ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΞΥΛΟΥ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δωρεάν μάθημα για την αναγνώριση και την ποιότητα του ξύλου

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2016 18:05

 

Το εαρινό εξάμηνο, στο Τμήμα ΤΕΙ Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, στην Καρδίτσα, θα διδαχθεί μάθημα για την αναγνώριση του ξύλου, δηλαδή την ταυτοποίηση του είδους του ξύλου, τη βοτανική ταυτότητα του με βάση τα σπουδαιότερα χαρακτηριστικά του, το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει δωρεάν κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.

Αναλυτικότερα, θα παρουσιαστεί ένα χρήσιμο εγχειρίδιο, που παρέχει γενικές πληροφορίες για την αναγνώριση του ξύλου, το οποίο δημιούργησε ο καθηγητής στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, κ. Γεώργιος Μαντάνης -διδάκτωρ του Παν/μίου Wisconsin- Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Όπως αναφέρει ο κ. Μαντάνης: «Η αναγνώριση του ξύλου, ως κλάδος της επιστήμης του ξύλου, δεν έχει μόνο επιστημονική σημασία. Μπορεί συνάμα να έχει εμπορική ή οικονομική σημασία για τις βιοτεχνίες ή βιομηχανίες ξύλου και επίπλου, ιστορική σημασία σε επιστήμες όπως λ.χ. αρχαιολογία, παλαιοντολογία και δενδροκλιματολογία ή τεχνική σημασία για συντηρητές ξύλου - ξύλινων κατασκευών (παλαιά έπιπλα, τέμπλα) ή έργων τέχνης, ή/και για μηχανικούς, αρχιτέκτονες, τεχνολόγους, σχεδιαστές που χρησιμοποιούν το ξύλο ως δομικό και κατασκευαστικό υλικό.

Πρόσθετα, πολλοί Έλληνες πολίτες ενδιαφέρονται για το είδος του ξύλου, διότι ενδεχομένως έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης με αποτέλεσμα να έχουν αγοράσει διαφορετικό είδος ξύλου σε κατασκευή τους (λ.χ. παρκέτα, κουζίνες και έπιπλα, δάπεδα deck, έπιπλα εξοχής, πριστή ξυλεία κ.α.), με εμφανώς χαμηλότερη ποιότητα και ίσως και σε υψηλότερη οικονομική αξία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERIFREIA AIUELOMIXLI
INTERCOMM FOODS
PERIFEREIA THESSALIAS 20-12
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1