 11 Απριλίου και για να ξεκινήσει θα πρέπει να περάσουν Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος, Αύγουστος, Σεπτέμβριος και άλλες δέκα ημέρες από τον Οκτώβριο. Δηλαδή σύνολικά έξι μήνες και αν σε αυτό το διάστημα υπολογίσουμε τις διακοπές για τα Χριστούγεννα τότε η Ένωση πρέπει να βρει ένα τρόπο να υπάρχει μεγαλύτερη διάρκεια στην αγωνιστική δράση.
ΙΚΑΡΟΙ           72
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 79
Νίκη παραμονής σημείωσε στα Τρίκαλα η Ελασσόνα και μάλιστα με δίκαιο τρόπο. Οι παίκτες του Σαλεπτσή ήταν μπροστά καθόλη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα η διαφορά σε κάποιο σημείο έφτασε και στους 17 πόντους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-24, 36-47, 54-65, 72-79
ΕΛΑΣΣΟΝΑ: Κουλιούμπας 21, Λιάπης 6, Φώλλας 5, Χασαμπαλιώτης 3, Χαιρετίδης 4, Βλησσαρούλης 5, Ποντίκας 9, Τσιαβές 14, Πισπιρίκος 12, Κωνσταντίου, Τριανταφυλλίδης, Μπούσιας.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 82
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 62
Εντυπωσιακή επιτυχία σημείωσε στην έδρα του ο Αμπελώνας και τελειώσε το πρωτάθλημα νικηφόρα. Οι γηπεδούχοι έχοντας έναν πολύ καλό ρυθμό στην επίθεσή τους νίκησαν τη Μεταμόρφωση με 20 πόντους διαφορά η οποία του χρόνου θα αγωνίζεται στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ: Δραγατογιάννης 6, Μηλιώνης 22, Κοτσώνας 12, Παπαδημητρίου 7, Παλάσκας 4, Γλυκόπουλος 12, Μαστροδήμος.
ΕΑΛ    73
ΑΣΤΕΡΑΣ      81
Χωρίς να περιμένει κάτι ουσιαστικό από το δικό της αποτέλεσμα η ΕΑΛ αντιμετώπιζε τον Αστέρα στο κλειστό του Αλκαζάρ. Οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν και φαινόταν πως το μυαλό τους το είχαν στον αγώνα ανάμεσα στο ΓΣ Βόλου και τους Τιτάνες που τελικά δεν τους ικανοποίησε.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-26, 28-48, 42-68, 63-81
ΕΑΛ: Μπασδέκης 22 (2), Χατζητούρνος 7, Κουτρούλης 13 (2), Μπιζιάκης 16, Χαρούλης 3, Μποτσαρόπουλος 2, Βαλιώτης, Σοφιανίδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κυρίτσης 20 (3), Σοφαδίτης 3, Κορδάμπαλος 4, Φόρος 5 (1), Μυλωνάς 17, Δαχτάρης 6 (2), Κρικώνης 5 (1), Μάρκος 6, Νικόπουλος Φ. 9 (3), Μπαγκούιας 6, Παπαπαναγιώτου.
Γ.Σ. ΒΟΛΟΥ   84 (71)
ΠΑΛΑΜΑΣ     76 (71)
Δραματικό πραγματικά το παιχνίδι στο Βόλο. Οι γηπεδούχοι είχαν το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος όμως στο τρίτο δεκάλεπτο οι Παλαμιώτες κατάφεραν να το φέρουν στα ίσα. Τελικά η κανονική διάρκεια δεν έφτασε για να αναδειχθεί νικητής και χρειάστηκε η πεντάλεπτη παράταση. Εκεί οι παίκτες του ΓΣ Βόλου φάνηκαν πως είχαν μεγαλύτερα αποθέματα ψυχικά.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-18, 36-33, 53-53, 71-71 (κ.α.) 84-76 παρ.
ΓΣ ΒΟΛΟΥ: Ματζουλάκης, Παυλόπουλος7, Τσαπραΐλης 25 (2), Σαράντης 32 (1), Διακουμής 7 (1), Αποστολίδης 2, Καμάκας 5, Δρασίδης, Νάνος 6
ΠΑΛΑΜΑΣ: Χατζιάρας 21 (1), Χατζηγούλας, Καλφούντζος 10, Καρατζάς 2, Γαιτάνος 8 (2), Τσιάπουλας, Παξινός 9, Δεσπούλης 5 (1), Μπιρνάρας 9, Πολύζος 7, Κοβάτσεφ 5 (1).
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ίκαροι - Ελασσόνα    72-79
Αμπελώνας - Μεταμόρφωση           82-62
ΕΑΛ - Αστέρας          73-81
ΓΣ Βόλου - Παλαμάς            84-76 παρ. (71-71 κ. α.)
Νίκαια - Κεραυνός     αναβλήθηκε
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Μεταμόρφωση      41 Πρωταθλήτρια
2. Αστέρας     38
3. Παλαμάς    36
4. Αμπελώνας           35
5. Νίκαια         33
6. Ανάληψη    32
7. Κεραυνός   31
8. Ίκαροι         31
9. Ελασσόνα 31
10. ΓΣ Βόλου 31
11. ΕΑΛ         30 Υποβιβασμός
12. Θεσσαλικός         24 Υποβιβασμός
* Νίκαια και Κεραυνός έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.
ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΑΙΔΩΝ
Στον τελικό της Θεσσαλίας νίκησε ο Κρόνος και αναδείχθηκε πρωταθλητής.
Κρόνος-Νίκη 72-61
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Ολύμπια - Άρτεμις     36-47
Άρτεμις-Ολύμπια      
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass