ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΟΥ

Συνεργασία ΤΕΙ Θεσσαλίας με τον ιδιωτικό τομέα

Δημοσίευση: 14 Νοε 2017 15:50

Στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου στην Καρδίτσα, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τα στελέχη της εταιρίας ALUMIL, τον κ. Ευάγγελο Λυρούδια, αρχιτέκτονα μηχανικό, την κ. Ιωάννα Ράλλη, αρχιτέκτονα μηχανικό και τον κ. Ζήση Ζώτο, μηχανολόγο μηχανικό, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν τόσο το νέο προϊόν της εταιρίας, το WOODEE (μίξη 60% από ξύλο και 40% από υψηλής πυκνότητας πολυαιθυλένιο HDPE), καθώς κι αλλά προϊόντα και συστήματα.

Η εταιρία απηύθυνε επίσης ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή του Τμήματος σε δύο πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς για τον εξοπλισμό ενός παιδικού σταθμού και τη διαμόρφωση υπαίθριων κατασκευών σε δημοτική έκταση μεγάλου Δήμου της Αττικής.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 150 περίπου καθηγητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, αρχιτεκτόνων της Θεσσαλίας κ.α. Όλοι οι συμμετέχοντες διατήρησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος της εκδήλωσης.

Την πρωτοβουλία πραγματοποίησης της εκδήλωσης αυτής είχαν ο κ. Ευάγγελος Λυρούδιας, αρχιτέκτων μηχανικός και σύμβουλος της ALUMIL και ο καθηγητής του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. Ιωάννης Παπαδόπουλος, ο οποίος ήταν και ο συντονιστής της όλης προσπάθειας. Ενεργό συμμετοχή στην εκδήλωση είχαν οι καθηγητές του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε.: Γεώργιος Νταλός, Σκαρβέλης Μιχάλης, Καραγεώργος Αντώνιος, Καραγκούνη Γλυκερία, Μαντάνης Γεώργιος, Ντιντάκης Ιωάννης, Αθανάσιος Μακρής, Κων/νος Νινίκας, Αικατερίνη Ράμμου κ.ά. καθώς και ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ Μάριος Τρίγκας.

Στα στελέχη της εταιρίας έγινε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. και επίδειξη του υπερσύγχρονου εξοπλισμού του, που μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ της εταιρίας και του Τμήματος.

Από τις συζητήσεις που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της εκδήλωσης αυτής, εκφράστηκε η κοινή βούληση πραγματοποίησης μιας νέας συνάντησης μεταξύ των καθηγητών του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. και της διοίκησης της ALUMIL με τη συμμετοχή και των προαναφερομένων στελεχών της μέσα στον Ιανουάριο του 2018, στα κεντρικά γραφεία της στη Θεσσαλονίκη ή στο εργοστάσιο στο Κιλκίς.

Αντίστοιχη εκδήλωση της εταιρίας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα σε αρχιτέκτονες μηχανικούς της Θεσσαλίας, όπου προσκλήθηκαν και συμμετείχαν οι καθηγητές του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. Ιωάννης Παπαδόπουλος και Γεώργιος Νταλός.

Με βάση τα παραπάνω διαφαίνονται πολύ καλές οι προοπτικές ανάπτυξης συνεργειών μεταξύ της εταιρίας ALUMIL και των φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. σε τομείς, όπως: Συμμετοχή καθηγητών, αποφοίτων και φοιτητών του Τμήματος ΣΤΞΕ σε διαγωνισμούς δημιουργίας πρωτότυπων κατασκευαστικών σχεδίων για το νέο υλικό της ALUMIL με την εμπορική ονομασία WOODEE, με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας του υλικού σε χρήσεις όπως: παγκάκια, κιόσκια, στάσεις λεωφορείων, παιδικές χαρές, καλάθια απορριμμάτων, έπιπλα μπάνιου, πόμολα για ειδικά κουφώματα κλπ.

Τεχνική υποστήριξη σε θέματα ποιοτικών ελέγχων και πιστοποιήσεων με την αξιοποίηση του εξοπλισμού του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε.

Διαρκής συνεργασία σε θέματα βιομηχανικού σχεδιασμού με μέλη Επιστημονικού Προσωπικού του Τμήματος Σ.Τ.Ξ.Ε. με την εξειδίκευση αυτή.

Συνεργασία στην υποβολή ερευνητικών προτάσεων σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Πρακτική άσκηση φοιτητών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου. Απασχόληση αποφοίτων προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass