Ημέρα παιδικού βιβλίου στο Γαλλικό Ινστιτούτο

* Για την ευρωπαϊκή λογοτεχνία με Λαρισαίες συγγραφείς

Δημοσίευση: 16 Απρ 2018 15:36

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία για τον πολιτισμό «Artfools», με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνουν 2ήμερο παιδικού βιβλίου «Ευρωπαϊκή λογοτεχνία με Λαρισαίες συγγραφείς», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο (τηλέφωνο κρατήσεων: 2410-287508, Ομάδες μαθητών 10:30 π.μ. - 11:30 και 11:30 - 12:30 μ.μ.).

Γυναίκες συγγραφείς από τη Λάρισα παρουσιάζουν με μοντέρνο και διαδραστικό τρόπο σε μαθητές της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης, τα παιδικά τους βιβλία και μετά, γίνεται συζήτηση κι ανταλλαγή απόψεων με τους συγγραφείς και τους μικρούς μαθητές. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, έρχονται σε επαφή με τον κόσμο του ευρωπαϊκού παιδικού βιβλίου, αλλά γνωρίζουν και Λαρισαίες γυναίκες συγγραφείς, συνομιλούν μαζί τους, εξοικειώνονται με τη λογοτεχνική δημιουργία και ταυτόχρονα διευρύνουν και τον ορίζοντά τους για σύγχρονα θέματα.

Τη φετινή χρονιά, την Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018, η Χρυσάνθη Τσιαμπαλή με το παραμύθι της «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» φανερώνει στα παιδιά, με διασκεδαστικό τρόπο, την αξία των συλλαβών και των φωνημάτων και πώς αυτά επηρεάζουν τη σημασία των λέξεων, ενώ μετά, θα γίνουν λεκτικά παιχνίδια με τα παιδιά, για να ανακαλύψουν τις μισοφαγωμένες λέξεις που κρύβονται σε ξόρκια και θα ζωγραφίσουν το πορτρέτο της ηρωίδας Φριντανίτα. Το Σάββατο, 21 Απριλίου 2018, η Εύη Γίτσα γνωρίζει στους μικρούς μαθητές το βιβλίο της : «Σαν το παραμύθι της γιαγιάς», με συνοδεία ζωντανής μουσικής και στη συνέχεια κατασκευάζουν μαζί, με χαρτί, μαρκαδόρους και κόλλες, το στέμμα του εξώφυλλου του βιβλίου και ζωγραφίζουν εικόνες από τα θέματα του βιβλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass