Επιλογή 2.200 παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2018 22:26

Μέχρι τις 20 Αυγούστου, το αργότερο, αναμένεται να ανακοινωθούν από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων τα ονόματα των περίπου 2.200 παιδιών που θα εγγραφούν για τη νέα σχολική χρονιά στους 26 συνολικά, δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.

Πρόκειται για τα οριστικά αποτελέσματα της διαδικασίας επιλογής παιδιών, τα οποία θα εκδοθούν μετά και την προχθεσινή ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) των δικαιούχων του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής 2018-2019».

Οι περίπου 1.000 Λαρισαίοι γονείς – δικαιούχοι του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ έχοντας λάβει την «αξία τοποθέτησης» (voucher) μπορούν να εγγράψουν ουσιαστικά τα παιδιά τους στους δημοτικούς Σταθμούς ενώ οι υπόλοιπες θέσεις (1.000 – 1.200) θα καλυφθούν μέσω της διαδικασίας μοριοδότησης.

«Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένα παιδί εκτός» σημειώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης καλώντας τους γονείς «να παραδώσουν έγκαιρα τα voucher».

Ήδη ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε τη διαδικασία κατάθεσης των «δελτίων» της ΕΕΤΑΑ, τόσο στα γραφεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής (Οικ. εξ Οικονόμου και Ρούσβελτ) για τα voucher που αφορούν τους παιδικούς σταθμούς, όσο και στα γραφεία της ΔΗΚΕΛ (Λευκίππου και Γαριτσίου στο Ροδοπούλειο) για τα voucher που αφορούν ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Να διευκρινισθεί ότι οι 1.000 αυτές θέσεις θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας (σ.σ. με βάση τη διαδικασία που όρισε η ΕΕΤΑΑ) ενώ οι υπόλοιπες θέσεις θα καλυφθούν με τη διαδικασία μοριοδότησης που έχει ορίσει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Φέτος υποβλήθηκαν 2.450 αιτήσεις Λαρισαίων γονέων (για 2.200 θέσεις) και εκτιμάται πως θα ικανοποιηθεί το αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας για εγγραφή του παιδιού στον σταθμό της 1ης επιλογής.

ΝΟΜΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Υπενθυμίζεται ότι ο νόμος του Υπουργείου Παιδείας για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση δημιουργεί από φέτος νέα δεδομένα αν και ο Δήμος Λαρισαίων – με απόφασή του - εξαιρέθηκε της εφαρμογής για φέτος.

Εκτιμάται πάντως ότι ένας ικανός αριθμός γονέων θα εγγράψει τα παιδιά (4 ετών) στα δημόσια νηπιαγωγεία ενώ ο Δήμος Λαρισαίων, με αφορμή και τα δεδομένα που δημιουργεί ο νόμος Γαβρόγλου, αύξησε φέτος κατά 150 τις θέσεις βρεφών.

* Σε ό,τι αφορά τέλος στη διαδικασία, οι δικαιούχοι του προγράμματος της ΕΕΤΑΑ αφού καταθέσουν τα voucher για την κράτηση της θέσης, μπορούν από σήμερα έως και τις 3 Σεπτεμβρίου να ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στα ίδια σημεία που προαναφέρονται με την υπογραφή της σύμβασης με τον φορέα επιλογής τους. Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων έως τις 20 Αυγούστου, ενώ οι όποιες ενστάσεις θα κατατεθούν το διάστημα από 1 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο θα υποβληθούν παράλληλα και καινούργιες αιτήσεις.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass