«Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών με κλειστά σχολεία»

* ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ *ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Δημοσίευση: 04 Αυγ 2018 15:59

Έωλη και απαξιωτική χαρακτηρίζουν τη διαδικασία των τοποθετήσεων μέσα στο καλοκαίρι το τακτικό αιρετό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Δημήτρης Κοντελές και το αναπληρωματικό μέλος ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Παναγιώτης Ρεμπάπης.

Με ανακοίνωσή τους, αναφέρονται στις υπηρεσιακές μεταβολές σε μια περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και επέρριψαν ευθύνες στον αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ κ. Παλάτο Χρήστο και στον αιρετό ΠΥΣΔΕ Λάρισας κ. Κ. Κοντσιώτη. Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων σημειώνονται τα εξής: «Αυτό που επιχειρείται το φετινό καλοκαίρι δεν έχει προηγούμενο. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί μπροστά σε έναν υπολογιστή για να δουν κενά και να κάνουν δηλώσεις προτίμησης. Σε μία διαδικασία έωλη και απαξιωτική για τους συναδέλφους και με τον αντιπρόεδρο του ΠΥΣΔΕ (Παλάτο Χρήστο) να επιχαίρει ότι αποτελεί επιτυχία της κυβέρνησης και αίτημα του σωματείου οι τοποθετήσεις να γίνονται μέσα στο καλοκαίρι, μπερδεύοντας εσκεμμένα το αίτημά μας να γίνονται έγκαιρα και με ανοιχτά τα σχολεία όλες οι υπηρεσιακές μεταβολές.

Όπως φαίνεται ο πρώην ταμίας της ΕΛΜΕ και νυν διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ τα βλέπει όλα από την πλευρά της διοίκησης, τόσο μάλιστα υπάκουος στις εντολές της, ώστε να χλευάζει την ομόφωνη απόφαση της ΟΛΜΕ να μην υπάρξουν υπηρεσιακές μεταβολές την καλοκαιρινή περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και οι εκπαιδευτικοί σε άδεια. Είναι άλλωστε ο ίδιος που απαίτησε από το συμβούλιο να μην υπάρξουν υπηρεσιακές μεταβολές τη φετινή χρονιά για τους συναδέλφους ΔΕ (κάτι που ισχύει για όλους τους άλλους δημοσίους υπαλλήλους) και που το ΠΥΣΔΕ την περσινή χρονιά ομόφωνα είχε υιοθετήσει. Προφανώς ‘’πληρώνοντας¨ τους συναδέλφους ΔΕ για τη ‘’θερμή’’ στάση που είχαν απέναντί του ως αιρετό την περίοδο της διαθεσιμότητας.

Ο έτερος καπαδόκης αιρετός της ΔΑΚΕ, ενώ έβαλε πλάτη να βγουν τα κενά και να μπουν οι συνάδελφοι στη διαδικασία των δηλώσεων και προτιμήσεων μέσα στον Ιούλιο (στρώνοντας με αυτό τον τρόπο το χαλί στην πλειοψηφία του συμβουλίου για να κάνει τις τοποθετήσεις),έρχεται εκ των υστέρων να συμφωνήσει με τις θέσεις της ΟΛΜΕ κατηγορώντας μάλιστα ότι τον συκοφαντούν και λένε ψέματα. Δηλαδή και με τον αστυφύλακα και με τον χωροφύλακα. Μία τακτική που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι τη γνωρίζει άριστα τα χρόνια που είναι στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Αλήθεια κύριοι της πλειοψηφίας εάν τον Σεπτέμβρη σ’ ένα συνάδελφο (π.χ. Πληροφορικής) του ανατεθούν από τον σύλλογο διδασκόντων -με βάση τον νόμο- τέσσερις ώρες Β’ ανάθεσης (π.χ. μαθηματικά) για να συμπληρώσει το ωράριό του, τι θα απογίνει ο μαθηματικός που τοποθετήθηκε για συμπλήρωση ωραρίου στο συγκεκριμένο σχολείο; Προφανώς θα ανατρέψει όλα τα δεδομένα και τη σειρά των τοποθετήσεων ή θα τον στείλετε αναγκαστικά και παράνομα σε άλλο σχολείο για συμπλήρωση! Ψιλά γράμματα για αυτούς που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τους νόμους κατά το δοκούν. Τα νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν τον Σεπτέμβρη, οι μακροχρόνιες άδειες που θα δημιουργήσουν νέα κενά πώς θα καλυφθούν;».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΣΤΟΝ ΑΙΡΕΤΟ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ κ. Κ. ΚΟΝΤΣΙΩΤΗ

Στη συνέχεια η ανακοίνωση απαντά σε προηγούμενη επιστολή του κ. Κοντσιώτη αναφορικά με το θέμα των διευθυντών, χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα.

«Και κάτι για τον κύριο Κοντσιώτη και το ποιος είναι ψεύτης.

Έχετε επικαλεστεί πολλές φορές - και είναι καταγεγραμμένο σε μια σειρά από ανακοινώσεις και στα πρακτικά - ότι είστε γνώστης της ύπαρξης ενός μέιλ το οποίο ενημέρωνε τον ΔΔΕ ( και άρα και αυτός γνώριζε), ότι το σύστημα υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων διευθυντών παρέμεινε ανοιχτό και μετά τη λήξη της προθεσμίας. Μήνες τώρα δεν έχετε παρουσιάσει αυτό το μέιλ. Τι ακριβώς είστε κύριε Κοντσιώτη, Ψεύτης ή Εκβιαστής ή απλά Απατεώνας; Στην περίπτωση του Εκβιαστή θα συμπληρώναμε πως η πλευρά που συμμετέχει στον εκβιασμό - ή συναλλαγή - θα περίμενε κανείς τόσο καιρό να προβεί σε κάποια ενέργεια, αλλά μάταια, ενδιαφέρετε μόνο για την αναζήτηση αυτού που «έσπασε» το παράνομο έτσι κι αλλιώς απόρρητο του ΠΥΣΔΕ! Τα πράγματα είναι πολύ απλά και αυτονόητα σε ένα κράτος με στοιχειώδη οργάνωση και σύστημα απονομής δικαιοσύνης. Έλεγχος των ηλεκτρονικών ιχνών και όλα τα πρακτικά του ΠΥΣΔΕ και της ΕΔΕ στη δημοσιότητα , ώστε η διαφάνεια να αποτελεί πράξη και όχι απλή διακήρυξη. Δυστυχώς για κάποιους τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν σβήνουν, ούτε είναι πρακτικά να συμπληρώνονται ή να ξαναγράφονται. Όσο δεν αναφέρετε την ηλεκτρονική διεύθυνση, τον αποστολέα και τον παραλήπτη του συγκεκριμένου περιστατικού είστε συνώνυμος του ψεύτη, του εκβιαστή και του κοινού συκοφάντη. Τα υπόλοιπα τα έχει καταλάβει όλος ο κλάδος και κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1