ΖΗΤΑ Ο ΑΙΡΕΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΚΥΣΠΕ

Αποσπάσεις με βάση τα πραγματικά κενά

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2018 16:02

«Η δεύτερη φάση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά» ζητά ο αιρετός του κλάδου στο ΚΥΣΠΕ, Βασίλης Παληγιάννης.


Σημειώνοντας ότι «με αγωνία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί περιμένουν την πραγματοποίηση της Β’ φάσης αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και στην Ειδική Αγωγή. Θυμίζω πως η Α’ φάση ολοκληρώθηκε στις 20-6-18 και πραγματοποιήθηκε με βάση τα ‘κουτσουρεμένα’ κενά που προσδιόρισαν οι περιφερειακοί διευθυντές. Αποτέλεσμα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, με σοβαρά και πολλαπλά προβλήματα υγείας και οικογενειακά, να βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους. Πιστεύω πως είναι υποχρέωση της πολιτείας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ικανοποίησης αποσπάσεων.
Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι «αριθμοί» είναι άνθρωποι, γι’ αυτό και οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με ανθρωπιά. Τονίζω δε, γι’ άλλη μία φορά, πως οι αποσπάσεις δεν εξυπηρετούν μόνο τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, αλλά κυρίως την απρόσκοπτη λειτουργία του εκπαιδευτικού μας συστήματος.
Ελπίζω πως δεν θα συνεχιστεί το ‘παιχνίδι’ με τα κενά κι οι αποσπάσεις θα γίνουν με βάση τα πραγματικά λειτουργικά κενά που τα ΠΥΣΠΕ έχουν καταγράψει και ταυτόχρονα το ΚΥΣΠΕ θα αντιμετωπίσει με ανθρώπινο πρόσωπο τους εκπαιδευτικούς με σοβαρά προβλήματα υγείας ή οικογενειακά προβλήματα» καταλήγει ο αιρετός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass