ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ’57 ΤΟΥ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΕΙΟ

Μαθητές ετών 78 ξανά στα θρανία

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2017 22:08
Οι απόφοιτοι της τάξης του ’57 του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Λάρισας Οι απόφοιτοι της τάξης του ’57 του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Λάρισας

Από την αποφοίτησή τους συμπληρώθηκαν φέτος 60 χρόνια. Και για τη συνάντησή τους διάλεξαν να βρεθούν, πριν φάνε και πιουν και γελάσουν, να περιηγηθούν στους διαδρόμους και τις αίθουσες του σχολείου τους. Του Α’ Γυμνασίου Αρρένων Λάρισας, του σημερινού 1ου Γυμνασίου – Λυκείου. Ξαναβρέθηκαν στις ίδιες τάξεις, στους ίδιους διαδρόμους, σε ένα εντελώς αλλαγμένο σκηνικό, αλλά μέσα σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας μισό και πλέον αιώνα μετά.

Μόνο οι διάδρομοι έχουν μείνει ίδιοι, όπως πριν 60 χρόνια, στο Α’ Γυμνάσιο Αρρένων. Και τους τοίχους τους κοσμούν φωτογραφίες από τα χρόνια που φοιτούσαν εκεί, μπροστά στις οποίες στάθηκαν κοιτώντας τες με συγκίνηση και ανακαλώντας στιγμές από τα έξι χρόνια που πέρασαν εκεί. Την ίδια συγκίνηση ένιωσαν κι όταν κάθισαν στα θρανία και διηγήθηκαν ιστορίες από τα παλιά, πλάκες με τους καθηγητές, περιστατικά με σκονάκια και αντιγραφές, σκασιαρχεία και άλλες πολλές περιπέτειες. «Τότε το σκάγαμε από το σχολείο και πηγαίναμε για μπάνιο στο ποτάμι, στο ύψος που είναι σήμερα το Υδραγωγείο» λένε. «Το αστείο ήταν ότι για να μας βρουν ο διευθυντής καλούσε την αστυνομία. Αλλά εμείς πάντα ξεφεύγαμε. Ήταν πιο αυστηρά τα πράγματα τότε, αλλά μην φαντάζεστε ότι δεν γίνονταν και πράγματα που γίνονται και σήμερα. Τα παιδιά πάντα τα ίδια κάνουν».

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν πραγματοποιήσει έξι συναντήσεις. Οι απόφοιτοι του ’57 είναι ιδιαιτέρως οργανωμένοι, έχουν «συντονιστική» επιτροπή που σε κάθε συνάντηση τυπώνει προσκλήσεις, ειδικούς καταλόγους με τα στοιχεία όλων των συμμαθητών, και φυσικά κανονίζει εκτός από τις συναντήσεις, και τα γλέντια που ακολουθούν – στα οποία φυσικά συμμετέχουν και οι σύζυγοι. Από τις πιο συγκινητικές στιγμές όπως λένε είναι όταν σε κάποια από αυτές τους τις επετειακές συνευρέσεις παρευρέθηκε και ένας από τους παλιούς συμμαθητές του πλέον κατοικεί στην Αμερική. Ταξίδεψε χιλιάδες χιλιόμετρα, για να δει τους συγγενείς τους, αλλά και τους παλιούς του συμμαθητές.

Μάλιστα, έχουν φτιάξει λεύκωμα που περιλαμβάνει φωτογραφίες από τα σχολικά χρόνια μέχρι τις πιο πρόσφατες συναντήσεις τους, δημοσιεύματα και άλλα αναμνηστικά από τη μαθητική – και μετέπειτα - πορείας τους, το οποίο σκοπεύουν να δωρίσουν στο αρχείο του 1ου Γυμνασίου.

Στη φετινή τους συνάντηση πάντως δεν πήραν απουσίες. «Είναι πολλές πια οι απώλειες και δεν θέλουμε να σκεφτόμαστε στενάχωρα. Όσο περισσότεροι μαζευόμαστε τόσο το καλύτερο. Αυτό αρκεί» σχολιάζουν. Αφού πέρασαν μερικές νοσταλγικές στιγμές εντός του σχολείου, ακολούθησε ένα μικρό γλέντι με γέλιο και πολλή κουβέντα. Αποχαιρετίστηκαν και είπαν …«εις το επανειδείν», ως το 2020 οπότε όρισαν και την επόμενη συνάντησή τους.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass