Οι τιμές των σχολικών στα Φάρσαλα

Πού κυμαίνονται, σε ποιες κατηγορίες μπορούν να γίνουν εκπτώσεις

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2018 22:14

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και οι ετοιμασίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α'/βάθμιας και Β'/βάθμιας Εκπαίδευσης έχουν αρχίσει, ενώ τα βιβλιοπωλεία πανέτοιμα τούς περιμένουν.

Τι γίνεται όμως με τις τιμές στα βασικά είδη που χρειάζεται ένας μαθητής; Θα είναι ακριβότερες ή φθηνότερες τη φετινή χρονιά, εν μέσω οικονομικής κρίσης;

Στην πόλη των Φαρσάλων οι βιβλιοπώλες υποστηρίζουν ότι ο σχολικός εξοπλισμός φέτος θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, αφού οι τιμές στα περισσότερα είδη παρέμειναν σταθερές ή ακόμα και μειώθηκαν.

Ενδεικτικά, στις τσάντες οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με το μέγεθος, το σχέδιο και τη μάρκα από 10 ευρώ οι φθηνότερες, ενώ στις κασετίνες η τιμή είναι ανάλογη με τη μάρκα και το μέγεθος και κυμαίνεται από 3 έως 40 ευρώ.

Τα στιλό από 0,20 λεπτά τα πιο απλά, τα μολύβια από 0,20 λεπτά, οι χάρακες ανάλογα με το μέγεθος και τη χρησιμότητα κοστίζουν από 0,30 λεπτά, τα ντοσιέ από 1,50 ευρώ, ενώ οι τιμές στα τετράδια ξεκινούν από 0,20 λεπτά.

Εκεί όμως που οι τιμές είναι υψηλές, είναι στα ξενόγλωσσα βιβλία, που συγκαταλέγονται στη λίστα των ακριβότερων σχολικών ειδών.

Αρα το ανώτερο χρηματικό ποσό που θα πρέπει να διαθέσουν οι γονείς για τον πλήρη σχολικό εξοπλισμό π.χ. ενός μαθητή δημοτικού σχολείου είναι από 100 έως 150 ευρώ (εκτός των ξενόγλωσσων βιβλίων).

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, που ξεκινάει σε λίγες ημέρες, η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Φαρσάλων με ανακοίνωσή της εύχεται καλή χρονιά σ' όλους τους μαθητές της Επαρχίας Φαρσάλων και τους καλεί να προτιμήσουν για τις αγορές τους τα βιβλιοπωλεία της πόλης, τα φροντιστήρια της επαρχίας Φαρσάλων, ενώ επισημαίνεται στους τρίτεκνους και πολύτεκνους ότι με το πρόγραμμα "Υποστηρίζω" θα μπορούν να έχουν έκπτωση στις αγορές τους και συγχρόνως θα στηρίξουν την τοπική αγορά.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass