Προγράμματα Σπουδών της Σχολής Θετικών Επιστημών

ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2018 16:51

Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τα 8 Σύντομα Προγράμματα Σπουδών της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Τα προγράμματα απευθύνονται στο ευρύ κοινό και στοχεύουν στην επιμόρφωση των ενδιαφερομένων σε σύγχρονα επιστημονικά αντικείμενα που καλύπτει η Σχολή. Πραγματοποιούνται με τη μορφή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) και οι εβδομάδες παρακολούθησης ποικίλλουν ανάλογα το Πρόγραμμα (από 10 έως 32 εβδομάδες).

Επιπλέον αντιστοιχούν σε 5 έως 20 Πιστωτικές Μονάδες ECTS, εντάσσονται στο 5ο, 6ο και 7ο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων (EQF) και οδηγούν σε Πιστοποιητικό Προπτυχιακής και Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης του Ε.Α.Π.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα προγράμματα, αποκλειστικά ηλεκτρονικά (σύνδεσμος), μέχρι 20 Αυγούστου 2018 ή μέχρι συμπλήρωσης του αριθμού των θέσεων.

Αναλυτικά τα Σύντομα Προγράμματα Σπουδών έχουν ως εξής:

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Το πρόγραμμα στοχεύει στην επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή σύγχρονων και καινοτόμων τεχνολογιών στη γεωργική παραγωγή. Ειδικότερα, παρέχονται βασικές γνώσεις εφαρμογής μεθοδολογιών Γεωργίας Ακριβείας (ΓΑ) στη διαχείριση γεωργικών εκμεταλλεύσεων με έμφαση την ορθολογικότερη διαχείριση των συντελεστών παραγωγής (αρδευτικό νερό, λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά προϊόντα κ.α), τη μείωση του κόστους παραγωγής και τελικά την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της γεωργικής παραγωγής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε ένα ευρύ φάσμα πτυχιούχων επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις και βιομηχανίες και επιθυμούν να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην καθημερινή τους εργασία. Επίσης αυτό το πρόγραμμα μπορούν να το παρακολουθήσουν τεταρτοετείς και επί πτυχίω φοιτητές όλων των ειδικοτήτων.

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Στόχος του προτεινόμενου ΣΠΣ είναι η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η κλιματική αλλαγή επηρεάζει την εκδήλωση των καταστροφικών φαινομένων, των μηχανισμών με τους οποίους εξελίσσονται αλλά και των τεχνικών – μεθόδων με τις οποίες μπορούν να ανασχεθούν, με απώτερο στόχο πάντα την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΜΙΚΡΟΕΛΕΓΚΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Βασικός στόχος του προτεινόμενου ΣΠΣ είναι να καλύψει τις ανάγκες για εκπαίδευση με πρακτική (Hands-on) εργαστηριακή εξάσκηση σε μεταπτυχιακό επίπεδο αποφοίτων Πολυτεχνικών Σχολών και Πληροφορικής σε μεθοδολογίες ψηφιακής σχεδίασης πολύπλοκων συστημάτων με χρήση προηγμένων τεχνολογιών μικροηλεκτρονικής (Systems-on-Chip, Field Programmable Gate Arrays) και ενσωματωμένων συστημάτων (embedded systems).

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Στόχος του Προγράμματος είναι η υψηλού επιπέδου κατάρτιση προγραμματιστών στο αντικείμενο της ανάπτυξης ψυχαγωγικού λογισμικού (ΨΛ) (game development). Το Πρόγραμμα βασίζεται κυρίως σε εργαλεία ανοικτού λογισμικού στην "οικογένεια" της γλώσσας Python (Python, PyGame, Blender, Panda3D), όμως γίνονται αναφορές και σε άλλα παρόμοια εργαλεία, πάντα με στόχο την ανάπτυξη τελικού προϊόντος.

ΒΙΟΜΙΜΗΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Βιομιμητική Τεχνολογία αποτελεί μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη επιστημονική εξειδίκευση, διεθνώς. Η Βιομιμητική Τεχνολογία αφορά πράξεις μίμησης πετυχημένων βιοδομών που υπάρχουν στην έμβια ύλη της φύσης για δημιουργία νέων προϊόντων τεχνολογίας και υπόσχεται να συμβάλει με καινοτομίες στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και μιας ήπιας ενεργειακά εποχής. Δομές και ιδιότητες ζωντανών οργανισμών που αποκάλυψε η επιστημονική έρευνα χρησιμοποιούνται ήδη από την τεχνολογία δημιουργώντας χρηστικές ιδιότητες, ανταλλακτικές αξίες και θέσεις εργασίας.  

ΧΩΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΙΧΜΗΣ

Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους επιμορφωνόμενους τη δυνατότητα να κατανοούν σε βάθος και να εφαρμόζουν τις βασικές επιστημονικές αρχές και μεθόδους του χωρικού σχεδιασμού. Ειδικότερα, το ΣΠΣ εστιάζει στα εξής ζητήματα: εξέλιξη και συστήματα του χωρικού σχεδιασμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, ενσωμάτωση της οικοσυστημικής σκέψης και της θεώρησης της ανθεκτικότητας στον χωρικό σχεδιασμό, θαλάσσιος χωροταξικός σχεδιασμός, στρατηγικός σχεδιασμός μητροπολιτικών περιοχών, ευέλικτος σχεδιασμός, κρίση και επενδύσεις, αστική αναζωογόνηση και πολιτικές αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, πολεοδομικός σχεδιασμός και αστική βιωσιμότητα, αστικός μεταβολισμός και οικολογικό αποτύπωμα, συμβολή των διαχειριστικών και τεχνολογικών εξελίξεων στο χωρικό σχεδιασμό, σύγχρονες μορφές συμμετοχικού σχεδιασμού.

ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευμένους διαπολιτισμικούς μεσολαβητές καθώς και επαγγελματίες από τον χώρο της διερμηνείας, της υγείας, της εκπαίδευσης, των κοινωνικών δομών, της δικηγορίας, και της εθελοντικής δράσης, οι οποίοι εργάζονται ή προσφέρουν υπηρεσίες σε ευάλωτους πληθυσμούς που έχουν πληγεί από τη μεταναστευτική κρίση και διαβιούν στη χώρα μας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1