«Χύμα στο κύμα» η διαδικασία επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 01 Σεπ 2018 15:14

Το θέμα της διαδικασίας επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού φέρνει στη Βουλή, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επισημαίνει πως, όπως και η αντίστοιχη για την επιλογή Συντονιστών Εκπαίδευσης εντός της ελληνικής επικράτειας, η όλη διαδικασία είναι προβληματική και διάτρητη και χαρακτηρίζεται από έλλειψη διαφάνειας και αξιοκρατίας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Την 29η Αυγούστου 2018, πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη καθυστέρηση, συνεδρίαση του Συμβουλίου Επιλογής για την επανάκριση των Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού, που είχαν υποβάλει αίτηση για την παράταση της θητείας τους για 2 χρόνια βάσει του ν. 4415/2016. Όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα και με ανακοίνωση του αιρετού στο ΚΥΣΠΕ, Β. Παληγιάννη, η διαδικασία, που αφορούσε στα Γραφεία Τορόντο, Γιοχάνεσμπουργκ, Λονδίνου, Βερολίνου, Μονάχου και Βρυξελλών, ήταν προβληματική και, εμφανώς, διάτρητη, ενώ σημειώνεται πως η κάλυψη των Γραφείων Ν. Υόρκης, Μελβούρνης, Κωνσταντινούπολης, Μαριούπολης, Καΐρου και Κορυτσάς θα πραγματοποιούνταν με αναπλήρωση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, πως, ενώ δεν υπήρξε προηγουμένως συγκεκριμένο πλαίσιο με έκδοση προκήρυξης, εντούτοις, είχαν υποβληθεί επτά αιτήσεις με κατάθεση βιογραφικών νέων υποψηφίων για την επιλογή τους στις κενές θέσεις. Προφανώς, κάποιος είχε ενημερώσει τους ενδιαφερομένους. Τελικά, η συνεδρίαση του Συμβουλίου, μετά από πρόταση των αιρετών μελών, αναβλήθηκε και ζητήθηκε η έκδοση ρυθμιστικής διάταξης, τόσο για την επανάκριση, όσο και για την πλήρωση των κενών θέσεων.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαδικασίες επιλογής πρέπει να βασίζονται σε ένα αξιόπιστο πλαίσιο και να διέπονται από διαφάνεια και αξιοκρατία. Η εκπαίδευση, άλλωστε, αποτελεί τον καθρέπτη των δυνατοτήτων και της ανάπτυξης του έθνους μας και στην προκειμένη περίπτωση η όλη διαδικασία αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα και ανευθυνότητα. Το Υπουργείο θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, τόσο εντός της χώρας, όσο και της ομογένειας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Υπάρχει πλαίσιο αξιολόγησης της διαδικασίας επιλογής Συντονιστών Εκπαίδευσης Εξωτερικού;

2. Προτίθεσθε να διερευνήσετε πώς προέκυψε η ενημέρωση των ενδιαφερομένων άνευ προκήρυξης;

3. Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσετε, προκειμένου να μην παρουσιαστούν εκ νέου ανάλογα φαινόμενα;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

EDA THESS
Μείνε μαζί μας
keuea

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1