Στα τέλη Σεπτεμβρίου το ν/σ για τη συγχώνευση

ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΩΝ. ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 10 Αυγ 2018 22:26

Στα Τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλίας που κλείνουν σύμφωνα και με την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τη «νέα αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» επικεντρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κων. Γαβρόγλου με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη.

Ο κ. Γαβρόγλου, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Λάρισα με αφορμή και τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Θεσσαλίας επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο όπου ο κ. Καλογιάννης μετέφερε τις θέσεις της σύσκεψης φορέων που είχε συγκληθεί πρόσφατα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικότερα ο κ. Καλογιάννης εστίασε στην ανάγκη να μην κλείσουν, το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων και το Τμήμα Τουριστικών Επαγγελμάτων ενώ υπογράμμισε επίσης την ανάγκη ίδρυσης δύο Πολυτεχνικών Τμημάτων στη θέση των Τμημάτων της Σχολής Τεχνολόγων Εφαρμογών που θα κλείσουν.

Με αφορμή τη συνάντηση, από τον Δήμο σημειώνεται πως «ο δήμαρχος Λαρισαίων εξέφρασε με επιμονή τη σταθερή θέση της δημοτικής αρχής υπέρ της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας, όπως αποτυπώνεται και στην απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ, αλλά και στην ευρεία σύσκεψη των φορέων που πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Καλογιάννης, αφού αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της απόφασης για τη λειτουργία Αγροτοδιατροφικού Τεχνολογικού Πάρκου στην Αβερώφειο και την ίδρυση Ογκολογικού Κέντρου, επισήμανε με νόημα πως η διαδικασία της συγχώνευσης των δύο τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της Θεσσαλίας, πρέπει να οδηγήσει σε πλήρη ένταξη των σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με έδρα τη Λάρισα, στο νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λαρισαίων, μεταξύ άλλων ζητημάτων, αναφέρθηκε στο ζήτημα της λειτουργίας τμημάτων Ιατρικών Εργαστηρίων και Τουρισμού, αλλά και δύο πολυτεχνικών τμημάτων που θα αντικαταστήσουν τη Σχολή Τεχνολόγων Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας».

Ο κ. Καλογιάννης υπογράμμισε τέλος την ανάγκη το Αγροτοδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο να λειτουργήσει ως αυτόνομη δομή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όχι στο πλαίσιο του Κέντρου Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης «Ιάσων».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Γαβρόγλου μεταξύ άλλων τόνισε πως, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας θα χρηματοδοτηθεί το Ογκολογικό Κέντρο. Σε ότι αφορά τέλος στη συγχώνευση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλίας ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε πως η διαβούλευση είναι ανοικτή ενώ έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας.

Στη συνάντηση στο δημαρχείο παρευρέθηκαν οι βουλευτές Λάρισας, Αννα Βαγενά και Νίκ. Παπαδόπουλος, ο αναπλ. συντονιστής της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασ. Ζωγράφος και οι αντιδήμαρχοι, Γ. Σούλτης και Δημ. Δεληγιάννης.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass