Οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν το νέο "φθηνό" σχολείο της συγκυβέρνησης

ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δ. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Δημοσίευση: 25 Αυγ 2018 15:28
Ο πίνακας τον οποίο επικαλείται ο κ. Παπαποστόλου βάσει του οποίου, όπως γράφει, αποδεικνύονται οι πιέσεις που ασκήθηκαν επί Ν. Φίλη να μη δοθούν κενά Ο πίνακας τον οποίο επικαλείται ο κ. Παπαποστόλου βάσει του οποίου, όπως γράφει, αποδεικνύονται οι πιέσεις που ασκήθηκαν επί Ν. Φίλη να μη δοθούν κενά

Στην τοποθέτηση της περιφερειακής διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένης Αναστασοπούλου στο χθεσινό φύλλο της «Ε», όπου έκανε λόγο για διαφάνεια στα κενά και τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, ενώ σχολίαζε και την ανησυχητική μείωση του μαθητικού πληθυσμού εξαιτίας της υπογεννητικότητας, απαντά με ανακοίνωση ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ» κ. Δημήτρης Παπαποστόλου.

Ουσιαστικά η απάντηση επικεντρώνεται στις δυσμενείς επιπτώσεις που προέκυψαν από τις αποφάσεις του τότε υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη κι έχουν να κάνουν κυρίως με τη μείωση των θέσεων των εκπαιδευτικών, αλλά και στην πολιτική που ασκείται για τα κενά στα σχολεία. Χαρακτηριστικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: « Πράγματι τη φετινή σχολική χρονιά ο αριθμός των εγγραφών στην πρώτη τάξη του δημοτικού έχει μειωθεί. Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας είναι υπαρκτό και προκαλεί έντονο προβληματισμό. Ακόμη περιμένουμε  να υλοποιηθεί η δέσμευση του πρωθυπουργού κατά την επίσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας στις 9-5-2017…». Επίσης, μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ώστε σε δύο χρόνια να μην υπερβαίνουν τους 22. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε τα αποτελέσματα της εφαρμογής του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου που μείωσε δραματικά τις ώρες διδασκαλίας και κατήργησε τον υπεύθυνο δάσκαλο του Ολοήμερου.

Στον Ν. Λάρισας το Σχολείο Φίλη και της συγκυβέρνησης (από 14:00 μ.μ. στις 13:15μ.μ η αποχώρηση των μαθητών) έφερε:

* ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΑΝ τα σχολεία ΕΑΕΠ:

* 31 σχολεία ΕΑΕΠ (κυρίως 12/θέσια) Χ 60 ώρες μείωση/σχολείο την εβδομάδα = (1.860 ώρες+75ώρες)=1.935: 22 ώρες (Μ.Ο. υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικού)= 88 εκπαιδευτικοί λιγότεροι. Οι 75 ώρες αντιστοιχούν σε σχολεία ΕΑΕΠ πάνω από 12/θ.

* Αναβαθμίζονται από 4/θ και άνω και αυξάνονται κατά 600 περίπου ώρες. 600 ώρες :22 ώρες (Μ.Ο. υποχρεωτικού ωραρίου εκπαιδευτικού)=27 εκπαιδευτικοί περισσότεροι.

*  Γενικό Σύνολο: 88-27=61 υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.

* Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2015 το ΠΥΣΠΕ Λάρισας τοποθέτησε KAI 73 εκπαιδευτικούς ΠΕ 70 ως υπεύθυνους Ολοήμερων, ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά 2016 και μετά δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ.

Το 2016, πρώτη χρονιά εφαρμογής του Σχολείου Φίλη ασκήθηκαν πιέσεις στους περιφερειακούς διευθυντές να δώσουν μηδενικά ή ελάχιστα οργανικά κενά για μεταθέσεις. Έτσι κι έγινε. Ο πίνακας του Υπουργείου το αποδεικνύει (μάλλον ο πίνακας ξέφυγε του Υπουργείου). Τα οργανικά κενά είναι κενά κυρίως από συνταξιοδοτήσεις  και δεν αμφισβητούνται από κανέναν. Δεν υπάρχει εκτίμηση οργανικών κενών, είναι ή δεν είναι! Τα δύο τελευταία χρόνια μετά από δυναμικές αντιδράσεις του Συλλόγου μας τα κενά σχεδόν δίνονται, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν καλύπτονται. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι φέτος δόθηκαν για μεταθέσεις 41 οργανικά κενά δασκάλων από τον διευθυντή Εκπαίδευσης, ενώ από την Περιφερειακή Διεύθυνση στάλθηκαν τα 28 οργανικά κενά δασκάλων και καλύφθηκαν από το Υπουργείο μόνο τα 11. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ότι οι εκπαιδευτικοί πληρώνουν το νέο ‘’φθηνό’’ σχολείο της συγκυβέρνησης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass