ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Για την ταμπακιέρα…

Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ Δ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2018 17:15

Τα βέλη του προς τον αιρετό του ΠΥΣΔΕ κ. Κ. Κοντσιώτη στρέφει με επιστολή του ο πρώην αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας-διευθυντής του ΓΕΛ Συκουρίου κ. Δημήτρης Γεωργούσης, με αφορμή το θέμα των διευθυντών που απασχολεί τους τελευταίους μήνες τον εκπαιδευτικό κόσμο της πόλης.

Ο κ. Γεωργούσης καταγγέλλει τον κ. Κοντσιώτη για τη στάση που τήρησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Διαφέρουμε κ. Κοντσιώτη, γιατί εσείς πιστεύετε στο «κουκούλωμα» και όχι στην αποκάλυψη των «σκιών». Αναλυτικότερα, η επιστολή έχει ως εξής:

 «Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ευκαιρία που μου δίνει ο κ. Κοντσιώτης, αιρετός στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, μέλος της ΝΔ, έτσι ώστε να ειπωθούν κάποια, λίγα προς το παρόν, πράγματα χωρίς προσχήματα και περιστροφές.

Το να ομολογεί κάποιος ότι δεν αποδέχεται τη δημόσια συζήτηση για ένα ζήτημα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία, με υπεκφυγές τύπου «λαϊκό δικαστήριο» το μόνο που αποδεικνύει είναι την έλλειψη επιχειρημάτων ή στην καλύτερη περίπτωση, μας αποκαλύπτει την πεποίθησή του για τη γύμνια αυτών που νομίζει ως «επιχειρήματα».

Ας ορίσουμε όμως πρώτα την «ταμπακιέρα», αφήνοντας για λίγο αργότερα την «τρύπια καπνοσακούλα».

Δεν είναι τίποτα λιγότερο ή περισσότερο, από τη φράση που χρησιμοποίησε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χαρακόπουλος στην ερώτησή του στη Βουλή τον Νοέμβρη του 2017:

«...καθώς κάποιοι θα μπορούσαν να είχαν εσωτερική πληροφόρηση για τις δηλώσεις προτίμησης άλλων υποψηφίων και συνεπώς να τροποποιήσουν αναλόγως τις δικές τους δηλώσεις».

Η παραπάνω φράση ταιριάζει «γάντι» με την αποκάλυψη στις 15 Νοέμβρη του 2017 στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας ότι κάποιοι υποψήφιοι διευθυντές οριστικοποίησαν τις δηλώσεις των σχολείων μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας όπως διαπιστώσαμε από το σχετικό ντοκουμέντο της μηχανογράφησης της ΔΔΕ Λάρισας που μας προσκομίστηκε και που σίγουρα θα πρόσφερε στην αντικειμενική ενημέρωση η δημοσιοποίησής του.

Εσείς βέβαια, όπως μόνος σας είπατε, αυτό το γνωρίζατε από την αρχή (πώς και από ποιον άραγε;) και επιλέξατε να μη το δημοσιοποιήσετε, καθιστώντας οιονεί ομήρους κάποιους υποψήφιους διευθυντές. Φροντίσατε όμως πάραυτα με την αποκάλυψη του παραπάνω ντοκουμέντου, ως τελευταία «γραμμή άμυνας» να συμπαρασύρετε στις πρόδηλες ευθύνες σας και τον Διευθυντή της ΔΔΕ Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι την ίδια γνώση είχε και ο ίδιος, μέσω e-mail που είχε φθάσει σε αυτόν την επόμενη των δηλώσεων των Διευθυντών, σε χρόνο που προφανώς όλα θα μπορούσαν να διορθωθούν.

Ποτέ δημόσια κ. Κοντσιώτη δεν σχολιάσατε τη φράση αυτή-«ταμπακιέρα»- του κ. Χαρακόπουλου, (για την οποία καθόλου δεν θα εκπλαγώ αν ως μέλος της ΔΑΚΕ και της ΝΔ, αιρετός του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, ήσασταν εκ των προτέρων ενήμερος, αν όχι εισηγητής) και είμαι σίγουρος ότι ούτε και τώρα θα τολμήσετε να τη σχολιάσετε και να την κατατάξετε σε «ευφάνταστα σενάρια» του βουλευτή, αυτοεντασσόμενος, ως «αμνός-Ιφιγένεια» αν χρειαστεί, στις «παράπλευρες απώλειες».

Δεν εκπλήσσομαι ούτε με τη στάση του βουλευτή της ΝΔ κ. Χαρακόπουλου, που 9 μήνες μετά τη κατάθεση της ερώτησής του δεν απαιτεί από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου την απάντησή της. Μάλλον ήταν μια ερώτηση που δεν θα έπρεπε να κατατεθεί και σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να απαντηθεί. Έτσι «βολεύονται» όλοι, όπως λέει και ο λαός.

Διαφέρουμε κ. Κοντσιώτη, γιατί εσείς πιστεύετε στο «κουκούλωμα» και όχι στην αποκάλυψη των «σκιών», αν και αυτό μπορεί να γίνει εύκολα στη σημερινή εποχή της πληροφορικής με τη διερεύνηση όλων των ηλεκτρονικών ιχνών και όλων των άλλων ερωτημάτων που απεύθυνα και όπως «ο διάβολος το θυμίαμα» αποφεύγετε και σεις και οι όψιμοι σύμμαχοί σας να απαντήσετε. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι η αλήθεια εκτός από επαναστατική είναι και «στραβοκέφαλη».

Περιμένω όμως από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου να απαιτήσει την πλήρη ενημέρωσή του, να μην υποκύψει σε ορατούς αλληλοεκβιασμούς και σκοπιμότητες, να δημοσιοποιήσει ολόκληρη την ΕΔΕ που διατάχθηκε από την ΠΔΕ Θεσσαλίας για να φύγει κάθε σκιά επιβεβαίωσης της παροιμίας «το να χέρι νίβει τ΄ άλλο και τα δυό το πρόσωπο», αποδίδοντας στους αθώους τη φυσική τους ασπίδα.

Εκπλήσσομαι με τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, που ανεβοκατεβάζει στην ιστοσελίδα του προηγούμενη τοποθέτησή μου, με αυτονόητα ερωτήματα, αποδεικνύοντας ότι δεν αντέχει τον πλουραλισμό και τη διαφάνεια, θυσιάζοντάς τα σε σκοπιμότητες, όπως και με τη στάση των δύο συνδικαλιστών του στην ΕΛΜΕ Λάρισας, συνοδοιπόρων της ΔΑΚΕ και της ΠΕΚ που πρωτοστατούν στην προσπάθεια αποτροπής κάθε ουσιαστικής έρευνας της υπόθεσης.

Οι επιλογές μου κ. Κοντσιώτη, επιλογές συνδεδεμένες με αρχές και όχι με πρόσωπα και μικροσυμφέροντα, δεν αφήνουν κανένα δισταγμό να σας διαβεβαιώσω, αποδεικνύοντας «τρύπια καπνοσακούλα» και όχι «ταμπακιέρα», το ερώτημα που μου απευθύνατε, ότι επιθυμώ την όσο το δυνατό συντομότερη δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης, θεωρώντας όσους, αποδεδειγμένα προέβαλαν προσκόμματα στη σύντομη διεκπεραίωσή της, ή πρόκειται να προβάλουν στο μέλλον (έτσι για να κυλήσει με αναβολές των δικαστηρίων η τριετής θητεία), ότι δεν υπηρετούν πρώτιστα τη δική τους αξιοπρέπεια, όποιοι και αν είναι αυτοί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass