«Ταξικά και διάτρητα τα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ»

* ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2018 15:20

«Η κυβέρνηση εν γνώσει της ήρθε και φέτος να πριμοδοτήσει τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς κι έτσι για τρίτη χρονιά δόθηκαν στους γονείς τα voucher και η υποχρέωση της αναζήτησης παιδικού σταθμού φιλοξενίας για τα παιδιά τους.

Η αλλαγή αυτή έδωσε τη δυνατότητα στις ιδιωτικές δομές να επιλέξουν ποια παιδιά θα πάρουν, αλλά επίσης να δελεάσουν ή ακόμη και να εκβιάσουν γονείς υποσχόμενοι αμφιλεγόμενες επιπλέον υπηρεσίες» σημειώνει η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ στον Δήμο Λαρισαίων, «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των παιδικών σταθμών.

Απευθυνόμενη σε γονείς που «ενώ πληρούσατε τα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ για την ένταξη του παιδιού σας, δεν πήρατε το πολυπόθητο voucher, είτε σε εσάς που τα ταξικά διάτρητα κριτήρια της ΕΕΤΑΑ δεν σας επέτρεπαν καν να κάνετε αίτηση» η παράταξη του ΚΚΕ σημειώνει μεταξύ άλλων πως «με βάση τα στοιχεία της ΕΕΤΑΑ (υποβλήθηκαν 161.360 αιτήσεις παιδιών και έλαβαν το πολυπόθητο εισιτήριο του voucher μόλις 93.611!) η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η ΕΕ κλείνουν την πόρτα του παιδικού σταθμού σε πάνω από 67.000 βρέφη και παιδιά και όχι σε 35.000 όπως κοροϊδεύουν τα κυβερνητικά στελέχη.

Ωστόσο ο πραγματικός αριθμός των παιδιών που μένουν εκτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλές οικογένειες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα και κατά συνέπεια δεν κατέθεσαν αίτηση. Είναι παιδιά που οι οικογένειές τους καταγράφονται σε ποσοστό 65% ως άνεργοι και μερικώς απασχολούμενοι και με εισόδημα από 0 - 12 χιλιάδες ευρώ σε ποσοστό 81%!

Στον Δήμο Λαρισαίων από τις συνολικά 2.530 αιτήσεις έχουν εγκριθεί 2225, ενώ με βάση και το ότι άλλες 100 εκκρεμούν, έως τώρα μένουν εκτός 300 παιδιά. Η δημοτική αρχή «της πρώτης φοράς αριστεράς» στη Λάρισα, αντί να χτυπάει «καμπανάκι κινδύνου» εφησυχάζει, βάζοντας «πλάτη» στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου, παραπέμποντας τους γονείς σε ένα πραγματικό κυνήγι «χαμένου παιδικού σταθμού» και μιας θέσης αρκετά μακριά από τον τόπο κατοικίας, ευελπιστώντας κάποια νήπια να απορροφήσουν οι δημόσιες δομές (νηπιαγωγεία).

Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δ. Λαρισαίων και οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζονται από το ΚΚΕ, είναι οι μόνοι που απαιτούνε από τη δημοτική αρχή Λαρισαίων να μην μείνει κανένα παιδί εκτός δομών, με τη δημιουργία νέων δομών και την πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού, καταργώντας παράλληλα όλα τα τροφεία.

Αντίθετα και οι υπόλοιπες γαλαζοπράσινης απόχρωσης παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Καραλαριώτου, Τζανακούλη, Νασιώκα, Διαμάντου, σε απόλυτη σύμπλευση με την ασκούμενη πολιτική θεωρούν «λαϊκισμό» το αίτημα για την κατάργηση των τροφείων, παρότι τα αποθεματικά του Δήμου Λαρισαίων ύψους 27 εκ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ανελέητο «φοροχαράτσωμα» του λαρισαϊκού λαού, θα μπορούσαν να δώσουν μια «ανάσα» στους γονείς.

Τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για δημιουργία δήθεν 400 νέων παιδικών σταθμών στο 2018, που έστερξε να προπαγανδίσει πριν από μερικούς μήνες η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη, δεν ήταν παρά μια ακόμη επικοινωνιακή απάτη. Με τα 60 χιλιάδες ευρώ εφάπαξ που πήρε ο Δ. Λαρισαίων ούτε φτιάχνεται, πολύ περισσότερο δεν στελεχώνεται, ούτε λειτουργεί παιδικός σταθμός!

Για άλλη μια χρονιά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για τους εργαζόμενους στις δομές είναι τραγική, καθώς ελαστικοποιείται το ωράριο, εντατικοποιείται η εργασία με αναλογία 1 εργαζόμενος για 20 νήπια, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού η ποιότητα και να μετατρέπεται η προσχολική αγωγή σε «πάρκινγκ» παιδικών ψυχών, όπως π.χ. είναι και η λογική της απογευματινής λειτουργίας ορισμένων παιδικών σταθμών.

Από την άλλη, η ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων βρίσκεται στο απόγειό της, ενδεικτικά από τους συνολικά 212 εργαζόμενους στους 26 δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εφαρμόζονται 5 διαφορετικές εργασιακές σχέσεις (μόνιμοι, 8μηνα, ΕΣΠΑ, μαθητεία, πρακτικάριοι)» καταλήγει η ανακοίνωση περιλαμβάνοντας το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass