Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς

Δημοσίευση: 23 Μαϊ 2016 13:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Μαϊ 2016 21:30

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 23 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για εγγραφές παιδιών στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων. Στο θέμα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου ο δήμαρχος Λάρισας Απ,. Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Κοινων. Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Σταυρ. Μπαξεβάνου, ο επίτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λάκης Κουρεντζής και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας Στ. Κουτσογιάννης με αφορμή το προληπτικό πρόγραμμα στοματικής υγιεινής που θα εφαρμοσθεί από το νέα σχολική χρονιά.

Όπως σημειώνεται από το Δήμο Λαρισαίων «ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουνίου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τις εγγραφές στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς για το σχολικό έτος 2016-2017, ενώ φέτος η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει σε εννέα σημεία.

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο επιτιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και παιδαγωγός κ. Λάκης Κουρετζής, ο πρόεδρος του οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ευστάθιος Κουτσογιάννης, και η διευθύντρια της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, ανακοινώθηκε τόσο η έναρξη των εγγραφών αλλά και άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών για την επόμενη περίοδο.

Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης θα υπάρξουν μικρές βελτιώσεις στο σύστημα της ηλεκτρονική αξιολόγησης και μοριοδότησης των αιτήσεων, σύστημα που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πέρσι, ενώ υπάρχουν και ανακατανομή του προσωπικού, ώστε να προκύψουν 100 επιπλέον θέσεις για βρέφη. Επίσης φέτος θα λειτουργήσει νέος βρεφονηπιακός σταθμός στην Τερψιθέα, ο οποίος θα στεγαστεί στο κτίριο του πρώην νηπιαγωγείου.

Επίσης, εξαιτίας της εκτενούς αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, την χρονιά που λήγει,   περίπου το 50% των γονέων παιδιών, δεν κατέβαλαν τροφεία, ενώ για τη φετινή χρονιά, το πρόγραμμα, σύμφωνα με την ΕΕΤΑΑ,   θα συνεχιστεί. Εξαιτίας αυτής της πολιτικής επιλογής, ο Δήμος εξοικονόμησε 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στα πλαίσια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τα φιλοξενούμενα νήπια, θα συνεχιστεί η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Open System σε συνεργασία με τον κ. Λάκη Κουρετζή, το οποίο απευθύνεται στις σύγχρονες ανάγκες του νηπίου που το βοηθάει στην ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που καθιστούν ομαλή και πιο αποδοτική τη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, είναι ένας τρόπος αισθητικής και πολιτιστικής καλλιέργειας του παιδιού.

Ο Δεληγιάννης, τόνισε χαρακτηριστικά πως μετά την ολοκλήρωση των ζητημάτων που αφορούν στην μοριοδότηση και την επιλογή των παιδιών, προτεραιότητα δίνεται πλέον στην ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων, Σ΄ αυτό το πλαίσιο θα συνεχιστεί με ευθύνη και εποπτεία του κ   Κουρετζή η πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος Open System το οποίο απευθύνεται στις σύγχρονες ανάγκες του νηπίου που το βοηθάει στην ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων που καθιστούν ομαλή και πιο αποδοτική τη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, είναι ένας τρόπος αισθητικής και πολιτιστικής καλλιέργειας του παιδιού.

Τέλος, από φέτος θα υπάρξει σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας, αλλά και το Οδοντιατρικό τμήμα του ΑΠΘ, πρόγραμμα πρόληψης στοματικής υγείας στα παιδιά των παιδικών σταθμών. Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Κουτσογιάννης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τη δημοτική αρχή για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι εθελοντές οδοντίατροι θα εξετάζουν τα παιδιά των σταθμών.

Υποβολή αιτήσεων για εγγραφές

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές στο χρονικό διάστημα από 23 / 05/ 2016 έως 17 / 06 / 2016.

Στην αίτηση δίνεται η δυνατότητα προτίμησης για 5 τουλάχιστον παιδικούς σταθμούς, καθώς και η προτίμηση απογευματινής ζώνης και μηνός Αυγούστου σε τρεις παιδικούς σταθμούς (1ος- 5ος – 7ος).

   Η αίτηση με τα επισυναπτόμενα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται τις ώρες 08:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ., στους εξής Παιδικούς Σταθμούς:

  • 3ο   Π.Σ. ΣΚΟΥΦΑ 21
  • 4ο   Π.Σ. ΠΟΛ.ΖΗΛΟΥ & ΑΝΩΝΥΜΟΥ, ΤΟΥΜΠΑ
  • 5ο   Π.Σ.       ΡΟΥΣΒΕΛΤ 46
  • 6ο   Π.Σ.       ΣΙΦΝΟΥ & ΕΧΕΚΡΑΤΙΔΟΣ - ΝΕΡΑΪΔΑ
  • 7ο   Π.Σ.       ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ 62 , ΦΙΛ/ΠΟΛΗ
  • 13ο Π.Σ. ΑΙΟΛΟΥ 4
  • 12ο Π.Σ. ΠΕΝΤΑΛΟΦΟΥ & ΑΝΩΝΥΜΗΣ, Ν. ΣΜΥΡΝΗ
  • 14ο Π.Σ. ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 2, ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ
  • Στα γραφεία της Δ/νσης – Ρούσβελτ & Οικονόμου εξ Οικονόμων 8Α 3ος όροφος

   Τα δικαιολογητικά που πρέπει να κατατίθενται είναι:

   α. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης –αυταπάγγελτη αναζήτηση.

   β. Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας .

   γ. Βεβαίωση εργασίας της μητέρας από τον εργοδότη (τεκμηριωμένη με ένσημα για ιδιωτικούς υπαλλήλους και με έναρξη εργασίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, με τελευταία ημερομηνία έναρξης εργασίας 20-5-2016).

   δ. Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού.

   ε.   Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του πατέρα.

στ. Κάθε άλλο δικαιολογητικό που θεωρείται απαραίτητο (κάρτα ανεργίας ΟΑΕΔ, μονογονεϊκή οικογένεια, στρατεύσιμος γονέας, φοιτητής, ΑΜΕΑ)

Η επιλογή θα γίνει μέσω του ηλεκτρονικού προγράμματος μοριοδότησης λαμβάνοντας υπόψη τα κάτωθι κριτήρια:

Εργαζόμενη μητέρα,

Οικογενειακό εισόδημα,

Οικογενειακή κατάσταση (αριθμός τέκνων οικογένειας, μονογονεϊκές οικογένειες, αναπηρία, οικογενειακό ιστορικό κλπ.),

Πιστοποιημένη ανεργία

Οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης θα αναρτηθούν στο site του Δήμου και στα γραφεία της Δ/νσης.

Θα ακολουθήσει περίοδος ενστάσεων 7 εργάσιμων ημερών αριθμούμενη από την ημερομηνία ανάρτησης των προσωρινών πινάκων.

   Οι οριστικοί πίνακες επιλογής παιδιών θα αναρτηθούν στο site του Δήμου και στα γραφεία της Δ/νσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass