Ξεκίνησε η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου Λάρισας

ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2018 22:40

Τις εργασίες που ξεκίνησαν για την κατασκευή του νέου κτιρίου για το Ειδικό Σχολείο Λάρισας στη Νεάπολη, επιθεώρησε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας Χρ. Λυτροκάπη και μηχανικούς.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση με την κατασκευάστρια εταιρεία για το έργο με τίτλο «Ανέγερση Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) ατόμων με αναπηρίες», με το σύνολο του προϋπολογισμού να φτάνει τα 4.290.000 ευρώ και υλοποιείται με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Με την ολοκλήρωση του έργου θα πραγματοποιηθεί μεταστέγαση από το παλιό κτίριο που βρίσκεται στους Αγίους Αναργύρους, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από τη Λάρισα, το οποίο δεν πληροί τις εγκεκριμένες προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για τον συγκεκριμένο τύπο σχολείου.

Το διδακτήριο του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. θα αποτελείται από ένα διώροφο διδακτήριο και περιλαμβάνει εκτός από τις αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα ιατρείου/αναρρωτηρίου, αίθουσα φαγητού, εργαστήριο ανθοκομίας με αποθήκη και αποδυτήρια, δύο εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης, χώρο υδροθεραπείας, αίθουσα βιβλιοθήκης, εργαστήριο μουσικοκινητικής εκπαίδευσης, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο χειροτεχνίας, αίθουσα ηρεμίας, αίθουσα εκτόνωσης, αίθουσα αρχείου, καθώς επίσης και κλειστό γυμναστήριο/αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γήπεδο καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης και ένα θερμοκήπιο για καλλιέργεια και ανάπτυξη φυτών.

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass