Το απόλυτο χάος στις μέχρι τώρα τοποθετήσεις

ΟΙ ΑΙΡΕΤΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΣΔΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2018 15:40

Με αφορμή το θέμα των τοποθετήσεων, το τακτικό αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λάρισας, Δημ. Κοντελές και το αναπληρωματικό αιρετό μέλος, Παν. Ρεμπάπης (εκλεγμένοι με την Αγωνιστική Παρέμβαση) σε ανακοίνωσή τους μεταξύ άλλων σημειώνουν πως «οι αιτήσεις και οι ενστάσεις πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων συσσωρεύονται κατά δεκάδες στη Γραμματεία του ΠΥΣΔΕ, που προστίθενται στις υπάρχουσες. Υπάρχουν ενστάσεις που ανατρέπουν όλη τη μέχρι τώρα διαδικασία των τοποθετήσεων.

Δεν τοποθετήθηκαν συνάδελφοι σε συστεγαζόμενα σχολεία ενώ τα είχαν σε πρώτη προτίμηση. Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε πρόσκληση για δήλωση προτιμήσεων σε κενά (τμημάτων ένταξης στους κλάδους ΠΕ02.ΠΕ03.ΠΕ04), τα οποία, αν και υπήρχαν, δεν είχαν ανακοινωθεί όταν οι συνάδελφοι των συγκεκριμένων κλάδων έκαναν τις αιτήσεις τους.

Υπάρχουν πάνω από 60 εκπρόθεσμες αιτήσεις και ενστάσεις μετά τη λήξη της προθεσμίας συναδέλφων για τοποθέτηση και έπεται συνέχεια. Την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων και διευθυντές στέλνουν στις υπηρεσίες της διεύθυνσης νέα κενά ή πλεονάσματα που προέκυψαν ( πχ μακροχρόνιες άδειες συναδέλφων).

Υπάρχουν οι νέες αποσπάσεις που δημιουργούν κενά και συναδέλφους που ήρθαν στον νομό και πρέπει να τοποθετηθούν. Υπάρχει, αλήθεια, κανείς που πιστεύει ότι με την εκδίκαση των ενστάσεων (μερικές από τις οποίες βγάζουν μάτια για τις αδικίες που έγιναν)δεν θα δημιουργηθεί ανατροπή όλης της διαδικασίας τοποθετήσεων του καλοκαιριού με αποτέλεσμα επί της ουσίας νέα ταλαιπωρία των συναδέλφων και των σχολείων;

Είμαστε υπέρ της έγκαιρης ολοκλήρωσης των υπηρεσιακών μεταβολών, με βασική όμως προϋπόθεση να έχει προβεί το υπουργείο έγκαιρα σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (μεταθέσεις, αποσπάσεις, έγκριση ολιγομελών, εγγραφές κλπ) και να μην φαλκιδεύονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών (περίοδος διακοπών).

Είναι δεδομένο ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ να καταπατά τις έννοιες της ισονομίας και διαφάνειας στη λογική των πελατειακών σχέσεων που οδηγεί ξανά σε αυτά που ζήσαμε επί χρόνια στο συγκεκριμένο ΠΥΣΔΕ. Τη διαφάνεια και την ενιαία διαδικασία για όλους τους συναδέλφους εμείς δεν την διαπραγματευόμαστε.

Καλούμε επίσης την πλειοψηφία του συμβουλίου να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης τους πίνακες με τις προτιμήσεις των συναδέλφων (αυτές που σε εμάς δόθηκαν κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας αφού ο ΔΔΕ μας το αρνήθηκε με τη δικαιολογία των προσωπικών δεδομένων!) για να υπάρξει διαφάνεια, να μην υπάρχει καχυποψία μεταξύ των συναδέλφων και περιττές ενστάσεις. Είναι στοιχειώδες δικαίωμά τους.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά γίναμε σήμερα μάρτυρες του εξής περιστατικού που δείχνει ακόμα πιο ξεκάθαρα τη «λογική του μαυρογιαλούρου» που προσπαθούν κάποιοι να επαναφέρουν.

Διευθύντρια σχολικής μονάδας τηλεφωνεί στο ΠΥΣΔΕ για να ρωτήσει με ποια απόφαση παρουσιάστηκε αποσπασμένη εκπαιδευτικός για τοποθέτηση στο σχολείο της, τη στιγμή που δεν έχει τελειώσει ακόμη η διαδικασία τοποθέτησης των λειτουργικά υπεράριθμων. Μετά την πρώτη αμηχανία και την απάντηση του ΠΥΣΔΕ ότι δεν έχει τοποθετήσει αποσπασμένους, αποκαλύφθηκε ότι ο διορισμένος αντιπρόεδρος του ΠΥΣΔΕ κ. Παλάτος, ο όποιος παραδέχθηκε (μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά γιατί κοινώς, πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη) ότι «με την προεργασία που είχε κάνει εκεί θα πήγαινε η συνάδελφος»!

Ο καθένας καταλαβαίνει ότι ο συνάδελφος Παλάτος προσπαθεί να επαναφέρει αυτά που ήταν καθεστώς στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας επί χρόνια. Δεν θα του περάσει, ο κλάδος τα γνώρισε και τα απέρριψε ως εξευτελιστικά για το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου» καταλήγουν οι αιρετοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass