Κ. Αγοραστός: «Θέλουμε ενωμένη τη θεσσαλική συνείδηση»

ΝΕΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 22:24

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Ο περιφερειάρχης απευθυνόμενος στον υπουργό τόνισε ότι μέλημά του είναι να μείνει ενωμένη η θεσσαλική συνείδηση και ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι πρόθυμη να βοηθήσει όπου χρειάζεται.

«Εμείς βοηθάμε αλλά δεν παίρνουμε αποφάσεις για την παιδεία. Θέλω τη Θεσσαλία ενωμένη και για αυτό θα παλέψω όσο τίποτα» είπε ο περιφερειάρχης.

Σχετικά με το προσχέδιο που κατέθεσε η επιτροπή για το Νέο Πανεπιστήμιο ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι «χρειάζεται πολλή δουλειά, σχεδιασμός και σοβαρότητα προκειμένου η παιδεία να ενταχθεί και να συνδυαστεί με την αλυσίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. Τίποτε δεν έχει αξία αν δεν έχει χρησιμότητα και το Νέο Πανεπιστήμιο που σχεδιάζετε πρέπει να έχει χρησιμότητα. Δεν πρέπει να εγκλωβιστεί η συζήτηση που βρίσκεται σε εξέλιξη μόνο στο θέμα της πανεπιστημοποίησης των ΤΕΙ. Χρειάζεται συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Να συνδυαστεί η ακαδημαϊκότητα, η χρησιμότητα, η αξία και η χωροταξιακή κατανομή. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει άποψη αλλά υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του Νέου Πανεπιστήμιου, όπως κατ’ επανάληψη εσείς δηλώσατε, είναι το Υπουργείο. Εκτός αν θεωρείτε ότι η επιτροπή που συνέταξε το σχέδιο για τη δημιουργία του Νέου Πανεπιστημίου μπορεί να χαρακτηριστεί ως culpa in eligendo ».

Ο υπουργός σε αυτό το σημείο σημείωσε «Είναι προφανές ότι όλοι γυρνάμε σελίδα. Πάμε να κάνουμε κάτι σύγχρονο και εξωστρεφές. Να συμπορευτούμε όλοι και με τις διαφορές μας. Δεν θα ανεχθούμε κόμματα και πολιτικά παιχνίδια. Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε με την τοπική αυτοδιοίκηση όχι με ακαδημαϊκούς όρους, αλλά με βάση τις αναπτυξιακές ανάγκες της κάθε κοινωνίας. Δεν αποκλείουμε κανέναν».

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας πρότεινε στον υπουργό να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον υπουργό και χωρίς αποκλεισμούς οι δήμαρχοι των πόλεων της Θεσσαλίας όπου εδρεύουν οι σχολές του ΑΕΙ και ΤΕΙ, πρόταση που έγινε αμέσως δεκτή από τον κ. Γαβρόγλου που είπε, «Μετά τις 23 Αυγούστου λοιπόν θα συναντηθούμε όλοι να συζητήσουμε τις προτάσεις σας». Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. Μαγνησίας και Καρδίτσας Δωροθέα Κολυνδρίνη και Βασίλης Τσιάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Διά Βίου Μάθησης Γιάννης Μπουτίνας και ο αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Γιώργος Λαδόπουλος.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass